Wat zeggen de sterren over Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima

(De Telegraaf, maandag 29 april, 2013: interview met Daphne van Rossum; de horoscopen waren niet in de krant gepubliceerd maar ik heb ze hier wel toegevoegd.)

Wat staat er in de sterren geschreven voor ons nieuwe koningspaar? Astroloog Elizabeth Hathway heeft de antwoorden.

„Als ik naar de horoscoop van Máxima kijk, dan krijg ik echt een beeld van iemand met een enorme wilskracht. Haar Maan in Waterman kan van haar een vrouw van het volk maken. Je zou haar goed kunnen vergelijken met ’people’s princess’ Diana. De maan van Máxima staat bijna in dezelfde graad Waterman als de Maan van prinses Diana. Dat maakt beide prinsessen geliefd bij hoog en laag. Wat ook opvalt, is dat er daags voor het overlijden van Diana een zonsverduistering was. En dat er afgelopen week een maansverduistering was. Dat zie je vaak samenhangen met ontwikkelingen binnen koningshuizen.” >Als toevoeging.. wel gezegd, niet gepubliceerd… zowel Maxima als Diana zijn geboren onder een Jupiter/Neptunus aspect. Diana de vierkant; Maxima de conjunctie<

Horoscoop Koningin Maxima

„Omdat de verduistering de horoscoop van Willem- Alexander raakt zie je dat de eclipse bepaalde gebieden als een schijnwerper naar voren haalt. Hij moet zich nu de rol van koning eigen maken. Er zijn hele grote veranderingen voor hem.

Saturnus

Saturnus heeft te maken met verantwoordelijkheid, grenzen en beperkingen. Dat moet hij leren. Hij moet de grenzen gaan ervaren en accepteren. Zijn valkuil is dat hij geneigd is sommige zaken achter gesloten deuren te houden. Zolang hij het eerlijk en transparant speelt gaat het goed, anders kan hij grote problemen krijgen.”

Horoscoop Koning Willem-Alexander

Dat Nederland een gigantische opknapbeurt krijgt, staat voor Hathway als een paal boven water. „Het woord glamour met een hoofdletter gaat zijn intreden doen. Dit stel zal juist door populariteit meer macht uitoefenen, dan we nu misschien voor mogelijk houden. Als ik kijk naar hun huwelijkshoroscoop zie ik een grote ’feel good factor’. Ik denk echt dat er sprake is van liefde tussen deze twee stieren. Ik zie ook dat Máxima lol heeft in het moederschap. Ze haalt daar veel voldoening uit.”

Huwelijkshoroscoop Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta

Het verschil tussen de echtlieden ziet Hathway ook: „Hij is impulsief. Eerst doen, dan denken. Hij heeft de neiging zijn mond voorbij te praten. Toont gedrag dat misschien niet altijd wijs is, gezien zijn rol. Hij kan soms bot zijn, kort door de bocht. Máxima heeft daar aan moeten wennen. Zij is een stuk bedachtzamer. Maxima staat stevig in haar schoenen. Ze is buitengewoon charmant. Zij spreekt zich ook uit, maar als zij het doet accepteren mensen het eerder van haar dan van hem.”

Hathway wijst op de leuke karaktertrekken bij Willem- Alexander: „Hij is goedlachs, joviaal en houdt van plezier maken. Toch is hij niet makkelijk te beïnvloeden. Hij is koppig. Als hij eenmaal iets in zijn hoofd heeft zet hij dat door. Ik zie ook dat hij geen genoegen gaat nemen met een ceremoniële rol. Hij zal daar op zijn eigen manier invulling aan willen geven.”

Als Hathway naar de nabije toekomst kijkt ziet ze succes maar ook tegenslag voor het nieuwe koningspaar. „De stier is een conservatief teken. Het geeft stabiliteit en rust. Het is onwrikbaar en praktisch. Juliana was ook een stier. Wij gaan Willem- Alexander zien groeien in zijn rol. We gaan hem écht volwassen zien worden. In de tweede helft van zijn eerst jaar op de troon gaan we een voorproefje daarvan krijgen. Vanaf juni staat Jupiter in Kreeft wat goed is voor het Koninklijke Huis en voor het land dat hiervan kan profiteren. Reizen staat dit jaar op het agenda.  In maart 2014 gaat Willem-Alexander duidelijk aan kracht winnen. Zijn rol begint vorm te krijgen. Dan in 2015 als het net lekker loopt, gaat het wringen. Hij gaat zich ergens in mengen, misschien met een groep, vereniging of de politiek. Dat heeft weer met die grenzen te maken.”

‘Het land zal moeten leren hem te respecteren. Het wordt een moeilijke, soms gespannen weg. Er zullen drama’s zijn, wrijvingen. Hij is een mens, Hij heeft een persoonlijkheid. Dit koningschap was geen keuze, maar zijn lot. Hij moet zijn ego zien te overwinnen. Maar hij is van goede wil én dienstbaar. Maar hij doet het wel. Alleen op zijn manier. Dus uiteindelijk komt het goed. En is er respect.”

Horoscoop abdicatie Koningin Beatrix, feitelijk begin van de koningschap van Willem-Alexander (teken tijd, 10.07, bron Karen Hamaker-Zondag)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wat zeggen de sterren over Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *