Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Mercurius, Neptunus en de vergankelijkheid der dingen

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint Neptunus duidelijk in beeld te komen wat zowel op positieve als op negatieve wijze kan uitpakken. Vorige week maakte Venus de overstap van het stabiele aardeteken Stier naar het rusteloze, luchtteken Tweeling. Venus in Tweeling is zoekend naar  inspiratie en nieuwe ervaringen. Haar eigen waarde hangt niet van uiterlijkheden of bezit af, maar van haar creativiteit en haar vermogen om verbindingen te leggen tussen mensen en ideeën. Zij is een meesteres in het liefdespel. Neptunus in Vissen verhoogt Venus, echter de vierkant tussen beide planeten op maandag kan tot verwarring leiden. Een gebrek aan grenzen en aan schranderheid, kan tot verspilling van creatieve energie leiden. De waarde van een idee/object/relatie kan moeilijk worden geschat. Neptunus maakt Venus ontvankelijk voor schoonheid, harmonie, kleuren en muziek, maar tegelijkertijd zit alles in een stroomversnelling. Alles is in een flits zo voorbij. We worden herinnerd aan de vergankelijkheid der dingen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar deze combinatie Venus/Neptunus kan ook tot denken aanzetten. Tweeling is zeer geestelijk van aard, en op woensdag volgt Mercurius in de voetstappen van Venus, en maakt zijn entree in zijn eigen teken Tweeling. Ook Mercurius moet langs de nevelige en illusionaire planeet Neptunus heen. Het thema dat op maandag met Venus begint, zet zich dus via Mercurius voort. De exacte vierkant tussen Mercurius en Neptunus vindt zaterdag plaats.

Astrologieblog weekhoroscoop: In astrologie kennen we kortdurende en langdurende cycli. De langdurende cycli geven de diepe ritmes weer, de grondtoon. De kortdurende cycli zijn als het ware de melodieën die niet alleen harmonische maar ook dissonante intervallen kennen. De grondtoon op dit moment, wordt weergegeven door de vierkant tussen Uranus en Pluto. Deze twee planeten naderen hun derde (van in totaal zeven) botsingen met elkaar. Binnen deze grondtoon komen nu een hele rits planeten langs Neptunus heen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Uranus en Pluto in vierkant met elkaar geeft het potentieel om nieuwe wegen in te slaan – maar omdat te kunnen doen, moeten we wel bereid zijn de grote uitdagingen aan te gaan. Soms betekent dit afbraak en wederopbouw. Alhowel we hier over twee buiten planeten praten, krijgt deze energie vorm, wordt het daadwerkelijk tot uiting gebracht, mede door de handelingen van de mens. Een belangrijke eerste stap is het overwinnen van angst, negatieve inprentingen en denkbeelden. We moeten de beren op de weg verslaan, of, ze te slim af zijn. Uranus in Ram is de vooruitstrevende voortrekker – Pluto in Steenbok gooit de uitdagingen en valkuilen voor onze voeten. Hoe groter je zelf kennis, hoe gedurfder je zou kunnen zijn. Het gaat om het betreden van een zeer dunne lijn als het ware tussen hemel (Ouranus)  en hel (Pluto). De uitdaging is hoe dan ook, groot.

Astrologieblog weekhoroscoop: Volgende week op dinsdag 21 mei, precies een dag na de solaar ingres in Tweeling, komen Uranus en Pluto weer in aanvaring met elkaar. De Zon zal volgende week dezelfde rit langs Neptunus moeten maken als Venus en Mercurius deze week.

Astrologieblog weekhorsoscoop: Echter, waar we ook oog voor moeten hebben is Saturnus die zijn tweede driehoek met Neptunus, nadert. Dit geeft aan dat er volop kansen en mogelijkheden aanwezig zijn om onze dromen in daden om te zetten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Neptunus kan de grens tussen droom en werkelijkheid verdoezelen – maar kan tevens ook ons in verroering brengen. Neptunus doet de deuren naar de hogere sferen open, daar waar subtiele inspiratie de boventoon viert. Ook hier denk ik aan een dunne lijn, maar dan wel tussen de genie en de dwaas, tussen feit en fictie, tussen de schoonheid van de ideale wereld en de horror soms van de echte wereld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Met zoveel Neptunus in de lucht hangen, worden sommige mensen meer sensitief – maar ook meer kwetsbaar.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week in een flits: Laat je inspireren, iets of iemand kun je vervoering brengen, creeër magie en doe een poging het vorm te geven. Transformeer jezelf.

Zou jij meer over je eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

19 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Mercurius, Neptunus en de vergankelijkheid der dingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *