Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Mercurius, Neptunus en de vergankelijkheid der dingen

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint Neptunus duidelijk in beeld te komen wat zowel op positieve als op negatieve wijze kan uitpakken. Vorige week maakte Venus de overstap van het stabiele aardeteken Stier naar het rusteloze, luchtteken Tweeling. Venus in Tweeling is zoekend naar  inspiratie en nieuwe ervaringen. Haar eigen waarde hangt niet van uiterlijkheden of bezit af, maar van haar creativiteit en haar vermogen om verbindingen te leggen tussen mensen en ideeën. Zij is een meesteres in het liefdespel. Neptunus in Vissen verhoogt Venus, echter de vierkant tussen beide planeten op maandag kan tot verwarring leiden. Een gebrek aan grenzen en aan schranderheid, kan tot verspilling van creatieve energie leiden. De waarde van een idee/object/relatie kan moeilijk worden geschat. Neptunus maakt Venus ontvankelijk voor schoonheid, harmonie, kleuren en muziek, maar tegelijkertijd zit alles in een stroomversnelling. Alles is in een flits zo voorbij. We worden herinnerd aan de vergankelijkheid der dingen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar deze combinatie Venus/Neptunus kan ook tot denken aanzetten. Tweeling is zeer geestelijk van aard, en op woensdag volgt Mercurius in de voetstappen van Venus, en maakt zijn entree in zijn eigen teken Tweeling. Ook Mercurius moet langs de nevelige en illusionaire planeet Neptunus heen. Het thema dat op maandag met Venus begint, zet zich dus via Mercurius voort. De exacte vierkant tussen Mercurius en Neptunus vindt zaterdag plaats.

Astrologieblog weekhoroscoop: In astrologie kennen we kortdurende en langdurende cycli. De langdurende cycli geven de diepe ritmes weer, de grondtoon. De kortdurende cycli zijn als het ware de melodieën die niet alleen harmonische maar ook dissonante intervallen kennen. De grondtoon op dit moment, wordt weergegeven door de vierkant tussen Uranus en Pluto. Deze twee planeten naderen hun derde (van in totaal zeven) botsingen met elkaar. Binnen deze grondtoon komen nu een hele rits planeten langs Neptunus heen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Uranus en Pluto in vierkant met elkaar geeft het potentieel om nieuwe wegen in te slaan – maar omdat te kunnen doen, moeten we wel bereid zijn de grote uitdagingen aan te gaan. Soms betekent dit afbraak en wederopbouw. Alhowel we hier over twee buiten planeten praten, krijgt deze energie vorm, wordt het daadwerkelijk tot uiting gebracht, mede door de handelingen van de mens. Een belangrijke eerste stap is het overwinnen van angst, negatieve inprentingen en denkbeelden. We moeten de beren op de weg verslaan, of, ze te slim af zijn. Uranus in Ram is de vooruitstrevende voortrekker – Pluto in Steenbok gooit de uitdagingen en valkuilen voor onze voeten. Hoe groter je zelf kennis, hoe gedurfder je zou kunnen zijn. Het gaat om het betreden van een zeer dunne lijn als het ware tussen hemel (Ouranus)  en hel (Pluto). De uitdaging is hoe dan ook, groot.

Astrologieblog weekhoroscoop: Volgende week op dinsdag 21 mei, precies een dag na de solaar ingres in Tweeling, komen Uranus en Pluto weer in aanvaring met elkaar. De Zon zal volgende week dezelfde rit langs Neptunus moeten maken als Venus en Mercurius deze week.

Astrologieblog weekhorsoscoop: Echter, waar we ook oog voor moeten hebben is Saturnus die zijn tweede driehoek met Neptunus, nadert. Dit geeft aan dat er volop kansen en mogelijkheden aanwezig zijn om onze dromen in daden om te zetten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Neptunus kan de grens tussen droom en werkelijkheid verdoezelen – maar kan tevens ook ons in verroering brengen. Neptunus doet de deuren naar de hogere sferen open, daar waar subtiele inspiratie de boventoon viert. Ook hier denk ik aan een dunne lijn, maar dan wel tussen de genie en de dwaas, tussen feit en fictie, tussen de schoonheid van de ideale wereld en de horror soms van de echte wereld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Met zoveel Neptunus in de lucht hangen, worden sommige mensen meer sensitief – maar ook meer kwetsbaar.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week in een flits: Laat je inspireren, iets of iemand kun je vervoering brengen, creeër magie en doe een poging het vorm te geven. Transformeer jezelf.

Zou jij meer over je eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

19 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Mercurius, Neptunus en de vergankelijkheid der dingen

 1. Bregje zegt:

  Ik ben niet zo heel dol op de werking van Neptunus, ik weet hoe mooi het kan zijn maar het is nooit blijvend of werkelijk. Het is mij nog niet gelukt om mijn dromen in werkelijkheid om te zetten, maar desillusie na prachtige plannen is mij welbekend.
  Dat vierkant dat gemaakt wordt door Venus, Mercurius, Zon, vindt bij mij plaats net na de cusp van het 4e huis. Geen idee of dat letterlijk met mijn huis te maken heeft (ik wil al een tijdje verhuizen, maar er zijn nauwelijks mogelijkheden, ook financieel is het moeilijk) of dat het meer met mijn close familie te maken heeft, en zo ja, wat het dan in kan houden.
  Waar ik me nog aan kan vasthouden is dat transit Saturnus retrogr en transit Neptunus al bijna een sextiel maken (op 1 graad na) met mijn radix Mercurius in Steenbok, die de heerser van mijn 4e huis is!
  Ik hoop dat dat betekent dat ik de grens tussen droom en werkelijkheid kan blijven zien, of bepalen 🙂

 2. Bregje zegt:

  Ps: “Vasthouden”, “bepalen”… ik zit duidelijk nog in Stier-sferen, daar houdt mijn Stiermaan nu eenmaal van! 🙂

 3. Gala zegt:

  We zullen de media er eens bijhalen. Mercurius ingaand vierkant Neptunus; wat past daar mooi bij aan!?
  Wat dacht je van; “Megafraude ziekenhuizen (Nept.)! 10% van alle nota’s (Tweel.) is niet naar waarheid (Nept.)
  ingevuld. Soms zelfs geheel verzonnen (Merc/Nept) declareren 3 tot 4 miljard Euro teveel bij onze
  zorgverzekeraars”. Dat is geen kattenpis… een 3 of 4 met 9 nullen! Neptunus is altijd duizelingwekkend!
  Verder zoeken naar een voorbeeld van Venus uitgaand vierkant Neptunus, even uit mijn hoge hoed
  toveren om Neptunus te bevredigen… Vind een misplaatst offer uit liefde wel een strak duivelsblauw kleedje
  voor Venus op haar zwaarbewolkt wolkje! De verdwenen (Nept) broertjes (tweelingen) uit Zeister. De hele
  (nept) buurt (tweelingen) wordt overhoop (nept) gehaald. Ze proberen de gedachte (tweel) van de vader
  te ontrafelen, om te voorkomen dat de moeder niet eeuwig (Nept) met dit raadsel (Nept.), deze onzekerheid moet rondlopen. De zoektocht is nu letterlijk in het water beland…laten we bidden.
  Nog een voorbeeld van Venus/Tweelingen uitgaand vierkant Neptunus/Vissen, hot item deze week!!!
  Het Eurovisie songfestival met, als we menig artiest mogen geloven, haar erotische en sensuele
  belevenissen en uitspattingen. Venus uitgaand vierkant met Neptunus zijn hier meer dan welkom!! Neptunus
  op zijn troon verhoogd) en Venus in het fladderende Tweelingen niemendalletje maken dat de bloemetjes flink buitengezet kunnen worden deze week. Ze zeggen weleens een grote orgie…deze 2 doen zeker mee!!!
  De hemelse trouw gooien we voor een weekje overboord! Leve de drank, drugs en overbelichting.
  Laat deze aandacht, laat de bevestiging van onze kwaliteiten de wereld beschijnen.
  Laat mijn muziek overal klinken…laten de klanken je bedwelmen…laat je me bekoren terwijl ik over
  de tonen van de song het beste uit mezelf probeer te persen! De overgave, soms een nachtmerrie maar…een
  nachtmerrie is ook een droom!
  De ultieme wens, het winnen van dit festijn!!! Er kan slechts 1 naam in de Gouden Bijbel der festivalgangers
  worden bijgeschreven…1 plaatsje voor het jaar 2013 en we herdenken hem of haar VOOR ALTIJD…Amen!

  • Bregje zegt:

   Wat ben je, ondanks je creatieve taalgebruik, toch weer scherp Gala! Die verbinding met nieuwsitems, de ziekenhuisrekeningfraude (Nept/Tweel), natuurlijk, dat ik daar niet aan dacht! En die zaak van de verdwenen broertjes ook. Laten we hopen dat ze snel gevonden worden, uiterlijk met Merc vierkant Neptunus (Mercurius in eigen teken, boodschap-aanwijzing-broertjes). En laten we hopen, zoalng alles nog mistig is, dat ze niet verdronken (Nept?) zijn maar bij een kennis (Tweel) in huis verstopt (Nept).
   Juist omdat ze nog niet gevonden zijn, hoop ik daar op.
   Toch zijn dit dingen die al gebeurd zijn terwijl het vierkant nog niet eens exact is. Wat staat ons nog meer te wachten, o Gala orakel?! 😉

 4. Pascale zegt:

  Wat je zegt Bregje..prachtig in beeld gebracht Gala (èn Liz) !

  Op naar een een Pinksteren à la 2013 ! (Nederdaling v.d.Heilige Geest)
  Juist dàn “betreden van een zeer dun lijntje” met het vierkant tussen de grote krachtpatsers erbij…poeh hee..ben eens benieuwd!

  ik zie prompt een nieuwe reclame van een mannengeur; The explosive fragrance;SPICEBOMB (heerlijk by the way ;))

  Voor mij een prachtige energie voor ons as. toneelstuk van V.v.Gogh de “aardappeleters”.
  In deze tijd een “gereset”item,zou je haast zeggen!
  Hier nog een prachtige trailer over armoede/kracht v.Wouter Verhoeven; The Loving Heart
  http://www.wouterverhoeven.com

  De broodnodige aardappel is gelukkig nog een “blijvertje” 😉

  • Bregje zegt:

   Spicebomb, klinkt aantrekkelijk! Soort Mars-Venus-Uranusmix! En Neptunus niet te vergeten, het heet niet voor niets “fragrance” 🙂

 5. Gala zegt:

  Bregje… Als Orakel van Blog Hathway wat uitspraken die als richtsnoer kunnen DIENEN!
  Neptunus is de mist die als je nadert steeds opschuift, het lijkt potdicht je ziet geen hand voor je gezicht
  maar uiteindelijk is het niets, helemaal niets dan wat vochtigheid. Durf voorwaarts te treden en doe
  regenjasje aan en je ziet altijd meer als voldoende!
  Als we verzuipen in schuld moet je je afvragen wat lost dat op…NIETS! Doe een goede daad en je gevoel
  draait!
  Neptunus wil dat we onze blik wat hoger richten, horizontaal en VERTICAAL constructie van het kruisje.

  Wat persoonlijke tips;
  Neptunus transit door 4 het kan zijn dat je huis “onder water” staat, wat wil zeggen dat de hypotheek hoger
  is dan op opbrengst en we met verlies blijven zitten.
  Waterproblemen is Neptunus in 4 ook niet onbekend. Je kunt aan het water gaan wonen of in de natuur.
  Huisdokteren wat betekent de boel schilderen doe maar alles in het WIT!
  Neptunus cursussen aan huis; schilderen, yoga, kunstgeschiedenis je verdiepen in sprookjes en legende.
  Het lege-nest-syndroom ook een Neptunus in 4 vertaling. Beetje griezelen…dieven!
  Zelf heb ik toen Neptunus mijn vierde huis inging mijn droomhuis laten bouwen, midden in de natuur!
  Tja en de keukenapparatuur was een dag voor we er in gingen door een jong koppel gejat. Leuk detail
  ook de wijnkelder die reeds over was…foetsie. Ook problemen met de douche welke twee jaar later geheel
  vervangen is. Oh bijna vergeten…het waterbed zat een bacterie in, stonk naar vuile was begreep er niets
  van en maar wassen dat beddengoed! Om gek van te worden, uiteindelijk alles gezuiverd. Gewoon slikken
  en doorgaan jouw verhaal zal ook geschreven worden Bregje het is ALTIJD WAT moet je maar denken en
  tot je het planeetje verlaat zal er altijd weer iets langskomen. Rust en vrede staat op een grafsteen!
  Het Orakel heeft gesproken…AMEN.

  • Bregje zegt:

   Hahaha, dank u orakel 🙂
   Ik ben alleen zelf niet helemaal duidelijk geweest (Nept?!) zie ik, het is niet Neptunus die net over de cusp van het vierde huis is, Neptunus staat (onderschept) in mijn twee tekens bevattende 1e huis (tja, Jupiter moet erin passen, he 😉 maar het vierkant dat gemaakt wordt door eerst Venus, dan Merc, dan Zon (waar Liz het over heeft) is dan rond 5 graden Tweelingen in mijn 4e huis.
   Wel grappig wat je zegt over ‘het ideale huis’ en ‘aan het water wonen’, alhoewel ik nu ook aan water woon, zou ik graag aan zee willen wonen, of een vakantiehuisje/caravan aan zee hebben. Dat is wel een droom van mij! Maargoed, transit Jupiter is nu bijna mijn 4e huis uit, en helaas heeft hij niet voor een verhuizing gezorgd.
   Even gecheckt hoe het er bij mijn vorige verhuizing voor stond: transit Zon, Merc, Venus, Jupiter en Saturnus op een kluitje in mijn 3e huis rond mijn radix Maan, en Mars voorop in zijn eentje in het 4e huis! Eigenlijk vergelijkbaar met nu, want Mars moet mijn 4e huis nog in! Dus het kan nog. Maar toentertijd was er dus geen vierkant naar Neptunus toe, dus misschien is het niet zo’n goed idee 😉

   Jouw droomhuis klinkt idd als een droomhuis, geweldig.
   Bedankt voor het meedenken, lieve Gala!
   Groetjes Breg

 6. Gala zegt:

  Neptunus in Vissen heeft eindelijk zijn ideale plekkie onder de ZON gevonden. Van Ram t/m Waterman doorlopen en nu in VISSEN als een VIS in het water. Misschien is dit ook de reden dat we voor het eerst op ons planeetje een videoclip uit het heelal ontvangen! Een zingende astronaut en zeer verdienstelijk ook!
  De Canadese astronaut Chris Hadfield covert
  David Bowie’s “Space Oddity”! (uit 1969) Het nummer is al bijna 11 miljoen maal bekeken! Neptunus gaat
  over beelden. Indirect de ogen…je moet maar eens opletten hoeveel mensen met bv Zon/Nept conjunctie
  of veel Vissen slechte ogen hebben! Echt ongelofelijk! Bij dominante transit zo vaak klachten met ZIEN tegengekomen. Van staaroperaties, luie ogen of gewoon niet scherp zien over de rosé bril wil ik het helemaal niet hebben! Ik vind de zwevende voorstelling met gitaar heel toepasselijk voor het loslaten, het gewoon laten gaan, geen mogelijkheid om te gronden!
  In eigen teken erger dan “normaal”! Massaal wordt er gekeken naar de beelden zeker de tekst “Here am I
  in a tin can far above the world, panet Earth is blue and there’s nothing left to do”. Vissen heeft 3 meter tenen
  dat is dus altijd prijs! Voor het grondstoffelijk zijn ze te fijn besnaard.
  Voor er een Vis reageert… ik weet dat dat niet voor iedereen opgaat!!!! Een horoscoop is complex!!!!
  Maar zonder de kleine stukjes puzzel van Maagd kan de grote puzzel Vissen geen vorm krijgen. Vissen houdt
  niet van vorm geniet van gevoel van uit je bol gaan met wijntje of geintje met muziek en het vage kaarslicht.
  Met zijn alle voor een armoede project gaan, meelopen in stille optocht. Het verlangen… lekker niets en blik
  op oneindig!
  Dus…even Youtube aanklikken en genieten van deze versie letterlijk in de wolken!

  • korinna zegt:

   Gala, dat is echt een waarheid als een koe. Ik bedoel dat van die ogen klopt helemaal bij mij met mijn zon conjunct Neptunus en maan in vissen en allerlei andere visserige details. Dus misschien als ik mijn noordknoop in maagd actiever ga uitwerken wordt mijn blik ook weer scherper? Dat zou een prachtige bijkomstigheid zijn en hoef ik misschien ook geen nieuwe, sterkere bril.

   • korinna zegt:

    En inderdaad allemaal heel actieve transits nou. Is een echte eyeopener!

    • korinna zegt:

     En ook nog goeie herinneringen aan met space Oddity naar beneden skiën in het donker met beetje verlichting op de alpen naar de verlichte vlek van het daldorpje (de earthbase).

   • Pascale zegt:

    Hoi Korinna,

    Ja, extra accent op de noordknoop in maagd leggen heeft mij ook veel geboden!
    Om even bij mijn “aardappel”te blijven; werken in de moestuin geeft een prachtige combi hierin; het oervertrouwen ( penwortel verbinding met de kosmos) komt ff thuis en geeft ons de daadwerkelijke boodschap; “wat we erin stoppen komt er ook uit ” (geestelijk/materieel)
    dàt als tegenhanger v.d.rozebril doet deugd joh!

    ook bij mij ( visje in hart en nieren) is er een evenwichtsprobleem ontdekt,via de ogen,omdat het focus punt v.d.beiden ogen niet samenwerken (dus nu prismaglazen,dat helpt!)

    m.a.w. focussen op de werkelijkheid geeft vele mogelijkheden tot acties.
    de hulp valt dan op z’n plek!
    mijn 10e huis wordt nu geraakt met deze vierkanten en werkt positief door!
    ik krijg de kans via TV/film minderbedeelde,in onze wijk, te inspireren tot meer sociale cohesie etc.

    mijn hartje is erg blij,snappie!

    • korinna zegt:

     Wat werkt dat zo mooi uit bij jou, Pascale. Ook dat je er wat mee kunt doen voor de wijk. Ik weet aan die noordknoop nog niet echt een draai te geven, maar doe wel allerlei lichamelijk werk in uitzendbaantjes. Dat heeft ook wel een goede invloed, bij gebrek aan een tuin, want mijn huidige transits maken de boel er niet aardser op en zo is er toch een zekere balans. (saturnus schurkt nu tegen zon/neptunus aan, neptunus conjunct geboortemaan vissen, toch ook wel weer wat pittiger aspekten van mars en pluto.) Maar lekker in de aarde wroeten is inderdaad ideaal. Succes met je tv/filmproject! Dat lijkt een prachtig en nuttig iets.

     • Pascale zegt:

      Dat klinkt idd.als een pittige combi, Korinna.

      Ik ken je horoscoop niet maar ik heb mars en pluto hard nodig om “bewust” te kiezen voor de Noordknoop.Dat kan net zo goed inhouden dat je iemand deelgenoot maakt over de evt.mist in je route waardoor er weer spontaan een lichtje aangaat.( werken om het werken voldeed nl.bij mij niet)

      Ik ervaar de Noordknoop steeds meer als een bevestigende bemoedigende vader op je weg naar vernieuwingen,je wordt erdoor aangetrokken ..elk mini stapje telt op die weg ,”goed gedaan,meisje”…en daardoor langzaam en subtiel ,als een slowmotionbeeld,laat je de zuidknoop achter je.Het vraagt tijd, bewustwording en wat oplettendheid,ervaar ik.

      Eerder betrapte ik mezelf op de te grote/strakke focus op de Noordknoop waardoor ik mijn ontspanningspunten in de radix bijna over het hoofd zag ;p en wat wilde? juist DIE ontspanningspunten activeren brengt me telkens weer autm.bij de Noordknoop! Grappig eigenlijk hè.
      ( als een soort gevonden gordijnkoordje aan het mistgordijn ;))
      de kernvraag hielp; Wàt vond ik als kindje erg leuk om te doen? en dat weer oppakken etc.

      Films en biografieen inspireren me daarbij telkens weer.Bv.
      Amelie en La Vita e Bella zijn mijn favorieten 😉

      Misschien kun je er wat mee,
      ik schreef het nl. spontaan in de flow naar je!
      Groetjes en toy toy,
      Pascale

 7. Elizabeth Hathway zegt:

  David Bowie is onder de indruk… en heeft een bericht aan de zingend astronaut gestuurd.

  Shell en BP die onderzocht worden voor ‘price fixing’, een US spion in Moscou (met pruik en vermommingen in zijn tas), Neptunus is volop in beeld. Maar boven alles denk ik… natuurlijk ook … aan de mysterieuze verdwijning van die twee jonge jongens. Hart verscheurend. Daarom sprak ik ook over ‘de horror van de echte wereld”.

 8. Gala zegt:

  En niet vergeten de Google-bril! Keerpunt in de manier waarop we de wereld zien. De internetbril die een digitaal beeld toevoegt aan je blikveld! Waar dat allemaal weer toe leidt…

  Ook opmerkelijk dat in Italië er als het goed is dit jaar een hele bestuurslaag gaat verdwijnen. Ze willen alle 110 provincies afschaffen! Overheveling naar de 20 regio’s en 8092 gemeenten. Minister voor Regionale Zaken Graziano Delrio wil dit zo snel mogelijk realiseren. Bezuinigingen laat ook in NL veel verdwijnen wat eerst zo
  vanzelfsprekend was!

  • korinna zegt:

   Ja, laat echt heel veel verdwijnen wat niet alleen venzelfsprekend was maar ook nodig i.v.m. humanitaire voorzieningen. Hopelijk kan neptunus in vissen het tij in dit opzicht weer wat ten goede keren, de maatschappij als geheel met sociale cohesie. Weer meer onderlinge verbondenheid.

 9. korinna zegt:

  Pascale, er zit geen ‘beantwoorden’ knopje onder je laatste bericht vanochtend, dus daarom maar even hier. Je hebt een paar zinvolle dingen geschreven. Ik kopieer je stukje even om nog eens terug te lezen. Dankjewel. Daar kan ik wat mee. Maar ik denk dat ik ondertussen onbewust ook wel wat meer met de noordknoop doe, want voel me best wel goed onder allerlei ontwikkelingen. En inderdaad die dingetjes oppikken die je al lang vergeten was, maar wel echt bij je horen, dat is heel relaxed, toch ook stimulerend en brengt je bij je bron. Jij ook groetjes. Hartelijke groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *