De Horoscoop Anouk

Vanavond is het zover. Anouk zingt voor Nederland in het Eurovisiezangfestival. Ik heb de geboorte tijd niet kunnen terug vinden, maar Anouk is een Haagse meisje, geboren op 8 april 1975. (Dit artikel verscheen al eerder op astrologieblog op 25 maart 2010 en verschijnt nu met een update aan het einde). De horoscoop van Anouk:

Geboren onder het teken Ram – is Anouk de type om haar eigen weg door het leven te banen. Rammen weten vaak heel goed wat ze zelf willen en maken veelal gebruik van hun intuitie om daar te komen waar ze willen zijn. Lange termijn denken is niet hun sterkste punt, handelen daarentegen wel. Rammen moeten hun hoofd stoten en leren, dat doen ze door schade en schaande. Het is moeilijk een Ram te vertellen hoe ze moeten leven, of wat ze moeten doen. Dat bepalen ze zelf. In deze horoscoop heeft de Zon in Ram twee aspecten achter de rug, een driehoek met Neptunus en een vierkant met Saturnus. Van Neptunus komt inspiratie, aanvoelingsvermogen, sensitiviteit, en kunstzinnigheid – van Saturnus komt diepte. Dikwijls zie je dat mensen met een uitgaand Zon/Saturnus vierkant, “tough” zijn. Het zit in hun botten. Overleven dat kunnen ze wel – maar echt lol hebben is wat anders. De behoefte hebben om weg te lopen van een aankomende storm of van iets dat boven het hoofd lijkt te hangen. Willen ontsnappen aan omstandigheden of mensen die de eigen vrijheid in de weg staan. Echter de aspect is voorbij – dit duidt dus eerder op angsten voor situaties die er misschien niet zijn. Zon/Saturnus kan ook angst hebben om de controle te verliezen.

Anouk is een mooie vrouw en al heb ik haar nooit horen zingen, met Venus in Stier (een van de signaturen van een mooi stem) zal dat wel goed zitten. Venus in Stier heeft behoefte aan zekerheid in relaties, en trouw zijn in de affecties lijkt mij belangrijk voor haar. Toch heeft ze een Venus/Mars vierkant wat kan duiden op een onderliggende strijd in relaties. Met Maan in Vissen zal Anouk lief voor haar partners willen zijn, omdat de relatie belangrijk is. Met Venus in Stier vierkant Mars in Waterman, kan ze waarschijnlijk haar gevoelens van boosheid niet op de juiste wijze uiten. Lief doen – terwijl je van binnen best kwaad is-leidt tot dubbele boodschappen. Hierdoor weten partners niet precies waar ze aan toe zijn. Dit is een aspect dat eerlijkheid vraagt. Laat je boosheid zien op het moment dat je je boos voelt, niet weg sjoemelen omdat je anders de avond/vakantie/dag verpest. Wat gebeurt dan is dat de boosheid op een ongeschikt moment boven water komt. Er wordt van een mug een olifant gemaakt- en de partner snapt er helemaal niks van.  Er zou ook een conflikt kunnen zijn tussen vrijheid en verbondenheid.

Sensitief is ze zeker. Saturnus in Kreeft waakt zijn grenzen als geen ander. Saturnus in Kreeft kan een aardig muur om zich heen bouwen om pijn en kwetsing buiten te houden. Hier dient Saturnus de emoties, de  Vissen-Maan. Saturnus is ook vierkant Pluto – deze dame heeft pit. Ze is heel daadkrachtig. Ook hier is het belangrijk om een flink portie zelfinzicht te hebben. Saturnus/Pluto kan veeleisend zijn, en dingen willen afdwingen.  Alhoewel, dit zou kunnen worden afgewisseld – met periodes waarin het meisje in haar naar boven komt, dat scherp bewust van haar eigen onvermogen is. “Ik maak me groot en sterk…maar voel me soms zo klein.”

Momenteel staat Anouk’s progressieve Zon bijna exact conjunct met haar radix Venus. Ik heb het idee dat dit met enige financieele voordeel gepaard zal moeten gaan, en met een diep innerlijk gevoel van tevredenheid en geluk. Ik las net dat Anouk opnieuw zwanger is. Verder zowel tranistaire Jupiter als Uranus maken zich op om de overstap naar Ram te maken. Al is het onmogelijk zonder geboorte tijd, om over specifieke levensgebieden te spreken, is het mijn ervaring dat de reis van transitaire Jupiter door je eigen zonneteken, altijd gepaard gaat met groei. Nieuwe deuren gaan open. Uranus daarentegen daagt men uit om het leven over een nieuwe lest te gooien. Een ding is zeker, stilstaan is geen optie onder dit soort transits.

Update…. hoe zal het vanavond gaan? Zonder geboorte tijd.. is het onmogelijk om over specifieke levensgebieden (zoals in dit geval, Anouk’s carrière) te spreken. Er zijn ook geen bijzondere, maar algemene, indicatoren van succes te zien. Ik denk hier bijv. aan de transit van Jupiter over de Zon of Venus.  Echter, de Zon is vierkant haar radix Mars vanavond, en Pluto staat in oppositie en Uranus vierkant op Anouk’s geboorte Saturnus. Alhoewel niet direkt aanwijzers van succes, zulke aspecten laten wel zien hoe groot de inspanning EN hoe hoog de prestatie drang van Anouk is. Kracht laat ze – hoe dan ook zien.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De Horoscoop Anouk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *