Astrologieblog Weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto, Tweeling aan het roer

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon maakt vandaag de overstap van Stier naar Tweeling waardoor er een lichte aardbeving plaatsvindt. Dit bedoel ik niet letterlijk, maar het is echt alsof de Zon de aarde onder zijn voeten voelt bewegen. Waar Stier op zekerheid en continuiteit berust is, gooit Tweeling het instructieboek de lucht in. Veel ligt aan het diggelen. Wat gebeurt is dat we in beweging komen, definitiet uit onze winter slaap treden, er komt nu zowel veel meer informatie en mensen, als ervaringen op onze pad. Tweeling is een jong, energiek, nieuwsgierig, lente teken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen vindt de derde van zeven botsingen plaats, tussen grote onruststokers, Uranus en Pluto. Dit is een langdurige transit, die zo alle tijd krijgt om een gevoel van angst, onzekerheid en crisis te scheppen. Er is een soort ‘meltdown’ gaande waardoor veel strukturen zowel innerlijk als uiterlijk, neerstorten: de basis wordt zichtbaar;de bodem wordt bereikt; de waarheid komt vrij. Het recente instorten van een kledingfabriek in Bangladesh is een goed voorbeeld van dit proces. Wat dit ongeluk blootlegt, zijn de diepe misstanden in onze globale economie, en de enorme uitbuiting van arme landen. Iets moet eerst zichtbaar worden voordat we  eraan kunnen werken. Het proces zelf kan zowel met confrontatie als onderdrukking gepaard gaan. De spanning wordt opgevoerd. Uranus en Pluto in hard vierkant aspect zijn nu eenmaal zo. Ze zijn geen zachte heelmeesters.

Astrologieblog Weekhoroscoop. Deze week kunnen we ons misschien realiseren dan het niet goed is om onze ogen voor dingen te sluiten alleen omdat we het status quo willen behouden. Er zijn periodes wanneer het wenselijk is om naar de diepere liggende oorzaken van problemen te kijken – al brengt dat in eerste instantie onzekerheid met zich mee ! Maar bij deze derde Uranus, Pluto, vierkant, kunnen we veel voorbaat hebben aan de reeks planeten (Zon, Mercurius, Venus en Mars) die nu in Tweeling staan. In crisis, helpt het als je op een intelligente, soepel manier en met afstand naar de zaak kunt kijken. Als luchtteken, is Tweeling in staat een probleem, simultaan, van verschillende invalshoeken te bekijken. Tweeling doet dit automatisch en is vaak een verassend snelle beslisser: hij ziet in een oogopslag wat er moet gebeuren. Door de sextiel tussen Mercurius en Uranus (dinsdag exact) wordt de rol van de intuitie in de eerste helft van de week, dik onderstreept. Wij krijgen volop kans om ons te ontplooien op onconventioneele manieren. In discussie gaan en experimenteren kunnen tot goede alternatieven leiden. Misschien moeten we bereid zijn iets van zekerheid in te leveren zodat er ruimte komt voor iets anders.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vlak voor de volle maan op zaterdag, staat Mercurius conjunct met Venus. Dit is weliswaar een innige maar ook een intellectueele ontmoeting van energieën. Kunst en cultuur! Een nieuw roman ! Hersen gymnastiek! Tweeling wil zich niet vast laten binden: dit wordt heel speels !

Astrologieblog weekhoroscoop: In de dagen voor de volle maan neemt het (zelf) inzicht toe. De Maan in Boogschutter, zoekt ook naar antwoorden, is filosofisch, en waarheid liefhebbend. Echter Boogschutter is vaak meer geinteresseerd in morgen dan vandaag. Goed om te beseffen dat vertegenwoordigheid van geest nodig is willen we de kansen van deze spannende periode niet missen!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorige week heb ik geschreven over de rol van Neptunus, die haaks staat op alle planeten die hun reis door Tweeling beginnen. Op zondag is de Zon aan de beurt. De Zon vierkant met Neptunus maakt weliswaar mystiek en sensitief maar ook dromerig en onrealistisch. De eigen wil, valt als het ware in de oceaan van Neptunus. Het ‘wij’ gevoel zegeviert in zo’n periode. We voelen ons één met anderen. Een groot, meeslopend gevoel van solidariteit dat zowel positief als negatief uitpakken. De ratio wordt op een zijspoor gezet. Neptunus zegeviert voor een dag of drie. Het zoeken voor een roes in plaats van met problemen aan de slag gaan, behoort dus tot de mogelijkheden. Gelukkig valt dit aspect in het weekend. De schade blijft beperkt !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week in een flits: Snelheid van geest en handelen zorgt voor veel dynamiek, wees bereid iets op te geven zodat iets nieuws kan ontstaan, beperk illusie tot het weekend.

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto, Tweeling aan het roer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *