Astrologieblog Weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto, Tweeling aan het roer

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon maakt vandaag de overstap van Stier naar Tweeling waardoor er een lichte aardbeving plaatsvindt. Dit bedoel ik niet letterlijk, maar het is echt alsof de Zon de aarde onder zijn voeten voelt bewegen. Waar Stier op zekerheid en continuiteit berust is, gooit Tweeling het instructieboek de lucht in. Veel ligt aan het diggelen. Wat gebeurt is dat we in beweging komen, definitiet uit onze winter slaap treden, er komt nu zowel veel meer informatie en mensen, als ervaringen op onze pad. Tweeling is een jong, energiek, nieuwsgierig, lente teken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen vindt de derde van zeven botsingen plaats, tussen grote onruststokers, Uranus en Pluto. Dit is een langdurige transit, die zo alle tijd krijgt om een gevoel van angst, onzekerheid en crisis te scheppen. Er is een soort ‘meltdown’ gaande waardoor veel strukturen zowel innerlijk als uiterlijk, neerstorten: de basis wordt zichtbaar;de bodem wordt bereikt; de waarheid komt vrij. Het recente instorten van een kledingfabriek in Bangladesh is een goed voorbeeld van dit proces. Wat dit ongeluk blootlegt, zijn de diepe misstanden in onze globale economie, en de enorme uitbuiting van arme landen. Iets moet eerst zichtbaar worden voordat we  eraan kunnen werken. Het proces zelf kan zowel met confrontatie als onderdrukking gepaard gaan. De spanning wordt opgevoerd. Uranus en Pluto in hard vierkant aspect zijn nu eenmaal zo. Ze zijn geen zachte heelmeesters.

Astrologieblog Weekhoroscoop. Deze week kunnen we ons misschien realiseren dan het niet goed is om onze ogen voor dingen te sluiten alleen omdat we het status quo willen behouden. Er zijn periodes wanneer het wenselijk is om naar de diepere liggende oorzaken van problemen te kijken – al brengt dat in eerste instantie onzekerheid met zich mee ! Maar bij deze derde Uranus, Pluto, vierkant, kunnen we veel voorbaat hebben aan de reeks planeten (Zon, Mercurius, Venus en Mars) die nu in Tweeling staan. In crisis, helpt het als je op een intelligente, soepel manier en met afstand naar de zaak kunt kijken. Als luchtteken, is Tweeling in staat een probleem, simultaan, van verschillende invalshoeken te bekijken. Tweeling doet dit automatisch en is vaak een verassend snelle beslisser: hij ziet in een oogopslag wat er moet gebeuren. Door de sextiel tussen Mercurius en Uranus (dinsdag exact) wordt de rol van de intuitie in de eerste helft van de week, dik onderstreept. Wij krijgen volop kans om ons te ontplooien op onconventioneele manieren. In discussie gaan en experimenteren kunnen tot goede alternatieven leiden. Misschien moeten we bereid zijn iets van zekerheid in te leveren zodat er ruimte komt voor iets anders.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vlak voor de volle maan op zaterdag, staat Mercurius conjunct met Venus. Dit is weliswaar een innige maar ook een intellectueele ontmoeting van energieën. Kunst en cultuur! Een nieuw roman ! Hersen gymnastiek! Tweeling wil zich niet vast laten binden: dit wordt heel speels !

Astrologieblog weekhoroscoop: In de dagen voor de volle maan neemt het (zelf) inzicht toe. De Maan in Boogschutter, zoekt ook naar antwoorden, is filosofisch, en waarheid liefhebbend. Echter Boogschutter is vaak meer geinteresseerd in morgen dan vandaag. Goed om te beseffen dat vertegenwoordigheid van geest nodig is willen we de kansen van deze spannende periode niet missen!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorige week heb ik geschreven over de rol van Neptunus, die haaks staat op alle planeten die hun reis door Tweeling beginnen. Op zondag is de Zon aan de beurt. De Zon vierkant met Neptunus maakt weliswaar mystiek en sensitief maar ook dromerig en onrealistisch. De eigen wil, valt als het ware in de oceaan van Neptunus. Het ‘wij’ gevoel zegeviert in zo’n periode. We voelen ons één met anderen. Een groot, meeslopend gevoel van solidariteit dat zowel positief als negatief uitpakken. De ratio wordt op een zijspoor gezet. Neptunus zegeviert voor een dag of drie. Het zoeken voor een roes in plaats van met problemen aan de slag gaan, behoort dus tot de mogelijkheden. Gelukkig valt dit aspect in het weekend. De schade blijft beperkt !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week in een flits: Snelheid van geest en handelen zorgt voor veel dynamiek, wees bereid iets op te geven zodat iets nieuws kan ontstaan, beperk illusie tot het weekend.

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto, Tweeling aan het roer

 1. Reno zegt:

  Zou zo graag van andere mensen die deze blog lezen willen weten of zij de uitwerking van het sterke transit pluto vierkant uranus aspect ook zo lijfelijk voelen?
  Groet.
  Reno

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Reno, Ik sta hier wel voor open. Ik zal later in de week een oproep plaatsen en kijken welke reacties er daarop komen. Hoe zit het met jouw eigen horoscoop? MvgE

  • Pascale zegt:

   Hallo Reno,
   ik zal dan ook reageren..boeiend en actueel.. merk ik zelf èn om me heen!
   tot dan,
   Pascale

  • barbara zegt:

   Lijfelijk voel ik het inderdaad! Transit Uranus staat nl conjunct mijn Ram Maan in 1e huis:
   Dinsdag 21 mei had ik een heel goed inspirerende invloed van het sextiel Mercurius Uranus – daarna ben ik acuut ziek geworden: griep met alle toeters en bellen erbij!
   En nu ben ik “los”- : mijn Vissen ascendant ( 12 gr. ) speelt op!
   Barbara

  • Pascale zegt:

   ha reno,
   in afwachting op Liz haar oproep kom ik je alvast tegemoet;
   Duizeligheid ten top!
   (blijkt prompt ook een virus op het evenwichtsorgaan actief in ned.te zijn !!)
   wie weet had/heb jij daar ook last van?
   groetjes,
   pascale

 2. Gala zegt:

  Wat een berg lucht…amai!! Maan in Weegschaal en Zon met groot deel van zijn hofhouding in Tweelingen!
  De Tornado in Oklahoma met bijna 100 doden een te groot gebeuren of Jupiter moet in Tweelingen
  totaal uit zijn dak zijn gegaan! Hele wijken zijn weggevaagd!
  Kijk…de kop in de Telegraaf; “journalist belaagd in Schilderswijk Den Haag”, vind ik beter passen, zeker de
  uitingen “oprotten” naar “eigen wijk” zo duidelijk Tweelingen buurtproblemen.
  Wilders bezoekt vandaag de Schilderswijk via Facebook al met de dood bedreigt. Deze wijk was vroeger
  een leuke buurt nu als bijnaam de “Sharia-driehoek” omdat orthodoxe moslims er in de meerderheid zijn.
  Met zoveel luchtenergie ben ik natuurlijk ook opgelucht dat de broertjes Ruben en Julian gevonden zijn!
  Maar dat moeder Iris nog even op Facebook moest zetten; ” Oké Jeroen je hebt gewonnen”! geeft
  blijk van een echtelijke strijd die beide dik verloren hebben! Vanaf 2008 was deze oorlog al zo gruwelijk
  dat de rechter en jeugdzorg hun beide het co-ouderschap wou afnemen wegens mishandeling en
  emotioneel misbruik! Jeugdzorg schetst een inktzwart beeld…ik weet te weinig van deze zaak maar dat
  die alleen verliezers kent mag duidelijk zijn!
  Met tweelingen kijken we ook naar leuke, vlotte artikeltjes; “Koude billen voor Kate Middleton”!
  Een windvlaag zorgde ervoor dat haar jurkje een flink stuk omhoog waaide! Gelukkig bleef het Koninklijk slipje ons bespaard! Ik denk dat de wind schrok van zoveel Royal Inzicht en spontaan is “gaan liggen”
  voor zoveel majestatische vruchtbaarheid! Gelukkig geen Majesteitsschennis… haar kruis is al zwaar
  genoeg om te dragen. Dat je borstjes de wereld overgaan toch nog iets anders dan Majesteitsschending
  van je “Zuiderlijke regionen”!
  Al die Tweelingplaneten maken ook een Yod met Pluto en Saturnus in Steenbok en Scorpioen.
  De Gazet van Antwerpen bericht dat sinds het boek 50 Tinten Grijs steeds meer mensen achter gesloten deuren hun fantasieën willen uitleven. Dit boek heeft een nieuwe basis gelegd (sexctiel tussen Pluto en
  Saturnus) een nieuwe vorm (Saturnus in Scorpio) voor veel speelser (Tweelingen) en spontaan omgaan met liefdesspel. De Gentse SM Studentenclub KAIJIRA spreekt vlotjes (Tweeling) over deze ligt-versie.
  Luchtig omgaan met onze diepgewortelde sexuele impulsen. Dat Pluto in Steenbok en Saturnus in Scorpioen voor wat straffere uitingen zorgen…evident. Straffer hun natuur!
  Waar zijn de tijden dat vrouwen week en mannen hard werden van een onverstaanbare liedje
  van Jane Birkin en Serge Cainsbourg; “Je t’aime,…Moin Non Plus”!
  Hese geluiden, wat krijsjes en kreuntjes en de zevende hemel werd al zichtbaar. Een stiekem trekje van
  een sigaretje en je was stoned voor een kwartier! Plezier is niet meer simpel! Het brein wil steeds dat
  stapje meer. Het is onze biologie, ik heb het zeker niet bedacht.
  Tweelingen zijn uitermate geschikt voor recepties ze kloppen de lucht wat op met hun vlotte babbeltjes!
  We zullen eens zien of er deze week veel verhalen naar buiten komen…ben benieuwd!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Je gevoel van humor heeft mij wederom geraakt Gala. Dat is wel fijn omdat inderdaad – zoals misschien van Uranus/Pluto te verwachten staat – ‘horror stories’ domineren het nieuws. Tegelijkertijd met Ruben en Julian staat een ander kindermoord in het nieuws in de UK. Namelijk, in Frankrijk zijn twee kinderen door hun Engelse vader vermoord. Deze keer gaat het om een jongen en een meisje die met messteken om het leven zijn gebracht om vervolgens, zonder liefde of respect, op balkon gedumpt te worden. Deze vader is opgepakt. Wederom wordt de oorzaak een familie crisis, wederom sprake van grote spanning tussen de ouders. Tweeling is een jong teken dat o.a. met de circuleren (dissemination) van informatie te maken heeft. Via de nieuwe media, Twitter en Facebook zijn oproepen gedaan voor hulp om de jongens te zoeken, en nu zoeken veel mensen troost bij elkaar ook via Facebook. Dat er op zo’n schaal – zowel hulp als medeleven aangeboden wordt- is opzich al heel interessant. ‘Self-help’ maar dan wel in een tijd waarin de oude vangnetten (zowel sociaal als maatschappelijk) door de bezuinigingen, verdwijnen. Dit is een sterke uiting van Uranus/Pluto in vierkant. Pluto in Steenbok de falende instanties – Uranus eigen initiatief (Ram) tonen.

   Echter, tragedies in gezinnen zijn van alle tijden. Euripides schreef in de 5 eeuw voor Christus over Medeia die ook uit wraak haar eigen kinderen vermoordde. Het blijft afschuwelijk en went nooit. Van alle verhalen, die rondom kinderen treffen ons het meest – omdat kinderen de toekomst zijn. Liz

 3. Bregje zegt:

  De twee broertjes zijn gevonden vlak nadat Mercurius vierkant Neptunus stond, met de maan in Maagd (beheerst door Mercurius, opposiet Neptunus in Vissen). Een dagelijkse wandelaar (Merc) vindt ze half in het Water (Nept).
  Het blijft tragisch. Ook wel opvallend en totaal Tweeling naar mijn idee: de kerk van het dorpje Cothen, waar ze gevonden zijn, heeft een dubbele naam: Petrus-en-Pauluskerk.
  Gala, dat die moeder zoiets op facebook zet, is inderdaad vreselijk en geeft maar weer aan dat de kinderen minder belangrijk waren dan de strijd tussen papa en mama. Hun ego bleek groter dan de onschuld van de kinderen.
  De volle maan op de 25e is ook vierkant Neptunus. Misschien is dan het hele walgelijke verhaal eruit.
  Hoop dat deze volle Maan ook positief nieuws brengt, want het is allemaal wel erg negatief de afgelopen weken (toeslagen-schandaal, zorgeclaratie-schandaal, kindermoord, orkaan).
  We wachten af.

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Mooie aanvulling Bregje. Echter… m.b.t. commentaar van de moeder op Facebook… Dit zal waarschijnlijk een (1) gevoel zijn in een oceaan van andere verwarrende en intense gevoelens. Ik denk in zo’n situatie een mens van alles roept. Ik denk dat we inderdaad in de kleine sfeer – de Maan sfeer – moeten komen. Kreeft staat tegenover Steenbok!! Morgen komt mijn dochter en haar vriend bij ons eten. Dat wordt gezellig!!!

 4. Gala zegt:

  Doet deugd dat ik je een beetje heb laten glimlachen Liz…maar je uitspraak van gisteren is al uitgekomen,
  niet in de vorm van een boek maar wel veel hersengymnastiek en heéééél speels!
  Vanavond het bericht dat Microsoft de nieuwste spelcomputer XBOX ONE lanceert! De nadruk ligt op
  entertainment. Switchen tussen game en TV even zeggen “xbox, TV” en hopla… Steven Spielberg doet
  ook in de vorm van een speciale serie allen voor XBOXERS aan project mee!
  Voor vele valt deze lancering onder het hoofdstuk,; “zeer goed nieuws”! dus om je bloggetje verder op te fleuren
  dit primeurtje!

 5. Gala zegt:

  Brits lagerhuis neemt wetsvoorstel aan voor Engeland en Wales inzake homohuwelijk. Belangrijke stap. Rest nog wet naar Hogerhuis. Men verwacht deze zomer 1e huwelijk.
  Sinds Uranus Ram binnenliep staat de media weer bol over homo issue’s. Het vierkant mer Pluto (geslachtsgemeenschap) in Steenbok (basis burgerrechten) en gelijkkoppeling (Uranus) met “gewone”
  koppeltjes heeft in vele landen tot een doorbraak geleid met veel lijden met lange ij! Ook vandaag weer
  protesten in Parijs tegen de aangenomen wet (Steenbok) van 23 april dat homo koppeltjes definitief kunnen
  trouwen en adopteren! De wet gelijk voor iedereen is een Westers aangelegenheid. Homohaat zit
  cultureel in het brein gebakken, daar kom je niet zomaar van los! Dat eist kennis en inzicht en stukken
  van je eigen erfgoed loslaten. Veel zit diep vanbinnen en andersdenkend maakt je vaak out-cast! (Uranus)
  Een vierkant geeft strijd, een driehoek geeft ouders die zeggen maakt niet uit met wie je vrijt, ik houd van
  je zoals ge zijt! Halleluja…Allelujha! Laten we op de liefde drinken…Proost!

  • korinna zegt:

   Gala, kleine opmerking, niet echt relevant, maar toch effies plaatsen: ‘De wet voor iedereen gelijk is westerse aangelegenheid’ zal nog lange tijd wensdenken (neptunus?) blijven. Was dit in het westen al maar een feit. net als de rest van onze aardbol hebben we nog een lange weg te gaan.

 6. Gala zegt:

  Daar ben ik het niet mee eens! Wij hebben al behoorlijk wat kilometers op dit pad gelopen. Ben me ook bewust dat zelfs in een tolerant land als Nederland vrouwen nog steeds gemiddeld 10% minder verdienen.
  Ook als je homo bent met al onze parades toch nog problematisch. Nog toleranter…een illusie!
  Maar er zijn landen waar vrouwen niet eens mogen autorijden! En er zijn landen waar homo’s worden vermoord!
  Ideaal (Neptunus) zal het nooit worden. Neptunus heeft ook een schaduwzijde het legt de lat in de hemel
  en is aards onbereikbaar. Een bekend verhaal dat als je tuin “pefekt” is de goeroe nog wat rotzooi strooit…
  dan pas in orde! Leven is bewegen en perfectie is een staat waarin AL”LES” in orde is dat is een HEMELSE
  STAAT hopelijk ergens hierboven, aards de rechte hartslag… het is het twaalfde huis, einde verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *