Astrologieblog weekhoroscoop: Ruimte voor originaliteit

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dit moment, staat Mercurius conjunct met Jupiter. Mercurius het nieuwsgierige kind van de klas, en Jupiter de leermeester. Jupiter wordt overspoeld met vragen – en zijn wijsheid wordt op de proef gesteld.  Vandaag en morgen, gaat het eerder om informatie verspreiden, feitjes, roddeltjes, gesprekken voeren. De dynamiek van de communicatie staat centraal. Het thuis brengen, de informatie plaatsen, daar gaat nog een paar dagen over heen. Op vrijdag maakt Mercurius de overstap van beweegelijke en intelligent Tweeling naar Kreeft. Kreeft wil weten wat een idee specifiek voor hem betekent. Kennis wordt persoonlijker: dit bevalt mij – dat weer niet. Kreeft heeft een eigen oordeel over de wereld dat op hoge mate bepaald wordt door zijn  talent de wereld om hem heen aan te voelen.  Tweeling heeft geen oordeel – alles IS.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dinsdag staat Venus conjunct Jupiter. Een boodschap van vrede door een moslim cleric? Venus is gebonden met Islam. Jupiter met de kerk en met bischoppen, de Koning, enz. Jupiter heeft invloed. Daarnaast, is dit een zeer prettige combinatie voor ontmoetingen, voor het netwerken. In alles moeten we wel beseffen dat Jupiter in Tweeling staat. Dit kan betekenen dat niets concreets besloten wordt. Jupiter in lucht genereert ideeën, het is de taak van zijn gesprekspartner om iets of niets met deze ideeën te doen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week zien we ook Mars de overstap maken van Stier naar Tweeling. Het is opvallend dat de afgelopen week Mars conjunct heeft gestaan met de vaste ster Algol. Algol heeft te maken met het verlies van controle, letterlijk op zijn engels gezegd ‘losing one’s head’. De emoties lopen sterk op en bepalen de handelingen. Zelf-beheersing wordt overboord gegooid. Dit thema heb ik wel vaker voorbij zien komen sinds de afschuwelijke moord in Engeland vorige week. Mars in Tweeling wordt dus van wat extra hemelse baggage bevrijd: Algol laten vallen voelt goed. Mars in Tweeling heeft meer energie, die hij nu graag achter en aan ideeën wil koppelen. Laat ons hopen dat de ideeën zelf, goed zijn. Het is zeker – gezien de receptie tussen Mercurius en Mars – niet ondenkbaar dat er meer vervelende ‘lone-wolf’ incidenten plaats vinden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag staat de Zon in sextiel met Uranus. Dit neemt even wat spanning uit de lucht. De wrijving tussen Uranus en Pluto krijgt de kans om d.m.v. de scheppingskracht van de Zon, mooi vorm te krijgen. Vanaf woensdag maak ruimte vrij voor originaliteit.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Ruimte voor originaliteit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *