Astrologieblog weekhoroscoop: Ruimte voor originaliteit

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dit moment, staat Mercurius conjunct met Jupiter. Mercurius het nieuwsgierige kind van de klas, en Jupiter de leermeester. Jupiter wordt overspoeld met vragen – en zijn wijsheid wordt op de proef gesteld.  Vandaag en morgen, gaat het eerder om informatie verspreiden, feitjes, roddeltjes, gesprekken voeren. De dynamiek van de communicatie staat centraal. Het thuis brengen, de informatie plaatsen, daar gaat nog een paar dagen over heen. Op vrijdag maakt Mercurius de overstap van beweegelijke en intelligent Tweeling naar Kreeft. Kreeft wil weten wat een idee specifiek voor hem betekent. Kennis wordt persoonlijker: dit bevalt mij – dat weer niet. Kreeft heeft een eigen oordeel over de wereld dat op hoge mate bepaald wordt door zijn  talent de wereld om hem heen aan te voelen.  Tweeling heeft geen oordeel – alles IS.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dinsdag staat Venus conjunct Jupiter. Een boodschap van vrede door een moslim cleric? Venus is gebonden met Islam. Jupiter met de kerk en met bischoppen, de Koning, enz. Jupiter heeft invloed. Daarnaast, is dit een zeer prettige combinatie voor ontmoetingen, voor het netwerken. In alles moeten we wel beseffen dat Jupiter in Tweeling staat. Dit kan betekenen dat niets concreets besloten wordt. Jupiter in lucht genereert ideeën, het is de taak van zijn gesprekspartner om iets of niets met deze ideeën te doen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week zien we ook Mars de overstap maken van Stier naar Tweeling. Het is opvallend dat de afgelopen week Mars conjunct heeft gestaan met de vaste ster Algol. Algol heeft te maken met het verlies van controle, letterlijk op zijn engels gezegd ‘losing one’s head’. De emoties lopen sterk op en bepalen de handelingen. Zelf-beheersing wordt overboord gegooid. Dit thema heb ik wel vaker voorbij zien komen sinds de afschuwelijke moord in Engeland vorige week. Mars in Tweeling wordt dus van wat extra hemelse baggage bevrijd: Algol laten vallen voelt goed. Mars in Tweeling heeft meer energie, die hij nu graag achter en aan ideeën wil koppelen. Laat ons hopen dat de ideeën zelf, goed zijn. Het is zeker – gezien de receptie tussen Mercurius en Mars – niet ondenkbaar dat er meer vervelende ‘lone-wolf’ incidenten plaats vinden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag staat de Zon in sextiel met Uranus. Dit neemt even wat spanning uit de lucht. De wrijving tussen Uranus en Pluto krijgt de kans om d.m.v. de scheppingskracht van de Zon, mooi vorm te krijgen. Vanaf woensdag maak ruimte vrij voor originaliteit.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Ruimte voor originaliteit

 1. Pascale zegt:

  Hoi Liz,

  wat boeiend wat je schrijft;
  Venus is gebonden met Islam. Jupiter met de kerk en met bischoppen, de Koning, enz.
  voor mij is dat nieuw,hoe mag ik dat zien Liz?
  Groetjes,
  Pascale

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Pascale,
  Mijn bron hiervoor is Baigent, Campion, Harvey, “Mundane Astrology” p.54. Campion citeert een werk uit 1170 van Roger of Hereford. Echter, dit is overgenomen van een oudere bron, Campion zegt dat het verbvand waarschijnlijk van de Arabieren zelf komt. Vanaf 900 + waren zij nml. enorm bezig met astrologie/astronomie. De Arabische punten – pars fortuna enz. komen uit die periode ook. Hoop dat je hier wat aan hebt Pascale. MvgE

 3. Gala zegt:

  Neptunus in Vissen brengt ons een nieuwe beeldcultuur, die via de media naar buiten gebracht wordt.
  De beelden van Londen die niets met fotoshop, kwaliteit, kleur of scherpte te maken hebben. Het beeld ongecensureerd. Dit is de waarheid van een moment. De dader met het mes vol bloed in zijn handen.
  Op de achtergrond het slachtoffer. Dit is “rechtvaardig”, dit maken vrouwen in ons land dagelijks mee!
  Dat hij 5 minuten later zelf doodgeschoten wordt wederom rauw in beeld.
  De roze bril van Neptunus aan de wilgen, geen misvorming, geen vaagheid, het beeldverhaal heeft niets
  meer met ideale werkelijkheid te maken.
  Kijk naar de beelden, dit is het, bij de beesten af! Een werkelijkheid die we het liefst achter gesloten deuren
  houden. De massa smart-fone’s sturen de beelden, we zijn allemaal reporter geworden, het beeld belangrijker dan de ondertiteling. Een beeld zegt meer als 1000 woorden, maar iedere mens bedenkt er andere bij.
  We worden overspoeld met beelden, vele willen onze waarheid laten zien en daarvoor bevestiging krijgen.
  Cultuur dient niet als bevestiging voor eigen denken, culturen moet men verkennen en je onderscheidingsvermogen en bewustzijn vergroten. Alleen door veel te spiegelen en te vergelijken kan men
  zich verrijken. Boeken en wijze mensen kleden je vanbinnen aan, de waarheid van één cultuur is altijd dikke
  leugen, je geest verheffen en het groter plaatje zien geeft begrip, meeleven en medelijden!
  You tube de snelle beeldhap! Kijken en denken er alles van te weten…mooi niet! Achter het zwarte scherm
  van de computer gaat alles schuil wat de mens belangrijk vindt, met een muisklik komt de waarheid
  van groepen mensen in beeld! Maar de heelheid van planeet aarde bestaat uit mineralenrijk, plantenrijk,
  dierenrijk en tja helaas…mens”dom”! en natuurlijk de verbindingen mer de “ruimte” daaromheen.
  Een Waarheid die ons geleerd wordt is dat onze planeet met 107.000 km per uur om de zon draait, op
  Aarde schijnt dat een leugen, dit is al een mooi voorbeeld van wie de waarheid zoekt en niet op een leugen uitkomt heeft de waarheid niet gevonden. Neptunus en de waarheid…van mij mag je geloven wat je wilt
  maar Neptunus in Vissen daarin huist diepe geestelijke wijsheid, maar met onjuiste verbindingen…onzuiver beeld, te veel gekleurd door eigen waarheid. Het beeld is in ieder geval nog nooit zo belangrijk geweest!

 4. Joke zegt:

  Prachtig Gala, helemaal mee eens. Ik zel f kom diepe geestelijke wijsheid tegen, maar soms ben ik woedend ergens op en dat is altijd vanuit een onzuiver beeld. Ik moet dan uitkijken dat ik mezelf niet gigantisch op mijn flikker geef, omdat ik niet zuiver keek.Geen makkelijk tijd nu, maar o er valt zoveeeel te leren. Laten we daar blij om zijn. Joke.
  En Liz, heerlijk weer zo’n scherpe keek op de week. Joke

 5. Gala zegt:

  We zijn allemaal dienaars van wat heet DE TIJD. Pas als ons laatste uur geslagen heeft blijkt wat we werkelijk waard zijn. Onze geestelijke vermogens, de RUIMTE die we bezitten onze enige bronnen voor de toekomst. Schep zoveel mogelijk ruimte in jezelf. Want we zijn alle ruimtereizigers op dit bolleke draaiend in het schijnbaar niets. RUIMTE omringt ons overal, als dat geen spiegeling is.
  We kijken naar de wereld ALS MENS! Dat is veel te klein. Wat zit erachter!? Dat kunnen wij niet ontdekken,
  alleen dat kunnen wij ontdekken.
  Mineralen, planten dieren en mensen kennen edele en onedele, daarin zijn we alle gelijk.
  Maar zouden we zeggen diersoort die noemen we onnozelaar. Maar mensen zien we als alle gelijk, dat is een grote denkfout! De mens heeft onderscheidingsvermogen (Maagd) nodig om tot grote geestelijke rijkdom (Vissen) te komen. BV de zwaartekracht, als we deze negeren zijn we niet goed of slecht, maar stom en onwetend en waarschijnlijk dood. Respecteren van natuurkrachten onze PLICHT. Het is niet de kennis van een wet die ons helpt. Het is de toepassing ervan.
  We zijn allemaal leerlingen en leraars tegelijk. Een kleuterjuf heeft geen waarde op de universiteit en een professor ook niet de ideale persoon om kleuteronderwijs te geven! We zitten allemaal op een ander niveau, dat is ook niet goed of slecht we komen uiteindelijk allemaal op hetzelfde station aan! Vroeger had je het bewustzijn van een kind, dacht als een kind, lachte als een kind, gedroeg je als een kind gelukkig dat vele de fopspeen achter zich laten en interesse hebben in een andere speeltjes. Maar Neptunus in Vissen wil het liefst alles zuiver (Vissen) en wit (Maagd) dat is een nobel streven…Door het slechte weer zit ik precies weer op mijn preekstoel…het zij mij vergeven, Amen! De astrologische waarheid is, dat momenteel mijn 9e huis in
  tweelingen vol staat met planeten. Had ik wel een keuze of was de drang, de druk om te ventileren toch te groot (mijn Jupiter in tweelingen staat driehoek Neptunus/weegschaal in 1) De grote boodschap van het grotere geheel versplinterd in een paar hapklare brokken! Gelukkig dat het geen grote boodschap in de Efteling betreft want dan was ik verder van huis.

 6. Gala zegt:

  Foutje bij nalezen.
  Mineralen; planten, dieren en mensen kennen edele en onedele exemplaren, daarin zijn we alle gelijk.
  Maar dan heb ik geschreven “maat zouden we zeggen diersoort die noemen we onnozelaar” dat slaat natuurlijk nergens op! Dat moet worden;
  Als we zeggen 1 mineraal, lachen we.
  Als we zeggen 1 soort plant is de leugen zo herkent. Als we zeggen 1 diersoort onnozelaar.
  Maar mensen zien we als gelijk, dat is een grote denkfout..;en dan volgt de mens heeft onderscheidingsvermogen nodig… sorry!

  • Pascale zegt:

   Wat een prachtig, practisch ,verwoorde ,inhoudelijke, bespiegelende preek Gala over de (bijna) onbenoembare ruimte en haar nut.
   Een voltreffer!….
   “we hebben allen rood bloed” 😉

   Op naar meer preken uit je huidige 9e huis,yes!
   Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *