Astrologieblog weekhoroscoop: Grote water driehoek versnelt de stroom

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorige week maakte Mercurius de overstap van  Tweeling naar Kreeft, vanochtend vroeg was Venus aan de buurt. Deze week zullen beide planeten op Saturnus in Schorpioen en Neptunus in Vissen in spelen.  Dit samenspel van vijf planeten zie ik als een voorloper op het astro evenement van deze zomer: de grote driehoek: Jupiter in Kreeft, driehoek Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus in Vissen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een grote driehoek in water versnelt als het ware de stroom. Het water (het gevoelsleven) kan vloeien. Een grote driehoek in water geeft de potentie om mensen en situaties goed aan te voelen. Het in contact komen met het buik gevoel, versterkt het ‘weten’ maar dan wel op een volstrekt organische manier. Men handelt ook vanuit gevoels impulsen. Water is niet rationeel. Omdat water uit zichzelf, geen vorm heeft, is de rol van Saturnus in Schorpioen cruciaal. Saturnus is de ruggengraat die ervoor zorgt dat de dromen van Neptunus, de passie van Venus, en het denk vermogen van Mercurius, samengebundeld worden, en vorm krijgen. Vergis je niet, dit is krachtige energie. Net zoals de stromende kracht van een rivier grote invloed op het landschap kan hebben, heeft deze grote driehoek de potentie, om het (emotioneel/relationeel) landschap in ons eigen leven snel en effectief te veranderen. Als het fundament niet solide is, vallen dingen makkelijker om, en het voelt alleen maar goed.

Astrologieblog weekhoroscoop: De grote water driehoek heeft ook een enorme ‘feel good’ factor. Dit is dan ook het valkuil in het hele gebeuren. Het is alsof dromen (Neptunus) mogen bestaan. (Als buitenplaneet is de invloed van Neptunus zowel het meest subtiel als  het meest bepalend. Neptunus vormt – samen met Uranus en Pluto – de energie gedurende de hele zomer. ) De kater (het gevolg van het  leven in een droom) zou kunnen komen als Saturnus direkt, zijn reis door de dierenriem vervolgt. Het voelt ook een beetje alsof de anker opgetrokken wordt. Dat de film “The Great Gatsby” deze zomer draait, past helemaal bij de energie van de grote driehoeken die de sfeer gaan bepalen. Opgaan in de fantasie van het moment. De grote kater kwam voor de F. Scott Fitzgerald generatie, bij de beurskrach van 1929. Misschien mogen we blij zijn dat Mercurius, bij deze eerste ronde,  in oppositie met Pluto staat !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius in oppositie met Pluto.
Transiterende Mercurius en Venus, staan in de buurt van Venus, Jupiter en de Zon in de horoscoop van de VS. Interessant dat vandaag de rechtzaak tegen klokkenluider Bradley Manning begint. Het doorgeven van geheime informatie – is een heel Plutonisch verhaal – net als het terughouden van belangrijke informatie. Mercurius heeft ook met reizen te maken. Interessant dat hier in Nederland, nu een einde aan het Fyra debacle komt. Voor ons persoonlijk… is de uitdaging… eerlijk en open te zijn. Pluto kan niet goed met transparantie omgaan. In het licht van de grote driehoek… zorg dat je niet ter wille van de liever vrede, dingen verzwijgt. Dit kan zeker spelen rondom de tijd van de nieuwe maan. Deze nieuwe maan valt in Tweeling en is dus door Mercurius beheerd. De nieuw maan zelf valt op zaterdag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week in een flits.. Situaties kunnen zich razendsnel ontwikkelen, vertrouw op je eigen gevoel, en wees vooral open en eerlijk in je handelingen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Hoe kun jij profiteren van de energie van deze grote driehoeken? Hoe kun je de valkuilen vermijden?

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Grote water driehoek versnelt de stroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *