Astrologieblog weekhoroscoop: Grote water driehoek versnelt de stroom

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorige week maakte Mercurius de overstap van  Tweeling naar Kreeft, vanochtend vroeg was Venus aan de buurt. Deze week zullen beide planeten op Saturnus in Schorpioen en Neptunus in Vissen in spelen.  Dit samenspel van vijf planeten zie ik als een voorloper op het astro evenement van deze zomer: de grote driehoek: Jupiter in Kreeft, driehoek Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus in Vissen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een grote driehoek in water versnelt als het ware de stroom. Het water (het gevoelsleven) kan vloeien. Een grote driehoek in water geeft de potentie om mensen en situaties goed aan te voelen. Het in contact komen met het buik gevoel, versterkt het ‘weten’ maar dan wel op een volstrekt organische manier. Men handelt ook vanuit gevoels impulsen. Water is niet rationeel. Omdat water uit zichzelf, geen vorm heeft, is de rol van Saturnus in Schorpioen cruciaal. Saturnus is de ruggengraat die ervoor zorgt dat de dromen van Neptunus, de passie van Venus, en het denk vermogen van Mercurius, samengebundeld worden, en vorm krijgen. Vergis je niet, dit is krachtige energie. Net zoals de stromende kracht van een rivier grote invloed op het landschap kan hebben, heeft deze grote driehoek de potentie, om het (emotioneel/relationeel) landschap in ons eigen leven snel en effectief te veranderen. Als het fundament niet solide is, vallen dingen makkelijker om, en het voelt alleen maar goed.

Astrologieblog weekhoroscoop: De grote water driehoek heeft ook een enorme ‘feel good’ factor. Dit is dan ook het valkuil in het hele gebeuren. Het is alsof dromen (Neptunus) mogen bestaan. (Als buitenplaneet is de invloed van Neptunus zowel het meest subtiel als  het meest bepalend. Neptunus vormt – samen met Uranus en Pluto – de energie gedurende de hele zomer. ) De kater (het gevolg van het  leven in een droom) zou kunnen komen als Saturnus direkt, zijn reis door de dierenriem vervolgt. Het voelt ook een beetje alsof de anker opgetrokken wordt. Dat de film “The Great Gatsby” deze zomer draait, past helemaal bij de energie van de grote driehoeken die de sfeer gaan bepalen. Opgaan in de fantasie van het moment. De grote kater kwam voor de F. Scott Fitzgerald generatie, bij de beurskrach van 1929. Misschien mogen we blij zijn dat Mercurius, bij deze eerste ronde,  in oppositie met Pluto staat !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius in oppositie met Pluto.
Transiterende Mercurius en Venus, staan in de buurt van Venus, Jupiter en de Zon in de horoscoop van de VS. Interessant dat vandaag de rechtzaak tegen klokkenluider Bradley Manning begint. Het doorgeven van geheime informatie – is een heel Plutonisch verhaal – net als het terughouden van belangrijke informatie. Mercurius heeft ook met reizen te maken. Interessant dat hier in Nederland, nu een einde aan het Fyra debacle komt. Voor ons persoonlijk… is de uitdaging… eerlijk en open te zijn. Pluto kan niet goed met transparantie omgaan. In het licht van de grote driehoek… zorg dat je niet ter wille van de liever vrede, dingen verzwijgt. Dit kan zeker spelen rondom de tijd van de nieuwe maan. Deze nieuwe maan valt in Tweeling en is dus door Mercurius beheerd. De nieuw maan zelf valt op zaterdag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week in een flits.. Situaties kunnen zich razendsnel ontwikkelen, vertrouw op je eigen gevoel, en wees vooral open en eerlijk in je handelingen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Hoe kun jij profiteren van de energie van deze grote driehoeken? Hoe kun je de valkuilen vermijden?

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Grote water driehoek versnelt de stroom

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Dag lieve Elizabeth,
  Wat mooi om te lezen wat ik al een paar dagen voel. Het gevoel dat alles goed is, nou ja alles!
  Er zit ook zoveel verandering in ‘de lucht’! Dat zal dan de invloed van Uranis in Ram zijn, die conjunct
  staat met de Maan (bij mij in 8e huis) en die beiden sextiel de Zon (in 10e) staan. Er staat een heel rijtje in 10e huis bij mij. Maar ik zie ook een Yod van Zon sextiel Maan en de apex naar de Noordknoop in Schorpioen. Dus andere bestemming vanuit de diepte? Ook Mars bijna conjunct Uranus, dus dat is die verandering die geactiveerd wordt. We gaan ook verhuizen in de komende tijd. Hoewel er niets in het 4e huis staat bij mij. Ook niet bij mijn partner.
  Maar we zijn wel aan het dromen over een mooie plek ergens in het Oosten van Nederland. Nabij Giethoorn.
  Dat wordt dus mooi aangegeven door die Driehoeken.

  Groetjes,

  Sonja

 2. Sonja Veldheer zegt:

  Wat bedoel je met: astro-evenement van deze zomer?

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Sonja, Ik bedoel… in het openenbare leven gebeurt er in de zomer veel evenementen. Ik maakte gewoon een vergelijking. Astrologisch gezien.. is de grote water driehoek deze zomer, het belangrijkste evenement. Uranus en Pluto… is al een tijd aan de gang… Jupiter, Saturnus, Neptunus.. dat brengt wat nieuws!! Ik was van plan een workshop hierover te geven… echter met de studie en zo… gaat het mij niet lukken 🙁

   Leuk over de verhuizing. Een nieuwe plek maakt altijd wakker…Je moet je weg vinden en dat maakt alert. Niet dat ik zo vaak verhuis de laatste jaren. Maar vroeger vond ik het spannend !!!

 3. Gala zegt:

  Het waterpeil was in ieder geval nog nooit zo hoog! Tsjechië de rivier Moldau, in Duitsland zijn
  grote delen van Rijn, de Main en Nechar gesloten voor scheepsvaart. Oostenrijk en Zwitserland
  vele evacuaties. Ontzettend veel Kreefthuisjes onder water, Neptunus is de enige “verhoogde” planeet
  in de waterdriehoek. Neptunus dicteert! Saturnus in Scorpio zal handen uit de mouwen moeten steken
  om deze giga ravage in Midden-Europa in goede banen te leiden!
  Ongeveer 20 mensen zijn al verdronken/dood (Scorpioen) en hebben hun Aardse woning (Kreeft) ingeruild
  voor hun hemels hutje (Vissen). Water is een apart element, op ijs valt men hard, ons gevoel kan zich ook verharden. Het is zacht tegelijk kan zich inleven kan meevoelen en verwarmen. De drama -queen of enorme
  wateroverlast kan veel vernielen. 1 mens kan met een penseelstreek alles zwart kleuren! Water als emoties
  die na een uitbarsting er schijnbaar nooit geweest zijn… de stoom! Onzichtbaar hangt het in de lucht de trilling
  alleen voor sensitieve voelbaar! Ons gevoel kan hoog oplopen, wij bestaan net als ons planeetje voor 3/4 uit vocht. Emoties zet dingen in beweging, emoties brengt de kromming in het wetsdenken aan! Ons gevoel ligt diep verscholen. Eerst de zoogperiode dan pas mentale ontwikkeling. Verwoorden wan ons gevoel voor veel te moeilijk, te complex, het zit letterlijk en figuurlijk…te diep!

  Het plan voor selfsupporting gevangenissen past ook prima! De cel, de tijdelijke woonst (kreeft) in
  gevangenissen (Vissen) moeten de boeven meer werk zelf verrichten. Zorgtaken (Kreeft), muren schilderen (Neptunus) en andere zwaardere karweien en het zelf aansturen van groepen (Saturnus/Scorpioen)
  Deze selfsupporting moet criminelen een beter gevoel (waterdriehoek) geven en hun beter klaarstomen
  op terugkeer in maatschappij. Dat er 340 miljoen bezuinigd moet worden en met deze actie ongeveer de helft kan worden gescoord…klein detail!

  En wat te denken van Wethouder Peter Tielemans. In opspraak om zijn taxiritjes naar het café op kosten
  van de belastingbetaler. Zijn gevoelsmatig hoofd en hart (Venus/Mercurius/Kreeft) verlangde hevig naar
  een Neptunus/drankje in café aan de haven. De macht van de wethouder (Saturnus/Scorpioen) is gebroken.
  Hij heeft zijn functie neergelegd.
  Maar dat ons gevoel verwend wordt deze week is zeker…we gaan naar de 20 graden! Dat wordt barbecuen,
  eten en drinken op terrasje thuis! Dan is een wijntje teveel niet erg, of beter omdat Neptunus verhoogd
  staat roze Mateus rose! Lekker knuffelen (kreeft) of wat passievoller (scorpio) ieders wat wils het is waar
  je van droomt (Visssen)! Geniet ervan…Proost!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Leuke voorbeelden Gala. Dank je wel. Ik geniet elke keer van je aanvullingen. Inderdaad het regent… op zijn engels gezegd “cats and dogs’ daar in Duitsland. Zag beelden op het nieuws gisteren!!!! Verschrikkelijk… en dat in juni!!

 4. ber zegt:

  maar Neptunes staat al zo wat stil,om retro te gaan, Hoe plaats je Neptunes dan in die waterdriehoek?

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Ber,

   Het feit dat Neptunus retrograde is, neemt niet weg dat hij, wat afstand tot Saturnus en straks Mercurius en Venus betreft, binnen orb staat. Welke orb? In een radix horoscoop, moet in feite transits exact zijn (0 graad afstand tussen de desbetreffende planeten) alhoewel de ervaring leert dat mensen zo’n transit minstens een paar dagen eerder voelen aankomen. Wat ook scheelt natuurlijk met zo’n retro Neptunus, zeker als hij dicht op radix planeten staat, is dat het proces over een langere tijd uitgesmeerd wordt. Neptunus gaat dan heen en weer over de planeet of punt. Mundaan is dat anders. Ik zou minstens een 5 graad orb nemen voor de planeten in de grote driehoek.

 5. Lenie Kelder zegt:

  Neptunus staat op dit moment op 5 graden Vissen. Het grote driehoek gevoel zal heel veel met je doen als er platen op die graad staan. Kijk ook naar de huizen waar het allemaal in valt. Voorspellen lukt niet, maar er zijn zeker een aantal thema’s helder te krijgen.
  Ik heb de Maan in huis 4 op 5 graden staan. Ik denk dat ik mijn gevoelens maar weer eens op ga schrijven en aan het eind van de grote driehoek kan ik zo het resultaat van dit gebeuren plaatsen. Jullie horen het dan nog wel van me, hi

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Leuk Lenie. Je mag je bevindingen als een blog post schrijven en het hier plaatsen als je dat wilt. . Ik hoor het wel.

 6. ber zegt:

  Oke Elizabeth,
  Ik ga eens even goed kijken naar mijn vriendjes de planeten.Bedankt!
  Groetjes, Ber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *