Astrologieblog weekhoroscoop: Venus mengt zich met Uranus en Pluto.. leven in het wespenest

Astrologieblog weekhoroscoop: Met zoveel planeten in de zomer tekens, zou de zon verplicht moeten schijnen! Helaas laat hij zich tot nu toe, niet genoeg zien. Mijn theorie is dat het met Uranus vierkant Pluto te maken heeft. Op de een of andere manier drukt de lange winter die we net achter de rug hebben, en het aanhoudend sterk wisselvallig weer, in op ons geest. Zo vindt de somber stemming in het collectief zijn weg bij ons naar binnen. Slecht weer versterkt het algemeen gevoel van ‘het gaat niet zoals het hoort te gaan’. Hopelijk als Jupiter straks in Kreeft staat, zal de echte zomer van start gaan!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week is er een mooi balans tussen planeten in water (emoties en gevoelens) en planeten in lucht (abstract en objectief kunnen denken). Venus en Mercurius (en op maandag en dinsdag de Maan) staan in Kreeft, waardoor onze handelingen dikwijls  een reactie zijn op wat we van binnen uit voelen. Kreeft is een subjectief teken dat niet makkelijk aan zijn/haar innerlijke gevoelens kan ontsnappen. Het gevoel – zeker bij de Maan in Kreeft – dringt zich op. Aan de andere kant van het spectrum staan Mars, Zon en Jupiter momenteel in Tweeling. Tweeling legt wel het verband tussen A) en B) maar trekt geen conclusies. Als hoofdteken kan Kreeft een persoonlijke keuze willen maken, bijv. “ik voel me in deze situatie gekwetst en ga deze aktie nemen”.  Tweeling daarentegen, wordt minder gauw in dat gekwetst gevoel getrokken, waardoor er minder persoonlijke lading achter zijn handelingen en beslissingen staan. Tweeling wil vrijheid van beweging in alle richtingen. Dit is de reden dat Tweelingen vaak zo onderhoudend en verassend zijn. Met beide tekens nu in beeld, kunnen ze ook energie met elkaar uitwisselen. Kreeft kan veel bate hebben aan de veelzijdige Tweeling aanpak, zeker in een week waarin Venus in oppositie met Pluto staat (woensdag) en vierkant met Uranus (op donderdag). Ja ja.. Venus komt helemaal tussen Uranus en Pluto te staan. Bevindt Venus zich straks in een wespennest, vraag ik me af ?

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus in Kreeft hecht zich heel sterk aan mensen en situaties die een veilig gevoel geven. Het waarborgen van de emotionele zekerheid staat hoog aan haar prioriteitenlijst. Venus oppositie Pluto voelt zich in het nauwe gedreven. Een bron dreigt afgesloten te worden, en met Uranus in beeld, kan dit op een vrij snel of abrupte manier gaan. De zekerheid en continuiteit worden bedreigd. Op woensdag staat niet alleen Venus in de vuurlinie, maar laat in de middag staat de Maan in Leeuw vierkant met Saturnus. Met de Venus vierkant Uranus aspect exact op donderdag, zou je kunnen zeggen dat vooral de vrouwelijke energie  het zwaar te verduren krijgt. Het is daarom heel fijn dat de Tweeling energie ook speelt. Want de meeste belevingen die op gevoel gebaseerd zijn, gaan op kortere of langere tijd over in iets anders. Het leven hoort continu in verandering te zijn. Ons te veel hechten aan situaties die veiligheid lijken te geven, betekent dat andere mogelijkheden afgesloten worden. Niet vergeten, Tweeling is zwanger van mogelijkheden!

Astrologieblog weekhoroscoop: In plaats van in het gevoel van angst (Pluto), onzekerheid, spanning/boosheid (Uranus & Ram)  en verval (Saturnus retrograde in Schorpioen) te gaan zitten, kunnen we kiezen voor het openveld van nieuwe mogelijkheden. Ons als het ware … in het nieuwe begeven. Het verval van Uranus vierkant Pluto – maakt ruimte vrij voor wederopbouw Saturnus sextiel Pluto. In de emotioneel beladen sfeer van Kreeft, is het belangrijk om dit ook voor ogen te houden. Trouwens, soms kan een gevoel van crisis ons ook doen beseffen, hoe ontzettend belangrijk iets of iemand voor ons is. Emoties zijn krachtig en kunnen ook hierdoor heel transformerend zijn. Symbolisch gezien, in water onderdompeld worden staat ook voor herboren worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week, op dinsdag staat Saturnus voor de tweede keer in driehoek met Neptunus. Met zowel Saturnus als Neptunus retrograde, gebeurt er innerlijk heel veel met ons. Saturnus en Neptunus hebben met het verwezenlijken of creeëren van dromen hier op aarde. Het concreet maken van de ideale wereld. Dromen in daden omzetten. Maar met beide planeten retrograde, is het belangrijk dat we de droom levend houden (“keeping the dream alive”). Als we tegenslagen in deze kader kunnen zien, dan kunnen we net als een ras echte Tweeling, ver over de eigen horizon/grenzen reiken. De algemene trends voor de zomer zijn goed – echter we moeten leren met nieuwe situaties om te gaan. Als de rivier snel stroomt – is het handig als je geleerd hebt hoe te drijven.

Deze week in een flits: Bepaal je standpunt… maar wees open voor nieuwe mogelijkheden.

Meer willen weten over je eigen horoscoop ? Hoe krijg je het meest uit de prachtige zomer energie? Wel rol spelen Uranus en Pluto in je leven op dit moment? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, planeten en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

15 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Venus mengt zich met Uranus en Pluto.. leven in het wespenest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *