Astrologieblog weekhoroscoop:Zon conjunct Jupiter – een nieuwe richting kondigt zich aan

Astrologieblog weekhoroscoop: Mars in Tweeling bruist!! De sextiel tussen  Mars en Uranus exact om 17.17 vanmiddag, leent zich uitstekend voor veel kleine klusjes. Uranus is beheerd door Mars, dus deze twee samen maken een geweldige ploeg. Mijn raam staat open, en al schrijvend, hoor ik een enorme bedrijvigheid op straat. Werklui die kletsen en meezingen met radio muziek, de geklink van straatstenen, Het geluid van mannen aan het werk. Ja. Het bruist! Goede dag om veel werk te verzetten. De zon schijnt en ik heb er zin in!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag staat de Zon conjunct met Jupiter. Wilskracht ontmoet goede intenties, maar met Jupiter verbrand, het overzicht ontbreekt. Verzeild kunnen raken in details – of niet alle informatie te beschikking hebben. Ergens niet weten waar je aan moet beginnen. Jupiter komt bijna aan het einde van zijn rit door de Tweeling: de rek is er uit. Jupiter wil voortbewegen, maar de mogelijkheden zijn bijna uitgespeeld. Iets moet en gaat veranderen. De planeten kondigen een nieuwe richting aan. Er is geen andere keuze. Op vrijdag is de zonnewende. De zon maakt dan zijn entree in de zomer teken, Kreeft, en op 26 juni, geen week later, maakt Jupiter dezelfde reis. Daarnaast is zondag de volle maan – nog een teken dat iets een hoogtepunt bereikt heeft. Deze volle maan brengt gevoelskwesties naar boven. Maakt iets bespreekbaar. Door dat gesprek, door de spiegeling, kunnen we inzicht krijgen in ons eigen gedrag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het idee van Jupiter in Kreeft, spreekt tot de verbeelding. In Tweeling is Jupiter vernietigd geweest  -waardoor hij misschien teveel mogelijkheden en keuzes heeft gehad. Jupiter in Tweeling kan een nogal versnipperd beeld geven. Kreeft daarentegen is beslist. Kreeft kiest – dan wel vaak vanuit zijn instinct en zijn buikgevoel. Het is juist deze bundeling van geesteskracht achter een doel (een hoger doel mag ook!) dat de kracht en potentie van Jupiter naar voren haalt.

Astrologieblog weekhoroscoop. Langzaam maar zeker beginnen we nu in de sfeer van de grote zomerdriehoek te komen. De belangrijke spelers hierin zijn: Zon driehoek Saturnus driehoek Neptunus, gevolgd door Jupiter driehoek Saturnus driehoek Neptunus. Maar… ook de Noordknoop in Schorpioen en Chiron in Vissen zitten in het spel. Ik vind de rol van Chiron in Vissen interessant op dit moment, des te meer omdat het zo onderbelicht is geweest. Maar het is niet dat Chiron niets doet. In tegendeel.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het afgelopen jaar speelt Chiron duivelsadvocaat. Soms in driehoek met Saturnus dan weer in sextiel met Pluto. Chiron heeft o.a. met het milieu en de leefomgeving te maken. Hier in Amsterdam Oost, op het gebied van groen, barst het van de burger inititatieven. Groene stroken worden overal in prachtige buurt tuinen omgetoverd. Plekken waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Niet alleen oogt dit veel mooier – maar voor de geest is het ook verruimend. Daar waar alleen stront lag – bloeit wat. De leefbaarheid en plezier in deze specifieke plek op aarde, neemt toe. Als we deze energie betrekken op onszelf… Dan denk ik dat delen van onszelf die onderbelicht, ondergewaardeerd, of verwaarloosd geweest zijn, een bron van voldoening kunnen worden. Voorwaarde is natuurlijk, dat je zelf de tijd neemt om ze te cultiveren!

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik wens jullie allemaal een prachtige week!

Meer willen weten over je eigen horoscoop ? Hoe krijg je het meest uit de prachtige zomer grote driehoek energie?  Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Zon conjunct Jupiter – een nieuwe richting kondigt zich aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *