Astrologieblog weekhoroscoop: Zon en Jupiter in Kreeft

Astrologieblog weekhoroscoop: Vandaag staat de Zon in 4 graden Kreeft, en de grote water driehoek die het astrologische beeld de komende maanden gaat domineren, wordt goed voelbaar. De Zon fungeert als een brug, tussen de vormloze en mystieke energie van Neptunus, en de meer praktisch en struktuur gerichte Saturnus. Drie (of meer) planeten in driehoek met elkaar, creeren een circuit van energie, die snel kan stromen. Zij worden als groep tot elkaar veroordeeld, en treden dikwijls samen op. Echter, om het creatieve potentieel van deze configuratie te tappen, moeten we ons inspannen. Onze opdracht de komende tijd: leren onze dromen in daden om te zetten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Alhoewel een grote driehoek meestal als een gunstig configuratie beschouwd wordt, is zijn invloed niet alleen louter positief. Veel hangt van de planeten af. Zijn dit drie faktoren die goed met elkaar over weg kunnen? Saturnus is een koud planeet, die met krimp en grenzen te maken heeft. De Zon is heet, en straalt levenskracht uit. Neptunus heeft vooral moeite met Saturnus, die zijn fantasie in wil dammen. Deze drie planeten, zijn nu in principe bereid met elkaar in harmonie te werken maar alle drie hebben andere behoeften en vertegenwoordigen andere cosmische principes. De planeten worden zodoende verplicht om naar creatieve oplossingen te zoeken. Hoe doen we dit? Hier ligt de uitdaging. De grote risico met veel planeten in water, is dat de spanning die de tegenstellingen opwekken, in een een ‘feel good’ factor omgetoverd wordt. Als de meest langzaamlopende planeet van de drie, is het vaak Neptunus die voor deze optie kiest. In plaats van aan een situatie te werken, plannen we een vakantie, een leuke afspraak, een etentje, enz. Ontsnappen dus.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week kunnen de emoties intens beleefd worden, maar er is een risico dat de bron van een probleem niet aangepakt wordt. Water kan in een gevoel blijven hangen en de nodige aktie uitstellen. Echter, de Zon, het symbool van bewustzijn, kan als een bakermaat fungeren, voor de energie van Saturnus en Neptunus. Je zou kunnen zeggen dat Saturnus en Neptunus elkaar beter kunnen leren kennen, door hun relatie met de Zon. Voor de Zon, is Saturnus de anker, die hem de kans biedt om de creatieve en irrationele lagen van de persoonlijkheid meer ruimte te geven, zonder overspoeld te worden. Nu de kans om in deze wereld, een stap dichterbij je dromen te komen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Probeer de komende week, mogelijkheden open te houden. Maak gebruik van je voorstellingsvermogen en de magie van de geesteskracht om met denkbeeldige toekomstperspectieven te spelen. Zodoende geef je Neptunus een taak. Tevens, dit geldt niet alleen deze week, maar ook voor straks als Jupiter in Kreeft de relatie met Saturnus en Neptunus aangaat.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Kreeft is beheerd door de Maan, een planeet die net als Neptunus, een sterke verwantschap met de zee heeft. Zowel de Maan, Zon, als Neptunus  spelen nu een rol in onze subjectieve belevenissen. Alles is aan verandering onderhevig. De grond onder onze voeten blijkt een moeras (Saturnus) of een illusie (Neptunus) te zijn. Uranus vierkant Pluto speelt ook nog, en in samenwerking met de grote driehoek, staat vast dat het collectieve leven heel makkelijk in verroering of beweging gebracht kan worden. Grote opwellingen van emoties horen er nu bij.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar de zee is ook de bron van al het leven en wij bevinden ons in een fase waar de Zon (bewustzijn), in aanraking met de creatieve imaginatie komt. Neptunus heeft het potentieel om irrationele krachten op te roepen die de ego kunnen overspoelen. De door Saturnus bewaakte grens wordt vloeibaar. Niet alleen een ‘feel good’ scenario, maar ook een ‘doem scenario’ kan de persoonlijkheid in verwarring brengen. Saturnus is retrograde in Schorpioen, en vanaf donderdag loopt Mercurius retrograde in Kreeft, twee standen die benadrukken hoe moeilijk het kan zijn om precies te weten welke koers te varen. Echter, Mercurius retrograde maakt reflectief en biedt volop gelegenheid om over onszelf en ons leven te denken, zowel in de breedte als in de diepte.  We kunnen wel  van binnen uit het vertrouwen in een goede verloop koesteren, want deze week op woensdag komt Jupiter in Kreeft te staan. Dit zie ik als een bevestiging, dat de grote reis over het onbekende oceaan, wel de moeite van het zeilen waard is. Het hallelujah gevoel van ‘het komt wel goed’ breekt aan. Gezien in dit licht, is Mercurius retrograde in Kreeft, een handig voorafje.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dat Jupiter verhoogd in Kreeft staat, zie ik als een symbolisch belofte: We krijgen dit komende jaar de kans om lering uit onze persoonlijke ervaringen te trekken. Jupiter in Kreeft verbreedt de horizons en is in alles, vruchtbaar. De fouten die we nu maken, zullen, als we daarop terugkijken, van de type zijn  “goh wat heb ik daar veel van geleerd’!! Dit is de kosmische bevestiging de we nodig hebben, namelijk dat we nooit en te nimmer werkelijk iets te vrezen hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik wens jullie allemaal een prachtige week!

Meer willen weten over je eigen horoscoop ? Hoe krijg je het meest uit de prachtige zomer grote driehoek energie?  Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon en Jupiter in Kreeft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *