Jupiter in Kreeft: De horoscoop

Horoscoop Jupiter in Kreeft: Naar aanleiding van de reacties op mijn ‘Keek op de Week’ heb ik besloten om hier de horoscoop voor de Jupiter ingres te plaatsen. De horoscoop is een goede referentie kader voor ideeën rondom dit thema, en misschien handig ook voor toekomstige discussies m.b.t. dit onderwerp. Jupiter blijft in Kreeft tot 16 juli 2014.

Het jaar dat Jupiter in Kreeft staat, kan in drie verschillende fasen ingedeeld worden. De eerste fase begint met de ingres, en loopt tot 7 november, de dag waarop Jupiter in 21e graad van Kreeft, retrograde gaat. De tweede retrograde fase begint gelijk op deze dag, en loopt door tot 26 maart 2014, de dag waarop Jupiter in 10 Kreeft 26, weer vooruit gaat lopen. De laatste fase, begint op deze dag en loopt dan weer door tot 16 juli 2014 als Jupiter de Leeuw ingaat.

Jupiter staat verhoogd in Kreeft, wat uit zichzelf hoge verwachtingen schept. Jupiter vergroot altijd, maar hier wat Jupiter vergroot, valt onder de sfeer van Kreeft en de Maan. Mijn ideeën, mijn gezin, mijn wereld, mijn schat… enz. Kreeft en de Maan hebben allebei een persoonlijke sfeer. Echter.. kijken we buiten deze persoonlijke sfeer, dan komen we in de wereld van wat mogelijk is binnen het collectief. Het feit dat zowel Uranus als Pluto allebei in de hoofdtekens staan, betekent, dat Jupiter hoe dan ook, met deze twee reuzen moet dealen. Dit wordt het sterkst voelbaar tijdens de drie perioden dat Jupiter zich tegenover Pluto opstelt, en in vierkant met Uranus staat. Momenteel staan Ur/Pl verwikkeld in een titanen strijd. Ze zullen in totaal zeven keer (een nummer dat doorspekt met mystieke associaties is) in vierkant met elkaar staan. Op 1 november dit jaar, zitten we op de helft: dan hebben we nog drie meer aanvaringen te gaan. Dit is in feite een periode waarin iedereen betrokken is, niet alleen mensen met planeten of punten tussen 8 en 16 graden van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok). Los hiervan hebben sommige mensen hun Uranus oppositie, of hun Pluto vierkant Pluto, of Uranus vierkant Uranus, enz. Deze – in feite huis, tuin, en keuken generatie aspecten – krijgen nu een extra lading.

Dan over de maan – die wegens Jupiter in haar teken Kreeft, nu een dimensie erbij krijgt. Al een aantal jaren komt de maan, als zij in een van de hoofdtekens staat, in aanraking met Uranus en Pluto. Zodoende wordt het collectief in het klein, d.w.z. ons eigen kleine werelden, betrokken bij de grote drama in de wereld om ons heen. De Maan, en haar knopen, regelen waar de eclipsen vallen. Momenteel is er dan ook veel sociaal onrust. Het ‘voelt’ alsof de onderbuik van het collectief zich roert.

Horoscoop Jupiter in Kreeft:
Vanzelfsprekend, en dat gaf ik ook in mijn week horoscoop aan, heeft Jupiter in Kreeft een soort ‘hallelujah’ effect. Er schijnt toch wat licht aan het einde van de tunnel te zijn. Nieuwe mogelijkheden bieden zich aan, voor Lenie een mooi vooruitzicht m.b.t. haar huis, en voor Bregje, om een stuk te schrijven en te publiceren. Zelf ben ik afgelopen weekend in de Sophia Centre in Bath geweest,  voor een akademisch congres over ‘celestial magic’ . Geweldig. Vanzelfsprekend, mogen we genieten van ‘ons persoonlijke’ ding, met Jupiter in het teken Kreeft. Echter… zoals de ingres horoscoop ook aangeeft, moeten we niet buitensporig positief zijn. Er is die prachtige grote driehoek.. waar Jupiter een keer in meedoet. De rit langs Uranus en Pluto helaas, duurt langer, en vraagt een lange adem. Een keer hallelujah.. is niet genoeg, tenminste niet als we optimaal gebruik van Jupiter in Kreeft willen maken.

De laatste aspect van groot belang, die Jupiter in Kreeft maakt is op 24 mei 2014: een driehoek met… Saturnus. Waar Jupiter maar een keer een driehoek met Neptunus maakt – komt hij drie keer bij Saturnus langs.  Hieruit kunnen we concluderen dat we ons niet gek met mooie beloften moeten laten maken. We hebben ons lotsbestemming, ons einddoel, zelf in eigen handen. Saturnus in Schorpioen is een strenge leermeester. Hoe dan ook zullen we hard moeten werken.. En juist als we bereid zijn onze schouders eronder te zetten, en onze energie achter ons doel te zetten, komt de prachtige Jupiter in Kreeft energie tot zijn recht. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Ingres horoscoop: Jupiter in Kreeft

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

17 Reacties op Jupiter in Kreeft: De horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *