Astrologieblog weekhoroscoop: Zon, Uranus, Pluto – Zo boven, zo beneden

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week wordt de druk op allerlei vlakken opgevoerd. Dit heeft alles te maken met de Zon in Kreeft, die tussen Uranus en Pluto komt te zitten. Hierdoor verandert de energie van de Uranus/Pluto vierkant in die van een t-kruis, met Uranus als apex planeet. Dit verklaart bijv. waarom Edward Snowden, (en Julian Assange -opnieuw) prominent in het nieuws staan. Snowden (en Assange) zijn allebei op en top Uranus figuren: ze ondermijnen het gezag; Snowden verbrak de geheimhoudingsplicht; Assange zit vast in Londen, Snowden zit nu vast op een vliegveld in Moskou- m.a.w. beide mannen leven in een ‘niemandsland’. De rol van Uranus op je schouders nemen, gaat kennelijk niet zonder kosten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een t-vierkant drijft de spanning tot nieuwe hoogten. De situatie in Egypte bereikt ook deze dagen een voorlopige hoogtepunt. De druk op President Morsi (de Zon) neemt toe. Morsi heeft te weinig gedaan om de Ur/Pl energie vorm te geven.  Ik citeer: “…. de oppositiebeweging Tamarud heeft Morsi een ultimatum gesteld: zij eisen dat hij aftreedt en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Tamarud heeft hem tot dinsdagmiddag 17.00 uur de tijd gegeven.” Dinsdag middag.. vandaag dus… de dag waarop de Zon zijn exacte oppositie met Pluto maakt. De vierkant Zon/Uranus is exact op donderdag. Het is prachtig om te zien hoe het collectief deze hemelse drama vorm geeft. Zo boven.. zo beneden.

Astrologieblog weekhoroscoop: In tegenstelling tot het collectief, die gedreven wordt door collectieve krachten vanuit het collectieve onderbewuste (Neptunus), hebben wij (elke individu) wel de relatieve luxe om iets met de energie van Uranus te doen. Dit is de grote uitdaging van deze week: Uranus vorm geven. We kunnen dit doen door onze originaliteit te tonen, of door te durven een mening te geven die tegen de gevestigde norm indruist. We mogen onszelf toestemming geven om nieuwe paden te bewandelen, soepel met regels om te gaan, en vooral durf te tonen. Uranus in Ram durft wat. Vanochtend kwam ik een blogpost van mijzelf op een Amerikaanse website tegen… Het stuk ging over “Uranus, Pluto and the lone wolf.” Ik vond het leuk om dit artikel opnieuw te lezen, vandaar dat ik hier een link zet.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze komende week is er een interessante rol voor Venus weggelegd. Momenteel in Leeuw, ondersteunt zij de Zon. Een planeet houdt altijd van de planeet in wiens teken het vertoeft.  In het culturele verfraaing van Venus, vergeten we dat zij ooit godin van de oorlog is geweest. Haar plaatsing in Leeuw, verleent enorme passie en – omdat Leeuw een vaste teken is, ook doorzettingsvermogen – aan belangrijke personen (de Zon). Echter, de Zon heeft ook met het centrale plan te maken dat we voor ons eigen leven hebben. De reis die de progressieve Zon door de dierenriem maakt, wordt dikwijls vergeleken met de mythische  ‘hero’s journey’.. de grote reis die we allen door het leven maken. De rode draad, ons levensverhaal, dit is ook de Zon. Venus verleent nu haar kracht aan onze eigen levensreis (Zon en Jupiter in Kreeft). In feite worden we omringd door inspiratie!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week maakt Venus twee inconjuncten,  op dinsdag een inconjunct met Neptunus.. en op zaterdag een inconjunt met Pluto. Zodoende verbindt Venus de energie van Neptunus en Pluto. Dit is een moeilijke klus – want hier wordt bijna een Yod gevormd. In een Yod is zowel de element als kruizen achtergrond verschillend. Dit bemoeilijkt het bij elkaar brengen en verbinden van de energie. Alhoewel de druk om iets te veranderen minder speelt bij een Yod dan bij een t-vierkant (in hoofdtekens!!) geeft het wel een soort kosmische jeuk. Venus beweegt sneller dan Neptunus en Pluto, en probeert de tijdsgeest te pakken. De uitdaging hier is om de fantasie, creativiteit en de ingevingen van Neptunus, letterlijk de tijd te geven. Echter, de t-vierkant drijft de energie voort. Stressvolle situaties kunnen met ons op de loop gaan. Tijdsdruk speelt ook een rol. Venus inconjunct Pluto heeft in principe het vermogen aan de ingevingen van Neptunus vorm te geven. Venus brengt Neptunus/Vissen als het ware in contact met Pluto/Steenbok.  In de media, zou Venus de rol van  ‘power-broker’ of ‘go-between’  kunnen krijgen.

Astrologieblog weekhoroscoop: De laatste aspect op zondag avond, is de Maan opposiet Pluto. Dit aan de vooravond van het nieuwe maan in Kreeft op 8 juli. De hardheid van Pluto (het systeem) staat in schril contrast met de kwetsbaar en voelend Maan in Kreeft (mijn persoonlijke familie, mijn clan). Pluto (de dood) en Maan (het leven). Wat een geweldige astrologie ! Ik voel me gezegend om in zo’n interessant astrologisch tijdperk te leven!! Ik wens al mijn lezers… een heel creatieve week. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Astrologieblog weekhoroscoop: Wil jij meer informatie over hoe deze prachtige energie op jouw eigen horoscoop inspeelt? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon, Uranus, Pluto – Zo boven, zo beneden

 1. Gala zegt:

  Ik was vanmorgen mijn beukenhaag aan het knippen, de stammetjes worden steeds dikker en de blaadjes steeds kleiner, het bonsai principe. Plots moest ik aan het momenteel heersende aspect Venus/Leeuw vierkant Saturnus/Scorpio denken! De vorstelijke manier waarop de “beuk muurtjes” het huis aanzien geven is Venus/Leeuw waardig. Maar ook overheerste het gevoel van “traanloos beukverdriet” altijd de schaar erin altijd moeten voldoen aan die strakke lijn! Echte groei onmogelijk, dat verstoort het mooie beeld van Venus/Leeuw!
  Zoals het topmodel dat qua voeding in armoede leeft om het beeld van haar superieuren vorm te geven. Ook ontberingen voor de beauty-look. Buiten dat Venus vierkant Saturnus vaak huidproblemen geeft en weet wat liefdesverdriet is, is ook het zelfbeeld vaak “minderwaardig”! Men kent eigen”waarde” niet gedraagt zich vaak
  gedienstig en houdt zich op de achtergrond. Het muurbloempjes met de afwachtende blik van pluk mij. Of het vroegere versje; “Neem mij, neem mij, ik zal altijd lief zijn, ach heb toch geen hart van steen, ik ben zo helemaal alleen!”. Dat de solden gisteren begonnen is kan onder geen beter aspect plaatsvinden dan Venus/Leeuw vierkant Saturnus/Scorpio de volledig collectie van de grote topmerken nu al met 70% korting!
  In solden kopen of op zijn minst korting ontvangen de lievelingsbezigheid van Venus vierkant Saturnus. Niets
  wordt “vol” betaald er moet altijd iets af! Of artikelen met kleine beschadiging waar men korting op afdwingt!
  Het is ook niet verwonderlijk dat er nu zoveel aandacht is voor de afschaffing van 150 jaar slavernij Ook dit kleedje past dit aspect als geen ander! Natuurlijk ook Tante Nonnneke die zich opoffert uit liefde voor DE Goddelijke Heer! Ik ga verder met snoeien van mijn beuken op het mooie weer… iemand moet dit vierkant toch vorm geven nietwaar!?

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Een beetje een late reactie van mij.. Echter vind ik, zoals heel vaak, jouw aanvulling heel mooi om te lezen. Je laatste zin “Ik ga verder met snoeien van mijn beuken op het mooie weer… iemand moet dit vierkant toch vorm geven nietwaar!?” is echt een Tweet waard. Heel beeldig… Dank je wel… Lizx

 3. Gala zegt:

  Graag gedaan Liz…maar jij serveert het hoofdgerecht, ik dien meer als toetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *