Astrologieblog weekhoroscoop:Een Nieuwe Maan in Kreeft

Astrologieblog weekhoroscoop: Een Nieuwe Maan in Kreeft
Een nieuwe start maken! Vanochtend om 5.13 uur (GMT) ging Saturnus vanuit zijn stationaire positie, weer direkt lopen. Dit werd gevolgd op 09.15 uur (GMT) door een nieuwe Maan in Kreeft. Deze twee astro-evenementen geven een nieuwe impuls, of richting aan, t.o.v. plannen die al langer in de pijplijn staan, maar steeds niet van de grond kwamen. De nieuwe Maan in Kreeft, is extra fortuinlijk dit jaar. Niet alleen is de Maan in haar eigen huis, Kreeft, maar Jupiter staat nu ook verhoogd in dit teken. Waar deze nieuwe maan valt, geeft een gebied aan waar alle ruimte voor ontplooing aanwezig is. Jupiter breedt uit, biedt aan, is zowel leergierig als leerzaam. Geweldige energie die veel potentie heeft. De Maan in Kreeft, leert door osmose, d.w.z. intuïtief, holistisch, beeldrijk,  en vaak onderbewust. Deze Maan- kennis die altijd aanwezig is geweest, krijgt nu vorm door Jupiter. Het leren vertrouwen op je eigen onderbuik, je instinct, speelt misschien hierin een rol. Mercurius retrograde reist nu richting de Zon/Maan. Vanuit de symboliek bekeken, krijgt Mercurius een krachtig boodschap te pakken, dat door zijn retrograde beweging, duidelijk op ons in moet werken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een Nieuwe Maan in Kreeft
Ontmoetingen: Zowel Venus driehoek Uranus als de nieuwe maan in driehoek met de Noordknoop, geven nieuwe ontmoetingen aan. Relaties die nu beginnen worden gekenmerkt door een hoge mate van vrijheid en originaliteit. Creative ondernemingen krijgen een extra dimensie, ook omdat de grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Neptunus, die garant staat voor zowel inspiratie als emotionele intelligentie, een bijdrage levert.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een Nieuwe Maan in Kreeft
Deze creatieve stroom is geweldig, echter waar ik ook mee te maken heb, is met mensen wiens levens verscheurd worden door de krachtige uitwerking van de Uranus/Pluto vierkant. De invloed van deze twee planeten speelt in op onze ergste vermoedens, onze diepste angsten en onzekerheden. Deze angst kan een mens helemaal in beslag nemen. Echter wat we nu kunnen doen is onze creatieve geest aansporen om d.m.v. magische gedachten, onze angsten en onzekerheden kleiner te maken. In gedachten angsten in een doos verpakken, en ergens ver weg op de zolder zetten. De therapeutische effect van dit soort technieken is allang bewezen. Voor een groot deel vormt ons denken wie we zijn. Dat de vierkant Uranus/Pluto de ruggegrat vormt van de tijd waarin we nu leven, staat vast, maar de andere invloeden die nu ook op ons inspelen, zijn het bewijs dat we niet door deze energie bepaald moeten worden.

Astrologie: Horoscoop Nieuwe Maan Kreeft

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Een Nieuwe Maan in Kreeft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *