Astrologieblog Weekhoroscoop: We zijn ondergedompeld in mysterie

Astrologieblog weekhoroscoop: De tempo versnelt deze week, als de energie van de grote water driehoek zijn hoogtepunt bereikt. Op woensdag 17 juli, maakt Jupiter een driehoek met Saturnus, op donderdag met Neptunus, en op vrijdag 19e, maakt Saturnus zijn laatste driehoek met Neptunus. Daarnaast, in het weekend als Mars (nu ook in Kreeft) zich in de grote driehoek mengt, wordt de energie verder opgewekt. Dit is een heel indrukwekkend planetaire combinatie – met name omdat a) de orbs zo klein zijn. en b) de aspecten worden gemaakt binnen zo’n korte tijdspanne. Als je denkt dat Neptunus 165 jaar en Saturnus 30 jaar nodig heeft om een rondje dierenriem te doen, dan zal je wel begrijpen hoe bijzonder het is voor de planeten op deze manier, elkaar te ontmoeten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Planeten in zo’n nauwe grote driehoek, werken enorm op elkaar in. Saturnus en Neptunus hebben elkaar twee keer eerder ontmoet, op 10 okt. 2012 en op 11 juni 2013.  Deze combinatie heeft met het realiseren van dromen te maken. Het concreet maken van idealen, met vormgeving en structureren van de fantasie. Jupiter mengt zich in deze dialoog en brengt positieve, hoopvolle nieuwe ideeën naar voren. We krijgen beter zicht op iets wat al een tijdlang in de pijplijn gezeten heeft. We beginnen erin te geloven!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Water heeft altijd met gevoelens en emoties te maken. Saturnus in Schorpioen, staat nu in het teken waar de maan vernietigd is.  Problemen rondom onze kinderen, oude zeer die met onze eigen kindertijd/opvoeding te maken hebben, issues rondom eigen waarde, of carrière, worden zichtbaar. De combinatie Saturnus/Schorpioen duidt op diepe pijnplekken die het systeem vergiftigen. Jupiter in driehoek met Saturnus, schijnt een nieuw licht op deze oude zeer. Jupiter geeft ons een reden om weer hoopvol te voelen. Iets wordt weggespoeld, schoon gemaakt, opgelost.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Water versnelt. Mars is heel emotioneel in Kreeft, en bundelt zijn energie vooral achter issues die zijn gevoelens triggeren. Mars loopt richting Jupiter, die o.a. ook met het gevoel van emotioneel rechtvaardigheid te maken heeft. Ik kan me voorstellen dat de boosheid in de VS, na de vrijspraak van George Zimmerman op de moord van tiener Trayvon Martin, onder dit planetaire plaatje, zal toenemen. De Uranus/Pluto vierkant, zet de toon en de geschiedenis van rassengelijkheid in de VS, nam een geheel nieuwe wending onder de conjunctie van Uranus en Pluto, mid jaren zestig van de vorige eeuw. De Uranus/Pluto vierkant, ondersteunt en enerveert thema’s die met vrijheid en gelijkheid van de individu te maken hebben, zoals bijv. de vooruitgang m.b.t. het homo-huwelijk.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag gaat Mercurius direkt lopen. Een waardig slotstuk voor een bijzondere week. Neem het intiatief. Luister naar je gevoelens. Schijn licht op je onderbewuste en wees bereid om te groeien! Kijk even rustig naar onderstaande horoscoop. Laat het op je inwerken. Water is een krachtig element. We zijn ondergedompeld in mysterie.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: We zijn ondergedompeld in mysterie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *