Astrologieblog weekhoroscoop:Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint met de overstap van twee niet onbelangrijke planeten; de Zon gaat van Kreeft naar Leeuw, en Venus gaat van Leeuw naar Maagd (allebei op maandag). Deze opschuiving in de zomer tekens, brengt een nieuwe fase met zich mee. De Zon in Leeuw heeft veel daadkracht en creatief potentieel.  De enorme opwelling van energie en verbeeldingskracht gebonden aan de grote waterdriehoek tussen Jupiter, Saturnus, en Neptunus, wordt nu aan een sterke wil gekoppeld. De Zon in Leeuw wil scheppen om vervolgens te baden in het licht van zijn eigen succes.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vergis je niet… De Zon in Leeuw heeft macht.  De Zon straalt – en dit typeert Leeuw. Hij wil het stralende middelpunt op het feest zijn. Leeuw is in principe de licht drager, en in dat licht wordt alles getransformeerd. De Zon als symbool van bewustzijn, bereikt zijn toppunt in het Noorderlijke halfronde als de Zon in dit teken staat. Dit is het tijd van het jaar om te genieten, net als een troep leeuwen, badend in de zon.

Astrologieblog weekhoroscoop: Leeuw is een vaste teken, even als Schorpioen en op zondag (28 juli) is er een vierkant tussen de Zon en Saturnus. Er is spanning hier tussen de jonge Leeuw en de oude !  Autoriteit, de regels, zo hoort het, botst met de frisse jonge geest die nieuwe mogelijkheden en kansen bespeurt. De volle maan op maandag, onderstreept deze spanning. De maan in Waterman staat ook in vierkant met Saturnus, die nu de rol als apex-planeet toegewezen krijgt. Het is dus aan Saturnus de taak om niet te star te zijn en wijsheid te tonen. Het gedrag van Saturnus is van primair belang. De Maan in Waterman houdt van Saturnus maar de regels moeten de algemene goed dienen en niet de willekeur van één persoon: Saturnus zelf. In dit soort situaties, vind ik het altijd nuttig om naar de punt tegenover de apex planeet te kijken (dit wordt ‘het punt van bevrijding’ genoemd). Stier staat tegenover Schorpioen – en geeft geduld, bescherming, en liefde weer. De Maan staat verhoogd in Stier. De jonge leeuw moet met liefde en toewijding en niet met kille regels opgevoed worden!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat de Maan in Vissen, en dit verzacht de energie weer. De Maan aktiveert de grote water driehoek opnieuw en Vissen is de wijsheid zelf!!  Vissen weet alles over drijven en zelfs Saturnus in Schorpioen doet mee met feest vieren!! Echter deze prachtige Maan energie is op zijn sterkst op donderdag, als de Maan een hele rits aspecten maakt: een oppositie met Venus, een conjunctie met Neptunus, een driehoek met Saturnus, Jupiter en dan ook nog Mars, om vervolgens een sextiel met Pluto te maken, gevolgd door een conjunctie met Chiron en een driehoek met Mercurius. Ongeloofelijk!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Waar Leeuw trots en opschepperig kan zijn, is Maagd de bescheidenheid zelf. Venus in Maagd is zuiver, netjes, behulpzaam en lief. Venus in dit teken voegt ook een nuchter element toe aan het geheel. Op vrijdag staat Venus in oppositie met Neptunus, waardoor er nu een vlieger aan de hemel gemaakt wordt. Een vlieger is een construct van minstens vier planeten. De oppositie die de “ruggegrat” van de vlieger vormt geeft de uitdagingen aan, terwijl de grote driehoek de creatieve oplossingen aanbiedt. De sextielen die ook op het focus punt inspelen, geven de kansen en mogelijkheden voor succesvolle aktie weer. De energie van de grote water driehoek, krijgt vorm door Venus. Zonder container loopt water alle kanten uit – nu krijgt de energie een houder. De uitdaging komt door de Venus/Neptunus oppositie: als je te lief, onrealistisch of over romantisch bent, verlies je contact met de werkelijkheid. Echter, dit is een op en top creatief moment. Romantiek viert  hoogtij !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag komt de Maan in Ram te staan waardoor de Uranus/Pluto vierkant een wapenbroeder erbij krijgt. Mars in Kreeft staat haaks op Maan conjunct Uranus. Elektrisch!! Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!! Woorden schieten te kort. Wat een ongeloofelijk samenspel van energie. We hebben hier met een hoofd t-vierkant te maken die zo’n drang heeft om een nieuwe richting te kiezen, gekoppeld aan een vlieger die de potentie heeft om die richting creatieve vorm te geven. Onderstaand horoscoop is voor zaterdag 27 juli. Nogmaals aan jullie de opdracht, kijk naar deze horoscoop en laat het op je inwerken. Welke belangrijke punten in je eigen horoscoop wordt hierdoor getriggerd? Welke punt voel je het sterkst? Richt je aandacht hierop en doe er iets mee!!!

Ik wens jullie wederom een super week ….. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *