Astrologieblog weekhoroscoop: Zon driehoek Uranus snakt naar vrijheid en inspiratie

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik keer terug van hemel op aarde… Uit Griekenland, Rhodos om precies te zijn !!  Dat 9e huis gevoel van op reis zijn, is een ware verrijking voor de ziel. Niet voor niets is het engels woord ‘holiday’ afgeleid van  ‘holy – day’ (heilige dag). Tijd voor jezelf hebben, voor elkaar, in een andere omgeving voedt de mens op zoveel verschillende niveaus. Nu is het heel even wennen aan Amsterdam. Terug naar het 3e huis, de vertrouwde omgeving. Het regent even, dat helpt ! Zo, een dag later dan gebruikelijk, eerst even een korte terugblik… en dan over naar de trends voor de komende week.

Astrologieblog weekhoroscoop: De afgelopen week is de energie ongeloofelijk geweest. Dat heeft veel goeds.. maar ook veel kwaads gebracht. Er zijn twee tragische ongelukken geweest, het trein ongeluk in pilgrims oord Santiago di Compostela en het bus ongeluk met reizigers die terugkeerde van een bezoek aan de geboorte plaats van de heilige Padre Pio in Avellino. Als we op reis gaan is dat nooit zonder gevaar. Zowel Mercurius (God van reizigers en begeleider van de doden naar Hades), als Mars (God van oorlog en geweld) staan in het water teken Kreeft. Deze twee hebben zich in de titanen strijd tussen Uranus (Ram) en Pluto (Steenbok) gemengd, en een t-vierkant tot stand gebracht met onrust zaaier Uranus als apex planeet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waar alle ruimte voor Uranus is !!  In de horoscopen van beide ongelukken, staat de Zon in vierkant met Saturnus. Je voelt de botsing hier.  Het systeem (Saturnus) is onzichtbaar… en toch is de maatschappij (Saturnus) uit mensenwerk opgebouwd. De mens, het individu (Zon in Leeuw) staat centraal. Het chauffeur, de piloot, enz. enz. zijn onzichtbaar, tot dat er iets mis gaat. Het systeem, heel het leven, staat of valt op het handelen en oordeel van de mens zelf.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vandaag (dinsdag) zorgt de Maan in Stier voor een grote aarde driehoek, Venus (in Maagd) is nu exact driehoek Pluto. Oog voor de praktische dingen, lichamelijk verzorging, handen uit de mouw steken. Goede tijd om kritisch naar je eigen gedrag te kijken. Venus let op de kleine details en kan kritiek uiten. Pluto is bereid om veranderingen tot stand te brengen. Dit voelt heel zuiver aan. Maan in Stier ondersteunt Venus, want zij staat in haar teken. Vrouwen zaken staan onder gunstige sterren. De energie tussen Venus/Pluto blijft werken tot in het weekend. De Maan verandert van rol op woensdag middag, als zij naar het teken Tweeling verhuist.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maan in Tweeling (tot zaterdag ochtend) versnelt en brengt beweging. Sinds 13 juli, toen Mars de overstap naar Kreeft maakte, zijn er geen planeten (Maan uitgezonderd) in lucht geweest. Het is merkwaardig dat we in deze periode een hittegolf in Noord-Europa hebben gehad. Geen lucht is verstikkend. Wat we nu hebben is veel planeten in water, welk garant voor veel emoties, en gevoelens staat. Water is niet objectief, niet abstrakt in het denken. Water analyseert niet. Water absorbeert, gaat mee, zuigt impressies op. Jantje lacht. Jantje huilt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Zon driehoek Uranus begint midweek ook voelbaar te worden. Inspiratie, durf, risico nemend.  Zon/Uranus snakt naar meer Vrijheid met een hoofdletter V. Veel water kan zowiezo sloom maken maar Mars in Kreeft laat de energie echt in het water vallen. Wat dat betreft zorgt de Maan in Tweeling en de Zon driehoek Uranus voor aktie, onderbreking, en nieuwe richting.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag keert Mercurius terug naar de plek waar hij op 27 juni retrograde ging. De 24e graad Kreeft! Het draadje wordt weer opgepikt. Zaken komen weer in beweging. Vooruitgang wordt geboekt. Daarnaast op zondag is de driehoek tussen de Zon en Uranus exact. Vanaf donderdag komt de Zon ook tussen de maansknopen te staan. Hierdoor kunnen ontmoetingen een karmisch karakter hebben, en beslissingen die nu genomen worden, kunnen achteraf gezien, toch heel belangrijk blijken te zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: De planetaire cocktail blijft waanzinnig boeiend. Jupiter komt dichterbij de oppositie met Pluto en de vierkant met Uranus te staan. De energie blijft elektrische, explosief zelfs. Mensen die onder Uranus vallen, dissidenten, vrijheidsvechters, gekken, enz. staan in het nieuws. De vonken vliegen in het rond. Ik wens ons allemaal veel wijsheid (Jupiter) een verstandig hart (Zon) en de moed om te veranderen (Pluto). Fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil jij meer informatie over je eigen horoscoop?
Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is aangesloten als praktiserend lid bij de AVN. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon driehoek Uranus snakt naar vrijheid en inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *