Astrologie de vaste sterren: De Zomer driehoek

Vaste sterren: De zomer driehoek… En nee.. Deze post gaat niet over ‘de grote driehoeken’ maar over de vaste sterren. Ik wil jullie uit nodigen om op deze zwoele zomer avonden naar buiten te gaan en omhoog naar de hemel te kijken. Goed zichtbaar… zelfs vanuit de stad – is de zomer driehoek. Het is absolute niet moeilijk om de driehoek te vinden.. want het bestaat uit de drie meest heldere sterren aan de hemel. De driehoek wordt gevormd door de volgende drie sterren: Altair in de constellatie Acquila, Deneb in constellatie Cygnus, en Vega in de constellatie Lyra. De Melkweg (bestaande uit miljoenen sterren) loopt door de zomer driehoek heen. Wie buiten de stad woont en geen last van omgevingslicht heeft, kan een glimp vangen van onze melkweg. Vergeet niet… astrologie is begonnen met naar de hemel kijken!! Het is goed, om af en toe een direkte verbinding met boven te maken.

Daarnaast wil ik jullie op de astrologieblog groep pagina op Facebook attenderen. Kom je iets leuks tegen op het gebied van astrologie, kun je deze op de Facebook groep pagina met anderen delen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologie de vaste sterren: De Zomer driehoek

 1. Gala zegt:

  Liggen mijmeren in directe verbinding met mijn eigen bovenkamer!
  De vakantieperiode Juli/Augustus vallen sinds ik mij kan heugen onder de tekens Kreeft/Leeuw.
  Zon en Maan en de laatste doet de BBQ meestal aan. Leeuwen komen in de natuur alleen omhoog om voedsel te vergaren en verder is het lekker luieren. Kreeft is natuurlijk dol op het gezin, met zijn alle op avontuur, samen met de kindjes eens wat tijd spenderen. Zon en Maan de twee belangrijkste lichten in de Astrologie zullen elkaar
  nooit “echt” ontmoeten, de een heerst over de dag en de ander ontwikkelt zich s’nachts. Het is zoals Man en Vrouw, je kunt je nog zo in elkaar verdiepen maar de ervaring van het andere blijft altijd een zwart gat. Jin en Yang maken de cirkel, de twee zijn een. De Dag kent 24 uur waarin licht schemering en de donkere zijde huizen. Ook kop en munt de twee kanten met niet te vergeten het kleine zijstukje voor de inhoud.
  Wat wou ik ook alweer vertellen met welke verbanden ben ik bezig!? Oh ja… de tekens en hun verbanden.
  Als Maagd in zicht komt werken de meeste weer en is de dagelijke gang, ons dagelijks ritme van kids naar
  school en luchpakketjes maken weer een feit die we aan Mercurius goed kunnen toevertrouwen.
  De Winter en zomeruitverkoop vallen onders de tekens Steenbok en Kreeft. Instinctief (Maan) is de mens
  dol op kortingen! Saturnus viel het liefst 70% die is verzot op Extra Small, terwijl onze emotionele eter Kreeft het meer in Extra Large valt. De eenheid van deze as is dezelfde als de eenheid van de as Vissen/Maagd. Dit
  koppel verzorgt de voor en na-jaars modeshows! De Maagd met haar oog voor detail, de afwerking, de kettingen, tasjes, oorbelletjes en sjaaltjes. Vissen/Neptunus laat ons dromen, laat de ideale outfit stalen op
  voor de meeste onbereikbare maatjes.
  Pasen, het nieuwe leven, het kuiken, het ei, het kan niet anders Mars/Ram. Een nieuw begin, een nieuwe impuls, voorwaarts vooruit! Wat bezitten we Aards nog meer… niet te vergeten Allerheiligen en Allerzielen.
  Wie kan een beter teken hiervoor bedenken dan Pluto en Schorpioen!?
  En alsof het een “gegeven” is kan het toeval zijn dat onder het teken Boogschutter de allermeeste cadeau-tjes van het jaar gekocht worden! St-Nicolaas en voor Kerst! Is Boogschutter/ Jupiter wel te stoppen, kan deze
  wel binnen de grenzen blijven of moet deze er gewoon overheen. De grootste Planeet in ons Melkwegstelsel
  heeft die wel een andere keuze dan grenzen opzoeken en het paaltje verzetten! Darwin zei het al we moeten
  wel verder, de wereld is pas 400 jaar niet meer plat! Zover zijn we dus nog niet!
  Carnaval nog zulk een zot festijn, op de elfde van de elfde wordt om elf minuten over elf, door de rad van elf Prins Carnaval “geboren”. Dus dat Carnaval onder het elfde teken Waterman valt eigenlijk onomkeerbaar.
  Maar helaas soms valt het onder het vergeetachtige Vissen, maar met dranken en feesten is Neptunus gastheer nummer 1! Geen enkele heerser van een teken, echt geen enkele is zo spiritueel als hij. Alles wat geestelijke verrijking brengt TOP, soms zoekt ie het in de zuidhoek spirituosa en druggs omdat hij het Noorden even kwijt is. Hier in Belgiê is ook nog de dag van de arbeid op 1 mei een beter werkpaard als Stier kan ik hiervoor ook niet bedenken.
  Naar de hemel kijken is prachtig maar de verbinding met de aarde maken nog leuker misschien…

 2. Margaret zegt:

  Beste Liz, ik heb een vraag nl; Wat houdt het in als saturnus( in t eerste huis) vierkant uranus (in het zesde huis) in transit gaat?

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Margaret, Heb je het wel goed opgeschreven? Hoe kan Saturnus in het eerste huis – in vierkant met Uranus in zes staan? Deze afstand lijkt mij meer dan 90 graden.

   Welke planeet hier is de radix planeet. Sorry maar de vraag is mij niet helemaal duidelijk?? Welke planeet is de transit planeet? Iets duidelijker formuleren aub… Elizabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *