Astrologieblog weekhoroscoop: Volop Leeuw – gebruik je wil om je doelen te bereiken

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in zijn eigen teken Leeuw, laat momenteel zijn kracht zien. Wat een hoge temperaturen zeg!! De zon straalt, letterlijk maar ook figuurlijk: iedereen is blij! Kinderen vooral. De stad wordt gekenmerkt door waterpret, opblaasbadjes, zandbakken, volle terrassen en de geklets en gerinkel van balkonnen. Het sterrenbeeld Leeuw, de Zon, het hart, alles klopt: zo hoort een zomer te zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: De nieuwe maan op dinsdag zet het tempo voor de komende maand. Kijk in welk huis van je eigen horoscoop deze nieuwe maan valt. De zaken die hieronder vallen, mogen grondig worden omgespit. De Maan in Leeuw buigt zich voor de kracht van de Zon. Hoofd en hart, lichaam en ziel, bewust en onbewust, zijn nu net twee handen op een buik. Deze nieuwe maan staat  in driehoek met Uranus waardoor het lijkt alsof er een frisse wind waait. De driehoeksaspect is een aspect van o.a. gemak en voorspoed. Het proces van veranderen gaat op dit vlak makkelijker dan gedacht. Het voelt (Maan) goed om de uitdaging aan te gaan. De Sabian Symbool voor de 15e graad Leeuw: ‘“Een optocht -met spectaculaire versierde wagens – beweegt zich door een straat vol juichende mensen.” 15 graden Leeuw. Dit is een krachtige beeld van personal power, wilskracht en energie. Het gebruik van eigen wil om je doelen te bereiken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Daags na de nieuwe maan is het suikerfeest. Interessant dat dit valt op donderdag, de dag van een krachtige Jupiter, Pluto oppositie. Een van de thema’s van het suikerfeest is verzoening, mensen worden geacht hun verschillen naast zich te leggen. In sommige situaties – en onder dit aspect – zal dat niet makkelijk gaan. Jupiter is de principe van goedwil maar in Kreeft, houdt men zich wel aan de principes en filosofie van hun eigen ‘clan’. Wat met de paplepel is ingegoten enz. Jupiter is wel verhoogd in Kreeft, wat ook betekent bereid zijn om tot het uiterste te gaan om je eigen filosofie, te verdedigen. Pluto daarentegen, is de principe van regeneratie, en heeft het vermogen om van een nood een deugd te maken, en om het eigen zelf te ontstijgen. Een oppositie is een spanningsaspect en deze week worden we uitgedaagd om onze blik te verruimen. Door wrijvingen of innerlijke spanning vanuit een breed perspectief te benaderen, door ons minder te hechten aan opinies van anderen en ervaringen uit het verleden, krijgen we contact met het Hogere Zelf. Dit maakt het mogelijk om goed geinformeerde keuzes te maken. (Jupiter opposiet Pluto speelt een rol in de vermeende terreurdreiging (Ur. vierkant Pl.) die tot de sluiting van VS ambassades (Jupiter in Kreeft, eigen vertegenwoordigers ) in het buitenland geleid heeft.)

Astrologieblog weekhoroscoop: Ook op donderdag maakt Mercurius zijn entree in het teken Leeuw. Saturnus staat momenteel in de 6e graad van Schorpioen en op zondag is de vierkant tussen de twee een feit. Dit is een moeilijke vierkant want Saturnus staat in vernietiging in Leeuw. Zowel Mercurius als Leeuw zijn jeugdig en enthousiast. Mercurius is de jonge nieuwsgierige geest, en Leeuw is speels. Saturnus daarentegen is de oude grijsaard, die nee roept, en de principe van ‘volgens de regels spelen’ vertegenwoordigt. Mercurius is bereid zich in allerlei bochten te wringen om onder de blik van Saturnus uit te komen. Toch kan Mercurius veel leren en bereiken door zich nu in te spannen. Ik zie dit zelf, als een kleine beproeving voor de geest. Mercurius vierkant Saturnus kan ook serieus maken. Mercurius is weliswaar sneller dan Saturnus, maar Saturnus kent de regels van het spel. Door ‘iets’ vrijwillig te ondergaan, door de grenzen te accepteren, kunnen hoge prestaties bereikt worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: De week in een flits: Deel je passie maar verwacht niet dat iedereen je opinie deelt. Conflikt vermijden door je eigen blik te verruimen. Hecht niet te veel aan het verleden.

Meer weten over je eigen horoscoop? Neem contact met Elizabeth op. Stuur een email voor informatie over een persoonlijk consult naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is praktiserend, erkend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Volop Leeuw – gebruik je wil om je doelen te bereiken

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Lieve Elizabeth,

  Ik heb voor deze Nieuwe Maan een heel stelling in LAeeuw en de Noordknoop wordt geraak door deze Maan.
  Ik ga voelen en ervaren en nieuwes mooie plannen maken!

  Dank je wel!

  Hartegroet,

  sonja

 2. frans zegt:

  toe ik dit (Een optocht -met spectaculaire versierde wagens – beweegt zich door een straat vol juichende mensen) las moest ik toch wel denken aan mijn droom van eergisteren ha ha:

  Tweemaal per jaar, op de kortste en langste dag, is er een processie in de stad. De monniken en nonnen van de verschillende kloosters lopen al zingend en dansend met wierook in hun ene, een kaars in hun andere hand door de hoofdstraat. In het midden van die optocht dragen afgevaardigden van elk klooster een baar waarop een kussen in de vorm van een lotus ligt.
  Er doen verschillende verhalen de ronde over de betekenis van dat ritueel. Volgens een stroming betekent het lege kussen de illusie van datgene wat wij realiteit noemen, terwijl anderen beweren dat als je met je derde oog naar het kussen kijkt, je er een Boeddha op ziet zitten.

  Een vijftienjarige jongen die langs de kant staat, mijmerde over die twee waarheden juist op het moment dat de baar met het lotuskussen voorbijkomt. Hij heft zijn ogen op naar het kussen en wordt van verbazing wakker. “Zat er nu iemand op het kussen of niet?” vraagt hij zich af. “Shit, ik ben net te vroeg wakker geworden” en hij lacht vanwege de grappige wending die zijn gedachten hadden genomen.

  De nacht daarop is er dezelfde droom en hetzelfde resultaat. De nacht daarop weer, en weer en weer, tot hij besluit op zoek te gaan naar de oorzaak van zijn droom.
  Die ochtend vertrekt hij naar het centrale klooster, daar waar de verschillende manieren om de waarheid te kennen hun oorsprong hebben.

  Bij de receptie legt hij uit dat hij een leraar zoekt die kennis heeft van de betekenis van dromen. Dat blijkt het hoofd van het klooster te zijn. De poortwachter vertelt de jongeman dat dat iemand die een leraar een vraag wil stellen zo beleefd moet zijn om eerst te vragen of hij zijn leraar wil zijn. Dat vindt de jongeman een logische gedachte. De poortwachter vertelt bovendien dat, als de leraar een leerling aanneemt, deze ook een naam krijgt. Daar is de jongeman best nieuwsgierig naar merkt hij even later, op weg naar de leraar.

  De jongeman vraagt de leraar of hij zijn leraar wil worden. “Dat is prima” zegt de leraar, “en dan is je naam vanaf nu “hij-die-op-een-leeg kussen-zit”.

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Mooi geschreven Frans… en een intrigerend verhaal. De toon en manier van vertellen van die Oosterse verhalen vind ik altijd spannend. Je weet vanaf het begin dat er een juweeltje aan het einde te voorschijn komt !!

 3. Lenie Kelder zegt:

  Hoe bizar kan het zijn, drie dierbaren overleden vorige week. Deze week dus drie x naar de begraafplaats of het crematorium. Alle drie gesloopt door de kanker, gestreden maar verloren en opgegeten.
  Nieuwe Maan boven op mijn Pluto radixstand, op de cusp van huis 12, vierkant Uranus in huis 8 en natuurlijk Saturnus in Schorpioen.
  Hoe ervaar ik het? Moe, wil eigenlijk alleen maar slapen, maar er is nog TE veel te doen. Volgende week ga ik op vakantie naar Zweden. Veel klanten deze en volgende week. Proberen tijd voor mezelf te nemen tussendoor, dan is mijn huis maar niet af met de schilderklus, dan is de tuin nog maar niet klaar. Ik ga genieten van de fiets, het strand, mijn lief en alles wat er verder op mijn pad komt. Ik wil LEVEN, dit is wat het is.

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hey Lenie, Wat triest. Een dierbaar persoon moeten missen is erg, maar drie in een week is wel heel erg veel. Geen wonder dat je zo moe bent. En toch hoor ik energie en levenslust in je commentaar. Zo hoort het ook. Het leven moet geleefd worden… desondanks alles. Dus geniet van Zweden!! ….. lieve groet, Lizxxx

 5. Bregje zegt:

  Sterkte Lenie, wordt wel een pittig weekje, maar toch vanuit het hart (Leeuw).

  Wat die optocht betreft, moest ik meteen aan de Gay Pride van zaterdag denken! Leeuw: flamboyant, liefde laten zien, groot feest en geweldige sfeer!
  Voor mezelf: Nieuwe Maan in 7e huis, met inconjuncten naar Venus in Steenbok/12 en Jupiter in Vissen/1. Dan wordt het een Yod, toch? Dan een driehoek naar mijn triple conjunctie Mars-Neptunus-Noordknoop in Boogschutter/10 (hoe dan ook positief lijkt me!) en vierkant mijn Maantje in Stier/3.
  Hoe kan ik dit interpreteren? Zon 7, vierkant Maan 3, gaat mijn communicatie met de Ander veranderen? Wordt mijn oude, misschien koppige patroon veranderd? Met de driehoek naar huis 10 wordt ook mijn sociale positie “belicht”, dus misschien gaan anderen mij ook anders zien.
  Ik ben zowiezo al heel lekker bezig met lichamelijke en geestelijke veranderingen (sport, spel en gesprekken), ik heb de positieve werking van Jupiter in het 5e huis (nu bijna 6, nog dieper!) nog nooit zo sterk gemerkt en gevoeld, misschien door de Waterdriehoek. Ik zwem ook bijna elke dag 😉

  Ik verheug me in ieder geval op de beloofde creativiteit van deze nieuwe Maan!

  PS: mijn lieve ex was een superleuke dame tegengekomen, maar vergat haar telefoonnummer te vragen. Nu had ie zo’n spijt. Ik zei: vraag het via via en ga met haar op date! Zo gezegd, zo gedaan, straks zit ie met haar op een terras (ze was blij verrast door zijn belletje). Wat zie ik in zijn horoscoop? Nieuwe Maan in het vijfde huis, sextiel zijn geboorteUranus in het 7e! Hoezo een flitsdate?!

  • Lenie Kelder zegt:

   Alleen jij kan het veranderen Bregje, je hoeft het niet te doen, jij bepaalt en maakt de keuze. De planeten geven het alleen maar aan. Zie wat er gebeurde bij je ex, een handeling en …… is er voor jou ook een leuke date????

   • Bregje zegt:

    Ahum, het was een leuke date (van mijn ex) maar het gaat geen vervolg krijgen 😉
    Ik doe nog even niet aan daten, ten eerste ben ik meer van spontane ontmoetingen (ook al vinden die weinig plaats) en ik ben nu nog even lekker bezig met mezelf. Dank je Lenie, en nogmaals sterkte deze week!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Bregje.. Toen ik deze week horoscoop schreef, moest ik ook aan Gay Pride denken!! Een Nieuw Maan = nieuwe cyclus van kansen – in jouw geval, speelt de kansen heel duidelijk op het gebied van relaties. In principe straalt de Leeuw warmte en openhartigheid uit. De uitdaging is om je gevoelens niet te verbergen – en ook misschien vraagtekens bij sommige van je eigen opvattingen en ideeeen te zetten (Maan in Stier is prachtig, maar wel een vaste teken). Jouw Venus/Jupiter sextiel is mooi – Jupiter verhoogt Venus – dus je hebt veel gevoelens en toch vermoed ik, met Venus in 12, wat moeite om je diepste gevoelens te tonen. De yod – daagt uit om de sextiel goed te laten functioneren. Venus-Jupiter – heb liever vertrouwen in je eigen vermogen niet alleen liefde te ontvangen, maar het ook te tonen. Misschien heb je hier wat aan? Elizabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *