Astrologieblog weekhoroscoop: Volop Leeuw – gebruik je wil om je doelen te bereiken

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in zijn eigen teken Leeuw, laat momenteel zijn kracht zien. Wat een hoge temperaturen zeg!! De zon straalt, letterlijk maar ook figuurlijk: iedereen is blij! Kinderen vooral. De stad wordt gekenmerkt door waterpret, opblaasbadjes, zandbakken, volle terrassen en de geklets en gerinkel van balkonnen. Het sterrenbeeld Leeuw, de Zon, het hart, alles klopt: zo hoort een zomer te zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: De nieuwe maan op dinsdag zet het tempo voor de komende maand. Kijk in welk huis van je eigen horoscoop deze nieuwe maan valt. De zaken die hieronder vallen, mogen grondig worden omgespit. De Maan in Leeuw buigt zich voor de kracht van de Zon. Hoofd en hart, lichaam en ziel, bewust en onbewust, zijn nu net twee handen op een buik. Deze nieuwe maan staat  in driehoek met Uranus waardoor het lijkt alsof er een frisse wind waait. De driehoeksaspect is een aspect van o.a. gemak en voorspoed. Het proces van veranderen gaat op dit vlak makkelijker dan gedacht. Het voelt (Maan) goed om de uitdaging aan te gaan. De Sabian Symbool voor de 15e graad Leeuw: ‘“Een optocht -met spectaculaire versierde wagens – beweegt zich door een straat vol juichende mensen.” 15 graden Leeuw. Dit is een krachtige beeld van personal power, wilskracht en energie. Het gebruik van eigen wil om je doelen te bereiken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Daags na de nieuwe maan is het suikerfeest. Interessant dat dit valt op donderdag, de dag van een krachtige Jupiter, Pluto oppositie. Een van de thema’s van het suikerfeest is verzoening, mensen worden geacht hun verschillen naast zich te leggen. In sommige situaties – en onder dit aspect – zal dat niet makkelijk gaan. Jupiter is de principe van goedwil maar in Kreeft, houdt men zich wel aan de principes en filosofie van hun eigen ‘clan’. Wat met de paplepel is ingegoten enz. Jupiter is wel verhoogd in Kreeft, wat ook betekent bereid zijn om tot het uiterste te gaan om je eigen filosofie, te verdedigen. Pluto daarentegen, is de principe van regeneratie, en heeft het vermogen om van een nood een deugd te maken, en om het eigen zelf te ontstijgen. Een oppositie is een spanningsaspect en deze week worden we uitgedaagd om onze blik te verruimen. Door wrijvingen of innerlijke spanning vanuit een breed perspectief te benaderen, door ons minder te hechten aan opinies van anderen en ervaringen uit het verleden, krijgen we contact met het Hogere Zelf. Dit maakt het mogelijk om goed geinformeerde keuzes te maken. (Jupiter opposiet Pluto speelt een rol in de vermeende terreurdreiging (Ur. vierkant Pl.) die tot de sluiting van VS ambassades (Jupiter in Kreeft, eigen vertegenwoordigers ) in het buitenland geleid heeft.)

Astrologieblog weekhoroscoop: Ook op donderdag maakt Mercurius zijn entree in het teken Leeuw. Saturnus staat momenteel in de 6e graad van Schorpioen en op zondag is de vierkant tussen de twee een feit. Dit is een moeilijke vierkant want Saturnus staat in vernietiging in Leeuw. Zowel Mercurius als Leeuw zijn jeugdig en enthousiast. Mercurius is de jonge nieuwsgierige geest, en Leeuw is speels. Saturnus daarentegen is de oude grijsaard, die nee roept, en de principe van ‘volgens de regels spelen’ vertegenwoordigt. Mercurius is bereid zich in allerlei bochten te wringen om onder de blik van Saturnus uit te komen. Toch kan Mercurius veel leren en bereiken door zich nu in te spannen. Ik zie dit zelf, als een kleine beproeving voor de geest. Mercurius vierkant Saturnus kan ook serieus maken. Mercurius is weliswaar sneller dan Saturnus, maar Saturnus kent de regels van het spel. Door ‘iets’ vrijwillig te ondergaan, door de grenzen te accepteren, kunnen hoge prestaties bereikt worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: De week in een flits: Deel je passie maar verwacht niet dat iedereen je opinie deelt. Conflikt vermijden door je eigen blik te verruimen. Hecht niet te veel aan het verleden.

Meer weten over je eigen horoscoop? Neem contact met Elizabeth op. Stuur een email voor informatie over een persoonlijk consult naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is praktiserend, erkend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Volop Leeuw – gebruik je wil om je doelen te bereiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *