Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Pluto en je persoonlijke geschiedenis herschrijven

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius staat momenteel in Leeuw, een  vuur teken dat door de Zon beheerd wordt. Vuur staat voor (spirituele) inspiratie. Morgen is er een inconjunct (een spanningsaspect van 150 graden) tussen Mercurius en Pluto, wat alle reden geeft om aandacht te besteden aan je denk patronen. Je bent wat je denkt. Hoe kun je je denken veranderen? Laat de planeten de weg wijzen. Lees verder

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius inconjunct Pluto
Steenbok (het teken waar Pluto nu staat) hecht veel belang aan het verleden. Over het verleden wordt geschiedenis geschreven en Steenbok houdt van datgene waar lering uitgetrokken kan worden, en van systemen dat hij kan overzien en manipuleren.  Het verleden is een bron van herinneringen die niet meer beleefd kunnen worden, terwijl de toekomst is onzeker.

Een van de positieve uitwerkingen van Pluto in Steenbok, is dat het de mogelijkheid biedt om het persoonlijke geschiedenis te transformeren. Dat persoonlijke is gebonden met het teken Kreeft, dat paal tegenover het teken Steenbok in de dierenriem staat . Kreeft symboliseert o.a. de intieme, kleine, persoonlijke wereld. Een van de vele mogelijke Mercurius/Pluto thema’s, heeft met het herschrijven van je eigen persoonlijke verleden te maken. Hoe je je persoonlijke geschiedenis ervaart is belangrijk. De opdracht deze week: Ga terug naar een pijnlijke herinnering. Doe alsof je een boek over je leven schrijft. Herschrijf dat hoofdstuk van je leven, maar leg dan wel de nadruk op de positieve elementen. Wat heb je hiervan geleerd en hoe heeft het een positieve bijdrage geleverd aan je leven? Hoe dan ook.. je leeft nu … en het leven zit vol potentieel. Het is een goede week om jezelf opnieuw uit te vinden! Door je persoonlijke geschiedenis positief te benaderen, kun je je persoonlijk geschiedenis ontstijgen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius driehoek Uranus
In tegenstelling tot de inconjunct, de driehoek tussen Mercurius en Uranus (op donderdag exact), biedt de mogelijkheid om ruim te denken en overal kansen te zien. Uranus wordt ook een hogere octaaf van Mercurius genoemd, waardoor het belang van het denken wordt onderstreept. Alles die we om ons heen zien, is met een gedachte geboren. Uranus in Ram is niet zo zeer een bewust denker: hij wordt eerder door creative invallen in beslag genomen. Een geniale gedachte komt in een flits op. Deze creatieve vonk kan nu door Mercurius opgepakt worden. Dit is een week die bomvol creativiteit zit. Inspiratie kan overal opduiken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius – Uranus
Is het toeval dat vanavond de kans om vallende sterren te zien zo bijzonder hoog is? Dit leidt tot mijn tweede opdracht voor de week: Blijf vanavond later op. Kort na middernacht, stap naar buiten en kijk omhoog. Als je een vallende ster ziet… maak een wens 🙂 En laat een bericht achter 🙂 Dat kan hier, maar ook op de astrologieblog Facebook pagina.

Astrologieblog weekhoroscoop: Volop creativiteit
De creatieve flow bereikt op vrijdag een voorlopgie hoogtepunt als Venus (de schoonheid zelf) de overstap van dienstbaar en bescheiden Maagd, naar verleidelijke en beminnend Weegschaal maakt. Venus in Weegschaal is pro-actief, stapt op haar doel af. We vergeten soms dat Weegschaal een hoofdteken is. Als Venus in Weegschaal een beetje verliefd is, dan haalt ze alles uit de kast om haar minnaar te behagen. Echter.. Venus in Weegschaal heeft smaak en oog voor wat mooi is. Met  zowel Uranus als Pluto op de loer, breken nu spannende tijden voor relaties aan. De komende weken zal ik hier meer over schrijven.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het weekend begint onder zeer gunstige sterren. De  Zon in driehoek met de Maan in Boogschutter, houdt van avontuur, eropuit, en aktie. Alles bij elkaar opgeteld.. een zeer aktief week.

Astrologieblog weekhoroscoop in een flits: Denk na over wie je bent, herschrijf je levensverhaal, trek positieve conclusies en geniet …. Elizabeth

Altijd meer over jezelf willen weten? Stuur Elizabeth een email voor meer informatie over de mogelijkheden, neem ook een kijkje onder de consult rubriek . Astrologen doen meer dan je denkt:  hathway77@hotmail.com

Elizabeth is praktiserend, erkend lid van astrologie vakvereniging de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *