Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Maagd, over zelfreflectie en groei

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is nieuwe maan in Maagd op donderdag, en een aantal nachten ontbreekt de licht van de Maan aan de hemel. Tijdens dit symbolische ’terugtrekken’ van de Maan, vindt er een bevruchting plaats die nodig is voor de groei van de volgende cyclus. De nieuwe Maan in Maagd kondigt een tijd van zelfreflectie aan. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen dagen, maanden, jaren??? We zitten in een tijd van grote verandering en doorbraak van allerlei oude patronen, en om dit proces te ondersteunen is het heel belangrijk om af en toe stil te staan en niet alleen maar voort te hollen. Zonder zelf-reflectie kan er geen groei zijn. Maagd is het teken per uitstek – dat ons van onze onvolkomenheden bewust maakt. Deze nieuwe Maan staat in sextiel met Jupiter in Kreeft (het teken waar de Maan overheerst), dit zie ik als een aanwijzing dat deze nieuwe maan een groeispurt kan aankondigen, die de potentie heeft om onze eigen verwachtingen te overstijgen.

Astrologieblog weekhoroscoop: In de dagen voor de nieuwe maan, maakt Mars in Leeuw een inconjunct met Neptunus (dinsdag). Mars in Leeuw is daadkrachtig en neemt gauw de leiding over. Echter de inconjunct met Neptunus laat zien dat er subtiele elementen in het spel zitten: niet alles is wat het lijkt. Emotionele onderstromingen of geheime tegenwerking spelen een rol. Het is altijd moeilijk om greep op Neptunus te krijgen. Eveneens op dinsdag maakt de Zon een oppositie met Chiron. Uit onwetenheid iets kunnen doen waar we laten spijt van hebben – of – terugdenken aan iets uit het verleden waar we spijt van hebben. Leuk aan Neptunus en Chiron is dat ze allebei een genezend functie hebben – en nu dat beide planeten in Vissen staan, en beheerd zijn door Jupiter in Kreeft, kunnen we onverwacht inspiratie opvangen, of genezende tranen laten vloeien. Wat het individu betreft, heeft deze combinatie van planeten iets bevrijdends.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Leeuw loopt nu richting vierkant Saturnus – en maakt begin volgende week een moelijk doch interessante vierkant contact. Saturnus is beheerd door Mars en laat zich door Mars beteugelen. Omdat beide planeten in vaste tekens staan neemt de zelfdiscipline en doelgerichtheid toe. Nu al kunnen we de drive om iets te bereiken in onszelf bespeuren. Echter de aanpak van Mars/Saturnus is alles behalve vriendelijk, het is eerder koud en hard. De behoefte om hoge prestaties te halen moet getemperd worden met mildheid naar onszelf toe. Waar de Zon, Maan, Jupiter, Chiron, en Neptunus deze week, een wedergeboorte proberen te bewerkstelligen – wil Mars en Saturnus ten strijde trekken. Door verkeerde aktie nieuwe karma creeëren. Zoiets. Het woord Syria.. doemt in mijn bewustzijn op. Saturnus vertegenwoordigt het verleden, en systemen van denken en doen die hun bestaanrecht ontlenen aan ervaringen uit het verleden. Trouwens, Mars in Leeuw kan ook het individu vertegenwoordigen die de strijd tegen het systeem aangaat.

Astrologieblog weekhoroscoop: Echter ik keer nu toch terug naar de nieuwe maan. Kijk waar deze in je horoscoop valt, want dit is een gebied in je leven waar nu vruchten geplukt kunnen worden, waar genezing plaats kan vinden of waar nieuwe groei kan komen. Jupiter is de wijsheid zelf en de Zon en Maan zijn symbolen voor hart en ziel, bewust en onderbewust, linker en rechte hersenhelft. De nieuwe Maan op donderdag is in sextiel met Jupiter.. en het woord dat hierbij past is ‘opportunity’ of kansen. Echter.. dit zijn kansen die gepakt of zelf gecreëerd moeten worden. Jupiter doet mij denken aan grote gedurfde uitdagingen, nieuwe wegen die bewandeld moeten worden, een nieuwe levensmotto die geschreven moet worden. Koppel deze nieuwe maan aan positieve gedachten en alles wordt mogelijk.

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, maanfasen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *