Astrologieblog Weekhoroscoop: Bewuste keuzes maken en geen gesmijt met borden

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vandaag maakt Mercurius de overgang van Maagd naar Weegschaal. Door het aanleren van onze grenzen kunnen we deze komende week, bewuste  keuzes maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon in Maagd wordt sterk beinvloed door de positie van Mercurius en sinds 24 augustus heeft Mercurius in Maagd gestaan. Met de Zon en Mercurius in Maagd ligt de nadruk op informatie en kennis.  Deze planetaire combinatie heeft een oog voor de details, en de resultaten kunnen overweldigend zijn. Zoveel feiten, zoveel informatie, maakt een beetje duizelig. Mercurius in Maagd is weliswaar in zijn eigen teken geweest, maar desalniettemin, heeft het wel een schaduw kant. Misschien zijn we zó geneigd om te focussen op allerlei details van een situatie dat we als probleem hebben gelabeld, dat we het grotere beeld volledig uit het oog verloren hebben. Met Mercurius in Weegschaal, komt de nadruk op keuzes te liggen. Wat kunnen we gebruiken wat niet? Wat hebben we nodig en wat niet? Wat is nuttig en wat niet? In die zin, is Mercurius in Weegschaal een verademing. Weegschaal vergelijkt, beoordeelt, en weegt opties tegen elkaar op. Weegschaal is een hoofdteken – en als puntje bij paaltje komt – kiest een hoofdteken altijd voor een bepaalde richting.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars vierkant Saturnus speelt vooral aan het begin van de week een rol. Dit is geen makkelijke combinatie van planeten.. Mars in Leeuw is ambitieus maar misschien een beetje te naief. Saturnus is een harde leermeester die Mars een pas op de plaats wil laten doen. Gelukkig komt Mars later in de week in de zone van Uranus. Dit geeft veel meer ruimte voor originaliteit. Mars en Uranus in vuur tekens betekent aanstormend talent!! Een grens of barrière wordt opgeheven op het moment dat het bewust ervaren is, op dat moment kan de energie weer stromen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanaf woensdag komt Venus in Schorpioen te staan en de grote water driehoek (die de glorieuze sfeer deze zomer grotendeels bepaalde heeft)  wordt nieuw leven ingeblazen. Relaties zijn vol passie, alles of niets, drama, scheiding en toch weer bij elkaar. De noorderlijke maansknoop, Venus, en Saturnus komen steeds dichter bij elkaar; karma, karma en nog eens karma. Niemand heeft ooit gezegd dat de liefde makkelijk zou zijn!! In het weekend loopt Venus richting driehoek Neptunus waardoor verzoening toch een optie blijkt te zijn. Zeer spannend, erotische energie.

Astrologieblog weekhoroscoop: De emoties kunnen hoog oplopen in het weekend – zowel  in positieve als in negatieve zin. Mercurius vierkant Pluto op zaterdag heeft weliswaar overtuigingskracht, echter de manier waarop het boodschap wordt overgebracht kan te doordrammerig zijn. Met de Maan ook conjunct met Pluto, vierkant met Uranus en in oppositie met Jupiter, is het belangrijk om met je eigen innerlijk stem in verbinding te komen, je eigen emoties te peilen. In combinatie met de eerder genoemde planeten rondom de norderlijke maansknoop en Maan conjunct met Pluto op zaterdag, is er voldoende kennis van zaken om stappen vooruit te maken – of juist niet. Schreeuw partijen en gesmijt met borden wordt beslist niet uitgesloten! Maar goed… Als je verbinding met je eigen innerlijke stem kunt maken.. en meer wil weten welke keuzes je moet maken… kan deze planetaire cocktail een geweldige hulpmiddel zijn.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Bewuste keuzes maken en geen gesmijt met borden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *