Astrologieblog weekhoroscoop: Venus, Saturnus sextiel Pluto – een boze vrouw die wraak zoekt?

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat Venus conjunct met Saturnus en op zaterdag vindt de laatste van de drie sextielen tussen Saturnus en Pluto plaats (de vorige waren op 7 dec. 2012 en op 8 maart). Venus mengt zich nu in de relatie tussen de twee titanen, Saturnus en Pluto, en brengt passie, wijsheid, magie en diepgang naar de onderhandel tafel. Maar Venus in Schorpioen kan ook de schaduw kant van de vrouw weergeven, de boze vrouw die wraak zoekt en die de diepe pijn van verlies nauwelijks aankan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dit onderonsje tussen Venus, Saturnus en Pluto heeft een voorgeschiedenis dat bij de Venus/Pluto conjunctie van 17 januari (sextiel met Saturnus) begint. Venus/Saturnus/Pluto thema’s raken de kern van de relationele behoeften en kan diepe regeneratie op dit vlak inhouden. De planeten staan in aarde en water tekens, waaruit we kunnen afleiden dat de uitdagingen in de materieële en emotionele sfeer liggen. Sinds 17 januari is Venus een heel eind in de dierenriem opgeschoven terwijl Saturnus en Pluto bijna op dezelfde plek staan als in januari. Saturnus is altijd aan angst gebonden, angst voor verlies van status, relatie, liefde, enz. En nu op zaterdag, vindt de laatste van de drie sextielen plaats (met dat vleugje Venus erbij) en ik vraag me af: Wat betekent dit allemaal?

Astrologieblog weekhoroscoop: We worden uitgedaagd om een deur achter ons te sluiten, iets los te laten, een gewoonte, een baan, een verslaving, een persoon. Ergens in ons leven moest er dit jaar een punt achter gezet worden. En als we dat gedaan hebben, komt de openbaring… het besef dat het ergste is gebeurt en dat je nog in leven bent.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus – Een relatie eindigt zonder drama
Dit gebeurt vooral als twee mensen niet echt gelukkig met elkaar zijn maar kosten, vrienden, of een zaak met elkaar delen. Mensen kiezen dan eigenlijk voor de zekerheid omdat ze bang zijn voor verandering. Saturnus heeft met grenzen te maken, bewust wording van wat wel en wat niet mogelijk is, zowel in financieel maar ook in emotioneel opzicht.  En dan verschuift iets diep van binnen die de aanzet geeft om een beslissing te nemen. Dit jaar heb ik zowel in mijn praktijk – als in mijn vriendenkring – een aantal relaties zien beëindigen (persoonlijk maar ook op werk vlak). Het werd voor beide personen duidelijk dat een aantal basis behoeften niet vervuld waren. Ik heb gezien hoe sommige mensen in goed overleg met elkaar kunnen scheiden. Er zal ongetwijfeld pijn zijn… maar sommige pijn is goed, nee, noodzakelijk zelfs, voor genezing en nieuwe groei. Dit is positief Schorpioen energie. Anderen (zowel mannen als vrouwen) identificeren zich meer met de negatieve kant van de Schorpioen archetype- en voelen zich miskend of misbruikt en daardoor boos. De energie van Venus, Saturnus in Schorpioen is ook collectief voelbaar momenteel o.a. in de doodstraf vonnis voor de verkrachters van een vrouw in India eerder dit jaar en de roep daar om de doodstraf voor alle verkrachters.

Astrologieblog weekhoroscoop: De driemalige sextiel tussen Saturnus en Pluto heeft m.i. met een grondig herstructureren van het leven te maken gehad. Op donderdag gaat Pluto weer lopen (ging retrograde op 12 april!) – de tijd om te assimileren breekt aan. Neem even de tijd om te kijken in welke huizen transiterend Saturnus en Pluto in je geboorte horoscopen nu staan. Is er iets veranderd ? Laat een comment achter.

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik heb het gevoel als ik naar de planetaire aspecten kijk dat er wederom deze week een voorlopige hoogtepunt bereikt wordt. Dit moet met de volle Maan op donderdag te maken hebben. De geordende wereld van de Maagd vindt nu haar nemesis in de creatieve chaos en spiritueele wijsheid van de Vis. Op zondag is de herfstequinox – een heel belangrijke mijlpaal wat de relatie tussen de aarde en de zon betreft. Weegschaal is een hoofdteken die een nieuwe fase van het jaar inluidt. Herfst begint. De oogst is binnen. Hier moeten we het mee doen. Het Maagden – werk (het scheiden van het kaf van het koren) is klaar. Nu kunnen we dingen afwegen en erover peinzen. Weegschaal seizoen begint. Prachtige energie deze komende week. Aan ons de opdracht om prachtige dingen ermee te doen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Herfst… de beste tijd van het jaar om je horoscoop te laten lezen. Wil je een nieuwe kijk op je geboorte horoscoop? mail Elizabeth voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Venus, Saturnus sextiel Pluto – een boze vrouw die wraak zoekt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *