Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Schorpioen, integer blijven en de zaken niet mooier maken dan ze zijn

Astrologieblog weekhoroscoop: Met de Zon in Weegschaal is het belangrijk om de juiste balans in het leven te vinden. Evenwicht – duidt op een situatie waarin zonder verstoring, geen verandering plaats zal vinden. Echter …. De Zon begint langzaam maar zeker in het gebied te komen, dat tussen Jupiter, Uranus en Pluto in staat. Begin oktober, wordt er een grote kruis tussen deze vier planeten gevormd. In balans blijven, wordt een grote opgave. De uitdaging is om een weg te banen tussen uitersten. Deze week mogen wij beginnen met oefenen! Een aantal jaren geleden, heb ik jongleren met drie ballen geleerd, nu moet er een vierde bal bij šŸ™‚

Astrologieblog Weekhoroscoop: Terug naar de essentie is zowiezo een belangrijke thema. Saturnus staat momenteel nauw conjunct met de noordknoop van de maan en het teken Schorpioen heeft altijd met de kern te maken. Mars is de heerser van zowel Saturnus als de knoop en staat in Leeuw. Waar Zon in Weegschaal behoorlijk meegaand kan zijn, Mars in Leeuw heeft een talent om leiding te geven. Mars in Leeuw kan – als wij het toestaan – de eigen visie met passie verdedigen. We krijgen een belangrijke gelegenheid om onze eigen levensfilosofie verder uit te diepen en om achter de eigen kijk op de dingen te staan. Zon is weliswaar harmonie zoekend, maar met Venus (de heerser van Weegschaal) in Schorpioen, is het wel belangrijk om zaken niet mooier te maken dan ze zijn, anders kan de spanning (vanaf volgende week) hoog oplopen. Met zoveel onderliggende Mars, Schorpioen energie… moeten we nu zeggen.. “ik wil”… en vanuit die sterke positie onderhandelen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag staat Venus in driehoek met Jupiter waardoor (financieĆ«le ?) winst geboekt kan worden. Maar verwacht niet al te veel… Venus staat vernietigd in Schorpioen. Echter Venus driehoek Jupiter heeft ook met waardering te maken en daar hebben we allemaal behoefte aan. Maar ook hier is het heel belangrijk om integer te blijven. Mooie woorden zonder inhoud, kunnen later voor problemen zorgen. We mogen niet meer beloven dan we zelf kunnen waarmaken. En moeten ook oppassen voor valse beloften van anderen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Venus vierkant Mars en op zondag maakt Mercurius de overstap van Weegschaal naar Schorpioen. Er vindt een verschuiving plaats. De balans in een relatie wordt verstoord. Venus/Mars heeft met wrijving te maken en maakt goede samenwerking moeilijk. Dit hoeft niet perse met een liefdesrelatie te zijn, dit kan ook betrekking hebben op je relatie met jezelf. We leven in een tijd van grote collectieve veranderingen. Mensen kunnen voor moeilijk of ingewikkelde keuzes staan, vooral als een deel van het zelf een nieuwe richting wil kiezen, terwijl een andere deel aan het verleden vastklampt. Dit heeft alles te maken met Uranus vierkant Pluto, en Saturnus conjunct de Noorderlijke maansknoop. NU kunnen ‘seismic shifts’ plaats vinden. Het is net als bij een aardbeving wanneer aardplaten tegen elkaar opbotsen diep onder de grond en het landschap bovengrond veranderen. Nieuwe elementen van de persoonlijkheid drukken zich nu omhoog. Ergens in iedere horoscoop zaait Uranus in Ram de zaden van vernieuwing. Op een gegeven moment kan het veranderingsproces heel snel gaan: denk aan de ene druppel die de emmer deed overlopen!

Astrologieblog weekhoroscoop: Zit jij zelf in een veranderingsproces en wil je weten hoe het zit? Waar vind je de nieuwe groei en waar zit je aan het verleden vast ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie email: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP (praktiserend lid AVN)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Schorpioen, integer blijven en de zaken niet mooier maken dan ze zijn

 1. Gala zegt:

  Liz… ik vier het hele jaar al Oud & Nieuw! Zal de “slingers” maar laten hangen zeker En dan die pakjes van de planeten! Geen lintje, geen strikje. Pluto begint al met een zwarte driehoek Levensgevaar! Uranus met
  grote letters NIET SHOCKPROOF!! Saturnus de krent, daar zit meestal ook niet veel soeps in.
  De toverballen van Neptunus kunnen wat mij betreft ook de boom in!

  Als ik de planeten zo eens bekijk zou ik als ik zwanger was met Saturnus/Venus/Scorpio opposite Maan/Stier
  gelijk bevallen! Het vierkant met Mars in Leeuw (zal wel ’n ventje zijn) zorgt voor “natuurlijke” pijn, met Venus driehoek Jupiter/Kreeft is die vlug vergeten. Maar ook de grote kosten en zorgen een feit met een ukkepukje.

  Ik heb een beter idee, we sturen Venus en Saturnus in Scorpio sextiel Pluto/Steenbok naar de Chippendales!
  Laten we Venus “blokjes” tellen die door hard werk zijn gevormd! Saturnus/Venus ook het keurig, nette, kuise
  vrouwtje kan door die driehoek met Jupiter eens flink uit der bolleke gaan! Proper slipje in haar tasje
  en zwieren maar… De spanning loopt hoop op, kreten en zweten bergen oestrogenen (Jup/Kreeft) weten
  wat ze willen…(Uranus/Ram) Genoeg waardering voor de six-packen van de Jongeheren! Het geld steekt
  uit hun leren tanga’s! Vrouwen doen zich kuiser voor en mannen zijn niet alle losbandig.
  Planeten zetten je aan het denken, moeilijke of makkelijke verbindingen gelijk relaties hier op aarde!

  Scorpioen is vaak veel te intensief en Tweelingen ontloopt dat graag. Kreeft overbezorgd en Waterman trekt
  zich daar weer weinig van aan! Ram staat er al voor hij is geroepen en Stier komt dan weer zo slecht op gang.
  Weegschaal altijd “dat van de ene en de andere kant”, en Steenbok met zijn voorgeschreven vormen.
  Leeuw denkt vaak dat alles om hem draait en Maagd houdt dan weer meer van bescheidenheid. Boogschutter is de borderliner pur sang, letter en figuurlijk. Voor Vissen is alles Ć©Ć©n en Ć©Ć©n alles en daarmee lossen alle planeten zich op…Dat is wellicht hemels, maar aards zitten ze ons allemaal flink op de kop!
  We zullen het drama maar verder aanschouwen en waar mogelijk maak ik er komedie! Ik heb 2 uilen
  in mijn bostuin…Wijsheid zwijgt! Ik mijn opstand schreef ik eens van zwijgen kan een mens niets leren.
  Maar wijsheid is geen kennis, wijsheid is niet iets wat je kunt leren! Wijsheid komt van binnenuit, wijsheid is de vrucht van onze ervaringen! Doorleven wat op je bordje komt, ook al is het nog zo bitter en moeilijk te
  slikken! Leven op Aarde is tijdelijk…Vissen/Neptunus en het twaalfde huis spreken DE WAARHEID, na het doorleven van je horoscoop lost alles op, niets blijft over dan alleen wat stof…

 2. Bregje zegt:

  Ik heb nu al moeite met alle praktische dingen die gedaan moeten worden, oei oei, dat wordt wat als straks die Zon het grote kruis vol gaat maken! too much to handle, vrees ik.

  Lieve groetjes Breg

 3. Bregje zegt:

  Over het grote kruis: als de Zon dat volmaakt, is dat conjunct mijn geboortePluto. Die twee samen dus opposiet transit Uranus, vierkant t-Pluto in Steenbok en t-Jupiter in Kreeft. Zon en mijn Pluto in het 8e huis. Toen Venus het grote kruis volmaakte, heb ik dat geweten šŸ˜‰ Ben dus benieuwd wat we nu weer te wachten staat, je weet het nooit met Uranus. Eigenlijk ben ik wel toe aan een FIJNE verrassing, maargoed we gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *