Astrologieblog weekhoroscoop: Wat? Nog meer Schorpioen….

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanavond maakt Venus haar entree in het teken Boogschutter. Venus heerst momenteel over de zuidknoop van de maan, nu in Stier en Venus in Schorpioen sinds 11 september, heeft met belangrijke – en misschien ook pijnlijke – lessen te maken gehad, die met het verleden verband houden. In die zin is Venus in Boogschutter een bevrijding. Venus heeft o.a. met de liefde, geld en waarde te maken. Schorpioen is een teken dat van de grote schoonmaak houdt. Belangrijke zaken kwamen tot een einde. We kunnen een hoofdstuk sluiten. Venus in Boogschutter wijst op meer vrijheid van beweging. Jupiter in Kreeft speelt een ondersteunende rol. Schorpioen is op dit moment in focus omdat Saturnus en de Noordknoop in dit teken staan. Graag verwijs ik jullie naar dit stukje van Melanie Reinhart: Saturnus, Venus and The Dragon’s Head. Op 3 november is er ook een zonsverduistering in Schorpioen, dus het thema is nog niet uitgespeeld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius conjunct met Saturnus op dinsdag biedt de mogelijkheid om goed geconcentreerd aan de slag te gaan. Schorpioen heeft een alles of niets houding, en Mercurius kan zich klem gezet voelen. Vanuit zichzelf, is Mercurius een beweegelijk planeet, in staat om zich tussen verschillende werelden te verplaatsen. Hij is de gids en in staat om de verbindende factor tussen uiteenlopende ideeën te zien. Mercurius in Schorpioen moet leren alle aandacht op een punt te richten. Dit is een ‘razor’ scherp combinatie van planeten. Mercurius moet leren om binnen de grens van Saturnus te blijven en voor een langere tijd zijn aandacht op dat ene punt te richten. Mercurius gaat retrograde in Schorpioen op 22 oktober. In de woorden van de Terminator: “I’ll be back!”.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus vierkant Neptunus is zeer romantisch maar ook een klein beetje zweverig. Dit is een heerlijk stand om naar muziek te luisteren of iets te doen wat niet al te veel aandacht vraagt. Het is een licht dromerig samenspel van planeten die het beste tot uiting komt in situaties waarin meegaan geen ernstige consekwenties heeft. Dit is zeker niet de beste dag om een belangrijke contract te tekenen.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Weegschaal maakt in de tweede helft van de week een vierkant met Jupiter in Kreeft (exact op zaterdag). Dit verwijst o.a. op overmoed. Zon vierkant Jupiter gaat graag over de grens heen, biedt teveel aan, overschat de eigen mogelijkheden, en kan moeilijk grenzen aangeven. De heerser van Weegschaal, Venus nu in Boogschutter, laat zich ook graag door Jupiter meevoeren. Exces is een woord dat bij mij opkomt. Het idee van overbodige luxe . De Zon is in val in Weegschaal waardoor het belangrijk wordt om letterlijk en figuurlijk binnen budget te blijven. De hele reeks aspecten moeten we in het licht zien van de opkomende eclips op 3 november, eveneens in Schorpioen. Goede periode om rustig aan projecten te werken en om eerlijk te zijn m.b.t. tot wat wel en wat niet mogelijk is.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Wat? Nog meer Schorpioen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *