Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, Mars en door de bomen het bos zien

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de week voor zijn retrograde fase  (die ingaat op 22 oktober) begint Mercurius steeds langzamer te lopen. Heel het gewicht van Mercurius komt langzaam maar zeker op een punt in de dierenriem stil te staan (op 18 graden 23 Schorpioen). Er is focus. De diepgravende karakteristieken van de Schorpioen in combinatie met de onderzoekend geest van de planeet Mercurius, zorgen ervoor dat zaken heel grondig kunnen worden aangepakt. Interessant dat vandaag in de UK en morgen in Nederland, de mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann in 2007 aandacht krijgt. “Door nieuwe ontwikkelingen kan de meest gedetailleerde reconstructie van de zaak tot nu toe worden gemaakt” en rechercheurs hopen op een doorbrak.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De rol van Mercurius deze week, wordt onderstreept door de overstap van Mars op dinsdag van Leeuw naar Maagd. Vanaf dat moment staan Mercurius en Mars in wederzijdse receptie met elkaar, d.w.z. de planeten staan in elkaars teken, en kunnen op allerlei manieren goed samenwerken. Met het oog op de retrograde gang van Mercurius vanaf volgende week, denk ik dat we gedurende deze Mercurius retrogade periode (op 11 november gaat Mercurius direkt) de tijd krijgen om iets tot de bodem uit te zoeken. Graven, graven, en nog eens graven. Mars in Maagd zet geestelijke energie aan  het werk. Enerzijds krijgen ideeën veel meer vaart – en toch wijst eerst die langzaam lopende en daarna de retrograde Mercurius op oponthoud. Terug naar de tekentafel. Gelukkig heeft Maagd juist oog voor de details, zodat deze stand van Mars ondergaat het verfijningsproces zonder al te veel protest. In tegendeel: Mars in Maagd doet dit werk graag. Geestelijk gaan we een serieuze fase in, die pas op 3 december wordt afgerond als de vooruitlopende Mercurius zijn laatste sextiel met Mars in Maagd maakt. Wees bereid om de nodige tijd te besteden aan een belangrijk project. Verwacht opstart problemen – maar zet vooral door.

Astrologieblog weekhoroscoop: Over oponthoud gesproken… Eenmaal in Maagd loopt Mars richting oppositie Neptunus (exact op zondag). Neptunus in Vissen is abstrakt en overweldigend, een soort tsunami aan mogelijkheden die allemaal nog in nevelen gehuld zijn. Dus de eerste taak van Mars is hier door heen te prikken! Door de bomen het bos proberen te zien!  Zoiets. Op zondag… hef een glas en geef jezelf de ruimte om desnoods een beetje te borrlelen. “Honor Neptunus”, zou ik zeggen! Ik ga dat zeker doen!

Astrologieblog weekhoroscoop: De Mars Neptunus oppositie komt een dag na de volle Maan in Ram. Met Uranus in Ram, de principe van ‘ik eerst’, komt sterk naar boven. De Zon in Weegschaal is misschien een herinnering aan hoe belangrijk samenwerking is. De crisis in de US op dit moment, de zgn. ‘shut-down’, laat de stagnatie (of stilstaan) zien, die ontstaat wanneer samenwerking niet meer mogelijk is. Dit is geen gezond balans zoals in een situatie van volmaakt evenwicht, eerder een crisis balans, gepaard met hoge spanning en onzekerheid. In deze tijd, onder deze volle maan is het belangrijk om de principe van samenwerking te honoreren en iets voor een ander te doen. De Ram-kracht inzetten voor een ander.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week ook staat Venus in Boogschutter in driehoek met Uranus in Ram (exact op donderdag). Deze vurige combinatie van planeten en tekens, stimuleert de ‘vrijheid blijheid’ prinicpe. Deze Venus is erg begaan met het lot van anderen en gebruikt haar schoonheid om de filosofie van anderen te beinvloeden via de originaliteit van Uranus. Relaties kunnen plotsklap in een versnelling komen. Deze aspect komt een dag na de vierkant van Venus met Chiron (woensdag). Chiron – net zoals alle centaurs – is erg proces-gericht. Inzicht in oud problmen kan dus voor opluchting en verheldering zorgen. Energie komt vrij.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik wil jullie nog herinneren aan mijn pop astrologie workshop op 3 november. Dit wordt in feite in oefening in werken met symbolen. Ik denk dat het een heel leuke middag gaat worden. Mail mij voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 Degrees Astrology, Amsterdam

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, Mars en door de bomen het bos zien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *