Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, de zonsverduistering en de kracht van de onzichtbare wereld

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week komt het eclips seizoen goed op gang. De volle maan vorige week was een maansverduistering – en op 3 november vindt de bijbehorende zonsverduistering plaats. De tempo wordt vandaag al gezet door de retrograde gang van Mercurius in Schorpioen. Mercurius in dit diep psychologische teken, heeft altijd de neiging om de eigen gedachten lang vast te houden. Vanuit de klassieke astrologie bekeken, Schorpioen is een zgn. zwijgzame teken – terwijl Mercurius uit zich zelf juist heel graag communiceert. Ook in 2012, maakt Mercurius een retrograde gang door Schorpioen (tussen 14 november en 11 december), en maakte ook een conjunctie met de Noord Knoop in dit teken. De betekenis van teken, planeet en knoop wordt benadrukt. Mercurius is in wederzijdse receptie met solaar eclips heerser Mars. We hebben dus twee planeten die goed samen kunnen werken – door de stof heen kunnen snijden – tot de essentie kunnen komen. Dit is niet zozeer een externe gebeuren – maar een interne. Een van de grote thema’s van deze periode zowel op individueel als op collectief gebied is, terug naar de basis en de moed hebben om dood hout te verwijderen. De tijd nemen om ideeën te laten inwerken. Dit kan een nogal pijnlijk proces zijn: de Schorpioen tijd is nooit makkelijk. Maar het kwijtraken van illusies betekent tegelijkertijd het licht van de waarheid zien. Als de zon totaal verduisterd is, mogen we voor eventjes en op een veilig manier, direct in het gezicht van de Zon kijken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag vindt de laatste sextiel tussen Saturnus en Pluto plaats. Dit proces dat begon interessant genoeg in december 2012 – bereikt nu zijn finale. De planeten staan in wederzijdse receptie met elkaar – zodat er sprake is van samenwerking. Beide planeten gaan diep – en benadrukken twee geheimzinnige planeten en tekens. Ik heb zelf dikwijls het gevoel dat er meer gebeurt uit het zicht – dan in het zicht. De onzichtbare wereld dringt zich steeds meer naar voren – en van hieruit kan er eventueel weer balans in het collectief komen. De focus op de materieële wereld bereikt onder Pluto in Steenbok zijn hoogtepunt – nu keren we terug naar de diepte. Dit jaar heb ik twee conferenties bijgewoond met het thema magie: een was zuiver akademisch en de ander zuiver astrologisch. Een thema die we tussen nu en 3 november kunnen exploreren is …. het onzichtbare in onszelf opzoeken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag, maakt de Zon zelf de overstap naar Schorpioen. De Zon verleent kracht aan alles dat met bewustzijn te maken heeft. Wat donker was, wordt verlicht. De grote driehoek op donderdag tussen Maan in Kreeft, Zon in Schorpioen en Neptunus in Vissen – kan de emoties op allerlei manieren triggeren. Maar een grote driehoek kan ook een soort vlucht inhouden, opgaan in een lekker gevoel. Echter, deze grote driehoek is ook een vlieger. Mars in Maagd staat in oppositie met Neptunus en in sextiel met Zon en Maan. Dat stukje aarde in dit waterige plaatje is wel erg handig en geeft het geheel een zeer praktische wending. Mars is gekoppeld aan Mercurius – en de emotionele inzichten die we mid-week vergaren, kunnen een belangrijke steentje bijdragen aan het proces van dit moment.

Wil je meer weten over hoe de november eclips jouw eigen horoscoop raakt? Neem contact op met Elizabeth voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
AVN erkend praktiserend astroloog

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, de zonsverduistering en de kracht van de onzichtbare wereld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *