Astrologieblog weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto en de onzichtbare wereld

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Schorpioen nodigt uit om de diepte op te zoeken. De afgelopen week heb ik veel akademische werkstukken gelezen over het leven na de dood en de geesteswereld. Deze YouTube films, opgenomen tijdens een ‘Spirit Release congres‘ eerder dit jaar in de UK, vind ik, ronduit fascinerend. We hebben een bijzondere interessante fase in onze collectieve ontwikkeling bereikt. De wetenschappelijke belangstelling voor de onzichtbare werelden en andere vormen van bewustzijn groeit. De ‘nieuwe lading’ wetenschappers hebben veelal een oprechte belangstelling voor het occulte en uit hun werk blijkt dat ze zelf  ‘geloven’ in de mogelijkheid van andere werelden. Ik waan me soms helemaal terug aan het einde van de 19e eeuw, aan het begin van de occulte revival. Buiten stormt het, de wind wordt alleen onderbroken door het geluid van politie of brandweer sirenes. Spannend …. heel spannend…. wat er nu gebeurt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dit wordt een bijzonder interessante week. Mercurius komt dichtbij de Noord Knoop, de Zon en Saturnus. Intens, doortastend, geconcentreerd, vormgevend, richting zoekend, bereid zijn om de diepte op te zoeken. De wederzijdse receptie tussen Saturnus en Pluto – vindt weerklank in de wederzijdse receptie tussen Mercurius en Mars. Het beeld van een wandelaar komt bij mij op … een wandelaar met een kompas in hand die richting zoekt. Dit is een uitstekende tijd om een richting te kiezen of om je exacte positie te bepalen. Mars driehoek Pluto op donderdag, heeft iets bevrijdends, er komt energie los. Pluto in Steenbok verhoogt Mars – dus er kan veel werk verzet worden, zowel geestelijk als lichaamelijk.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vrijdag staat Uranus voor de 4e keer, in vierkant met Pluto. De eerste vierkant vond plaats op 24 juni 2012 en de laatste, de 7e vierkant, valt op 17 maart 2015. We hebben heel symbolisch, het midpunt van het Uranus/Pluto proces bereikt, een midpunt dat twee dagen voor een ‘hybride’ zonsverduistering valt. Op dezelfde dag staat Mercurius sextiel met Mars en Pluto – en heel symbolisch – staat de Zon conjunct met Mercurius. Mercurius is de gids.. en retrograde… wijst hij naar de innerlijke wereld, naar het onzichtbare. Tijdens een eclips valt de Zon even weg.. Voor heel eventjes mogen we ook in het gezicht van de Zon kijken zonder blind te worden en in deze Schorpioen tijd een glimp vangen van het evenwicht tussen licht en donker, leven en dood, zichtbaar en onzichtbaar, wetenschap en magie. Vrijdag tot zondag… Inzicht krijgen.. daar draait het om.

Astrologieblog weekhoroscoop: Trouwens op donderdag is het Samhain – of Halloween. In de Keltische kalender is Samhain het begin van het nieuwe jaar. Alhoewel …  Samhain was een ‘geen’ dag. Het viel als het ware tussen twee werelden in, een soort open ruimte of een poort, dat aan het einde van het oude en aan het begin van het nieuwe jaar stond. Het was de dag dat de overledenen de kans kregen om de levenden op te zoeken. Op deze dag was de vlies tussen heden en toekomst, tussen leven en dood zo dun dat de geesten los konden komen en zich met de levenden konden mengen. De Christenen – in ware Romeinse traditie – nam Samhain over – en noemden het “All Hallows Eve“. Dit werd later Halloween.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het idee van de doden, onze ‘ancestors” eren, vind ik belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse “Dia de los Muertos” de dag waarop men bij de graaf van het overledene feest viert. Te lang hebben wij in het Westen de dood verzwegen. Daar begint ook verandering in te komen.  Deze week op  woensdag is de Oosterbegraafplaats in Amsterdam tot laat open: ” lichtjes, beeldende kunst, poëzie, verhalen en muziek ruimte om gezamenlijk te herdenken. Kinderen zijn van harte welkom.”

Een fijne week allemaal. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Uranus vierkant Pluto en de onzichtbare wereld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *