Astrologieblog weekhoroscoop: Zon conjunct Saturnus, groei en snoei

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu de eclips van gisteren voorbij is…. zou de sfeer wat lichter moeten zijn.  Een eclips kun je als een kosmische stortbui zien… als de Zon weer te voorschijn komt, kan iedereen opgelucht verder. Maar deze eclips is anders, met name omdat de Zon zijn conjunctie met Saturnus nadert (op woensdag exact)- en het thema verantwoordelijkheid (dan wel op z’n Schorpioens) zich naar voren dringt. De Zon beweegt vanuit het centrum, Saturnus waakt over de periferie. De een is heet en enthousiast, de ander is koud en donker. In vele opzichten zijn deze twee planeten elkaars tegenpolen. Een conjunctie kun je ook zien als een geboorte moment. Op woensdag als de Zon en Saturnus bij elkaar komen, begint dus een nieuwe jaar cyclus m.b.t. de Zon/Saturnus principe.

Astrologieblog weekhoroscoop: In de kern, is een conjunctie wat de uitwerking betreft neturaal, alhoewel sommige planeten kunnen beter samen dan anderen. In principe, heeft deze Zon, Saturnus conjunctie o.a. te maken met zelf-discipline, verantwoordelijkheid nemen, struktuur in het leven aanbrengen, persoonlijke autoriteit uitstralen,  de juiste aktie dan wel in combinatie met de doorzettingsvermogen die nodig is om een doel te bereiken. Schorpioen kan  heel goed alle aandacht op één punt richten. De conjunctie staat in sextiel met en is beheerd door Mars in Maagd. Mars en Mercurius staan ook momenteel in sterke receptie met elkaar. Dus deze conjunctie begint met eerst heel goed in het speigel kijken. Waar valt deze conjunctie in je eigen horoscoop? Dit is een gebied waar je nu moet durven de diepte in te gaan en waar je bereid moet zijn, waar nodig, zwakke plekken te snoeien. De Zon is groei, Schorpioen is ondergronds, of je het direkt ziet of niet, er zit vooruitgang in deze conjunctie.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag vertrekt Venus van uitbundig, fun loving Boogschutter, richting ambitieuze Steenbok. Venus vindt een mysterieuze partner in de Steenbok. De liefde wordt dus wat moeilijker te pijlen. Liefde op zijn Steenboks… heeft dikwijls een zeer praktische uiting. Dit wordt wel een uitstekende tijd om je winter garderobe te kopen. Mooie maar wel waarde voor je geld – is ook een Venus in Steenbok signatuurl

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag staat Venus in de schijnwerpers. Ze staat precies tussen Mercurius en Neptunus in en maakt eerst een sextiel met Neptunus en vervolgens een sextiel met Mercurius. Venus en Neptunus kunnen samen lekker zweverig gaan doen. Eerlijk is eerlijk… zo’n stevig geaarde Venus mag ook weleens met de voeten van de grond komen. Trouwens dit is een op en top dans signatuur. Zwingen in het weekend! Mercurius – Venus zou te maken kunnen hebben met nieuws van of over een oude vriend. Met Mercurius nu retrograde, en in driehoek met Neptunus zou er ook sprake van roddel kunnen zijn of onthullingen. Hoe dan ook – drie handen op een buik, en Venus lopend richting Pluto. Dit is een verhaal dat zeker vervolgd wordt.

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon conjunct Saturnus, groei en snoei

 1. Gala zegt:

  Saturnus transit staat bijna conjunct mijn radix Mercurius. Ik heb er last van! Niets loopt soepel overal
  remblokken, niets is “luchtig” meer, alles lijkt stijfgeklopt! Volgens mij hebben Mercurius en Saturnus ooit in een ver verleden de volgende uitdrukkingen en gezegden bedacht;
  – Aan een half woord genoeg hebben.
  – In één woord.
  – Niet uit je woorden kunnen komen.
  – Met twee woorden spreken (als beleefdheid).
  – Ze geven elkaar geen goed woord! (= zwijgen)
  – Niet aan het woord kunnen komen! (te traag)

  Wedden dat ook onderstaande bijbeltekst door dit Duo is bedacht!;
  Matteüs 15,1-11. Niet wat de mond binnengaat bezoedelt de mens, de mens wordt bezoedeld door
  wat de mond uitgaat.

  Een één op één gesprek met diepgang zal meer bevrediging schenken dan een groepssessie, want de kans
  dat je in groep “stilvalt” is groot. Twitter kun je beter geheel afsluiten.
  Mercurius en Saturnus die gaan een auto kopen, neen inderdaad geen Porsche… een Deux-Cheveaux
  meer dat zat, 2 Paardenkracht is er voor Saturnus al eigenlijk één teveel… maar soit!

  Op Reusel markt kwam ik ook een oud werknemer tegen 29 jaar geleden voor het laatst gezien. En dat
  ik nu 2 bekeuringen op de deurmat heb liggen ook jaren geleden (Merc. heer 9 justitie).
  We observeren het duo en waar mogelijk lonk ik naar mijn radix Uranus voor een zoete inval als deze
  Saturnus te “bruin” wordt naar mijn smaak! Het zal wel weer overwaaien zoals de blaadjes…als je ouder wordt
  hoef je dat niet meer te geloven…je weet dat!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Je hebt mazzel dan Gala. Dat wordt een eenmalige hit ! Dat scheelt ook. Dus overwaaien ? Zeker.. en snel ook. Trouwens ik wil nog een uitdrukking toevoegen: iemand dood zwijgen … Of is dat te heftig 🙂

   Alweer een hele mooie toevogeing op mijn tekst, waarvoor mijn dank.

   Lieve groet, Liz

 2. Gala zegt:

  Onder ons gezegd en gezwegen Liz…Mercurius/Saturnus in Scorpioen schept gebeurtenissen daar kun je beter “zwijgen als het graf” (trauma). In de kluis ermee en zwijgen in alle talen. Een eeuwig durend geheim!
  Taal nog teken van iemand horen! Nooit onderschatten! Je moet je hoofd erbij houden! Zeker je hoofd willen buigen als je ze het hoofd wil bieden. Ze zullen je niets uit het hoofd praten, wel voor het hoofd stoten.
  De wetenschapsgeest die alles wat er al “is” ontdekt en het dan beter weet! Zoveel hoofden, zoveel zinnen laten we met dit lichtpuntje de nieuwe dag beginnen…

 3. Gala zegt:

  De regenboog met al haar kleuren,
  spreekt een eigen taal.
  Energie om op te beuren,
  een gebroken wit verhaal!

  De kleur van binnenin.
  Slingers stille dromen.
  De geur van een nieuw begin,
  eindeloos thuiskomen.

  Menselijk Lila verlangen,
  de herkenningsmelodie.
  Deze purperkleurige vogel vangen.
  Met stomheid geslagen harmonie!

 4. I translated through Google – lovely writing! That Sun-Saturn was in my 4th and I felt it as a force of stillness deep down – a need to work on being grounded and to instil self-discipline!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *