Astrologieblog weekhoroscoop: Zon conjunct Saturnus, groei en snoei

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu de eclips van gisteren voorbij is…. zou de sfeer wat lichter moeten zijn.  Een eclips kun je als een kosmische stortbui zien… als de Zon weer te voorschijn komt, kan iedereen opgelucht verder. Maar deze eclips is anders, met name omdat de Zon zijn conjunctie met Saturnus nadert (op woensdag exact)- en het thema verantwoordelijkheid (dan wel op z’n Schorpioens) zich naar voren dringt. De Zon beweegt vanuit het centrum, Saturnus waakt over de periferie. De een is heet en enthousiast, de ander is koud en donker. In vele opzichten zijn deze twee planeten elkaars tegenpolen. Een conjunctie kun je ook zien als een geboorte moment. Op woensdag als de Zon en Saturnus bij elkaar komen, begint dus een nieuwe jaar cyclus m.b.t. de Zon/Saturnus principe.

Astrologieblog weekhoroscoop: In de kern, is een conjunctie wat de uitwerking betreft neturaal, alhoewel sommige planeten kunnen beter samen dan anderen. In principe, heeft deze Zon, Saturnus conjunctie o.a. te maken met zelf-discipline, verantwoordelijkheid nemen, struktuur in het leven aanbrengen, persoonlijke autoriteit uitstralen,  de juiste aktie dan wel in combinatie met de doorzettingsvermogen die nodig is om een doel te bereiken. Schorpioen kan  heel goed alle aandacht op één punt richten. De conjunctie staat in sextiel met en is beheerd door Mars in Maagd. Mars en Mercurius staan ook momenteel in sterke receptie met elkaar. Dus deze conjunctie begint met eerst heel goed in het speigel kijken. Waar valt deze conjunctie in je eigen horoscoop? Dit is een gebied waar je nu moet durven de diepte in te gaan en waar je bereid moet zijn, waar nodig, zwakke plekken te snoeien. De Zon is groei, Schorpioen is ondergronds, of je het direkt ziet of niet, er zit vooruitgang in deze conjunctie.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag vertrekt Venus van uitbundig, fun loving Boogschutter, richting ambitieuze Steenbok. Venus vindt een mysterieuze partner in de Steenbok. De liefde wordt dus wat moeilijker te pijlen. Liefde op zijn Steenboks… heeft dikwijls een zeer praktische uiting. Dit wordt wel een uitstekende tijd om je winter garderobe te kopen. Mooie maar wel waarde voor je geld – is ook een Venus in Steenbok signatuurl

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag staat Venus in de schijnwerpers. Ze staat precies tussen Mercurius en Neptunus in en maakt eerst een sextiel met Neptunus en vervolgens een sextiel met Mercurius. Venus en Neptunus kunnen samen lekker zweverig gaan doen. Eerlijk is eerlijk… zo’n stevig geaarde Venus mag ook weleens met de voeten van de grond komen. Trouwens dit is een op en top dans signatuur. Zwingen in het weekend! Mercurius – Venus zou te maken kunnen hebben met nieuws van of over een oude vriend. Met Mercurius nu retrograde, en in driehoek met Neptunus zou er ook sprake van roddel kunnen zijn of onthullingen. Hoe dan ook – drie handen op een buik, en Venus lopend richting Pluto. Dit is een verhaal dat zeker vervolgd wordt.

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon conjunct Saturnus, groei en snoei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *