Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle Maan, geesten, en uit je comfort zone breken

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius driehoek Neptunus vandaag – en de Zon driehoek Jupiter morgen, lijkt mij een geweldige signatuur voor het inzamelen van geld! De ramp in de Filipijnen is dermate groot – dat enorm veel geld nodig is om uberhaupt een begin te maken met het opruimen. Neptunus heeft affiniteit met de massa en bewegingen in het collectieve. Mercurius daarentegen is een planeet die altijd dichtbij de Zon uithangt. Mercurius/Neptunus maakt sensitief en open voor indrukken van buitenaf. Het heeft affiniteit met het spiritualisme en met channeling. De geesten en gidsen staan dichtbij deze week. Een andere uiting van deze energie zou kunnen zijn, escapisme, of de behoefte hebben om het alledaagse te ontvluchten. Ons geest zwerft een beetje, als een bij die van de ene bloem naar de ander gaat opzoek naar voeding.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie in de eerste helft van de week is heel creatief, en stelt ons in staat om buitengewone verbindingen te maken. De sensitiviteit wordt verhoogd. Zon driehoek Jupiter herinnert aan dat geluk dat ontstaat als we dingen samen met andere doen. Jupiter in Kreeft duidt op de familie, maar ook anderen die bij ons ‘clan’ horen. Je voor een ander inzetten. Schorpioen is ook erg sociaal betrokken. De grote driehoek in watertekens morgen (dinsdag) is emotioneel actief, en gedreven. Mercurius is nu ook direkt: de draad wordt opgepakt. Plannen kunnen worden uitgewerkt. Ideeën circuleren. Met zoveel planeten in de watertekens, kunnen we wel erg gehecht worden aan ons eigen persoonlijke ideeën. De receptie tussen Mercurius en Mars – geven discussies meer scherpte. Mensen durven voor hun eigen ideeën op te komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de tweede helft van de week, begint Venus zich te bemoeien met Uranus en Pluto. Op vrijdag staat zij vierkant Uranus en conjunct met Pluto. Venus in Steenbok is strak. Denk aan ‘power dressing’, pakken, hakken en sexualiteit in dienst van de ambitie. Venus/Pluto zou kunnen duiden op een grote omwenteling (Pluto) in een relatie ter gevolge van een openbaring (Uranus). Kunst in het nieuws, schokkende berichten rondom vrouwen en geweld. Een vrouw spreekt uit over een controversieel onderwerp. Venus/Uranus duidt ook op vrijheid. Partnerships die nu beginnen, werken het beste, als mensen elkaar de ruimte geven. De individualiteit wordt sterk benadrukt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is niet makkelijk om de maan in Stier op de kast te jagen. Deze maan maakt geduldig, is gehecht aan comfort en rust. Het wordt gezegd: op een Stier kun je bouwen. Stier is vrij materialistisch ingesteld en alles wat de relatie onderbreekt, of verstoort, schaadt het geheel. Toch met heerser van Stier, Venus, conjunct Pluto, en met de Maan in oppositie met alle Schorpioen planeten (Mercurius, Noord Knoop, Saturnus, en de Zon) rondom de volle maan (op zondag), wordt de Maan in Stier uit haar comfort zone getrokken. Een idee moet worden herzien. Een concept moet misschien opnieuw geformuleerd worden. De status quo – in een belangrijke relatie – is aan het verschuiven. Er is krachtige energie aanwezig op zondag. Het water bevat gif (Schorpioen) en dat zou d.m.v. de aarde, weg kunnen stromem om daar opgelost te worden. Goede dag om bij het thema ontgifting stil te staan – en voor rituelen rondom ‘schoonmaak’, zowel innerlijke als uiterlijke.

Elizabeth geeft graag lezingen over specifieke onderwerpen voor kleine of grote groepen. Schroom niet om te bellen voor informatie hierover. Voor all informatie over astrologie en horoscoop consulten, email: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle Maan, geesten, en uit je comfort zone breken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *