Astrologieblog Weekhoroscoop:Zon in Boogschutter, meer vuur, meer inspiratie, plus tijd om te dromen!

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de loop van de week, begint een wat lichtere energie te stromen. De volle maan gisteren, met Zon in Schorpioen en Maan in Stier, bracht de thema’s licht en donker, ego en schaduw, bewust en onderbewust naar een voorlopige hoogtepunt. De aanwezigheid van zoveel planeten in water en aarde (gisteren zelfs 9 van de 10!!) gaat ook gepaard met een bepaald soort gevoel of energie. Modder is een woord dat bij mij opkomt, en modder kan behoorlijk plakkerig zijn als je er doorheen loopt. Het idee van vertraagd vooruitgang komt in gedachten, of het idee van door iets heen moeten gaan. of een tijd ergens vast zitten. Het verleden (Saturnus), familie thema’s (Jupiter), agressie (Mars), sexualiteit en passie (Venus) – EN hoe we hierover  denken wordt benadrukt door Mercurius (die retrograde liep in Schorpioen) en conjunct de Noordknoop in Schorpioen heeft gestaan. Schorpioen is gebonden met genezing, met name met het gif losmaken zodat een wond kan genezen. De volle maan gisteren, signalleerde in vele opzichten een hoogtepunt in een proces van bewustzijn en mogelijke genezing (Zon) in Schorpioen. Vandaag .. maandag… is de Maan in Tweeling. Lucht.. meer adem dus!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag maakt Mars in Maagd een sextiel met Jupiter in Kreeft. Aan de hand van de recepties tussen deze planeten is af te leiden dat alhoewel dingen gebeuren (een sextiel is een doenerig aspect), dit eerder een kwestie is van doen wat moet gedaan worden, dan genieten van een aktie. Het heeft iets plichtmatigs of formeel. Het moet gebeuren. Bijvoorbeeld, stel je voor dat het jouw taak is om iemand te vertellen dat zij hun baan hebben verloren: de ander weet het al, maar de formaliteit zegt dat iemand dit moet doorgeven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Donderdag.. speelt wederom een sextiel een rol, deze keer tussen Mercurius en Pluto. Dit is de laatste van de drie contacten (eerste was op 7 oktober) tussen deze twee planeten. Integratie van kennis, informatie een plek geven, het afronden van een proces. Mercurius in Schorpioen voelt zich nauw gebonden met Pluto en het tot rust laten komen, het diep in de aarde begraven van een negatief patroon van denken behoort tot de mogelijkheden. Donderdag is een goede dag voor een ritueel dat te maken heeft met los komen van een pijnlijk deel van het verleden. Ik zal proberen op donderdag, hier wat meer over te zeggen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag maakt onze eigen ster, de Zon, de overstap naar filosofisch ingesteld Boogschutter. Boogschutter wil graag betekenis aan het leven geven. De ‘waarom’ vraag dringt naar voren. Eenmaal in Boogschutter, krijgt Uranus, die de afgelopen weken er helemaal alleen voor heeft gestaan, een nieuwe collega: en niet zomaar eentje. De Zon heeft de invloed en de macht om Uranus vooruit te helpen. Het mag wat gekker, het wordt wat gekker, en wat speelse.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus in Ram is niet zo zeer in uitkomsten geïnteresseerd als in ervaringen. Boogschutter is toekomst gericht. Deze twee planeten samen vertegenwoordigen de inspiratie en intuitie van het element vuur. Dit zou een behoorlijk tegendraads en opwindend combinatie kunnen zijn. Ik zie een hele stoet demonstranten voorbij gaan… Want voor een rechtvardig doel is de Zon in Boogschutter bereid om op de barricades te staan, geld in te inzamelen, reklame te maken, verbaal op te treden, enz. enz. De ware Boogschutter is het meest gelukkig als hij zijn energie aan een hoger doel kan koppelen. Dat de Zon op zondag een vierkant met Neptunus maakt, onderstreept en benadrukt deze kant van de Boogschutter. Aan de ene kant is dit heel positief – maar zoals altijd met Neptunus – is er een risico aanwezig dat men ziet wat men wil zien, en hierdoor makkelijk misleid kan worden. Een andere mogelijke uiting van Zon vierkant Neptunus, is openheid of verhoogde sensitiviteit. Luisteren naar muziek, yoga of meditatie,  aktiviteiten die ontspannen, of die het contact bevorderen tussen andere werelden, of andere bewustzijnniveaus stimuleren, worden door deze vierkant gestimuleerd. Wegdromen, wegzakken, afwezig zijn tevens ook! De aspect is exact om 19.01 onze tijd.

Even een herinnering: Op zondag middag 15 december, geef ik een relatie workshop in Amsterdam. Meer informatie hierover in de astrologieblog november newsletter, die deze keer over het thema relaties zal gaan. Voor deze workshop zijn nog een paar plaatsen open.

Ik wens jullie een hele fijne week. Geniet….. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Zon in Boogschutter, meer vuur, meer inspiratie, plus tijd om te dromen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *