Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius conjunct Saturnus en komeet ISON

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mijns inziens komt de Maan in Maagd aan het begin van deze week goed uit. Waarom? Omdat morgen Mercurius conjunct staat met Saturnus voor de laatste keer. Een proces dat begon op 8 oktober bij de eerste contact van deze planeten, kan nu worden afgerond. Maan in Maagd geeft oog voor de details – voor de kleine letters. Als teken heeft Schorpioen affiniteit met genezing – en Mercurius conjunct met Saturnus verlangt dat we naar de kern van een probleem kijken niet alleen naar de symptomen. De eerste stap in genezing is, transparant zijn voor jezelf. Dit betekent dat zelf-bedrog, repressie, projecties, vormen van ontsnapping, overwonnen moeten worden. In het reine komen met jezelf en vervolgens je zelf laten zien – is een van de thema’s van de afgelopen weken. Deze week wordt een verloopige hoogtepunt in dit proces bereikt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Maan in Maagd  – en vervolgens in Weegschaal waar het terecht komt in de  Uranus/ Pluto/ Jupiter spanningszone – is prima, omdat het nu negatieve energie op kan ruimen. Op donderdag is Mercurius driehoek Jupiter (the big picture) en de Zon sextiel de Maan (heb vertrouwen in jezelf). Op zondag is de Maan tevens ook conjunct met Saturnus – en volgende week dinsdag is de nieuwe Maan in Boogschutter.  Wat mij opvalt is hoe veel aandacht komeet ISON op dit moment opwekt. De astrologieblog Facebook pagina, gaat bijna uitsluitend over dit onderwerp de afgelopen dagen. Van alle mogelijke interpretaties van kometen, word ik zelf (en dan wel in het licht van Mercurius en Schorpioen – en de huidige Uranus/Pluto vierkant) erg getrokken tot het idee van Rudolph Steiner hierover, namelijk dat kometen energie opruimen. Steiner zag kometen als ‘collectors of psychic garbage’. Als dit zo is, dan kunnen we mooi meeliften.. en de tijd t/m vrijdag, gebruiken om onze eigen gedachten en ideeën te toetsen. Waar houden we onszelf tegen? Waar zit angst ? Kom in het reine met jezelf. Ruim op!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag krijgen we te maken met de Zon in Boogschutter driehoek Uranus in Ram, en Maan in Schorpioen sextiel Pluto in Steenbok. De Zon, Uranus verbinding, verruimt de eigen visie en biedt nieuwe perspectieven aan. Dit kan gepaard gaan met creatieve invallen. Het flits denken. Het lijkt alsof ideeën zo uit de lucht geplukt kunnen worden. Snelheid, energie, opwinding, inzicht, overzicht, zijn woorden die spontaan bij mij opkomen. Ik denk ook – voor mensen die bezig zijn met zelf-ontwikkeling en zelf-genezing, dat een ander levensfilosofie begint te ontwikkelen, gebaseerd op zelf-kennis. In het weekend zitten we in het donkere helft van de maand. De maan verdwijnt even van de hemel… de nieuwe maan komt eraan (volgende week dinsdag). Besteed deze week zoveel mogelijke ruimte en aandacht aan je innerlijk leven. Let op de kleine detailles en de valkuilen in je denken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op 28 november, is komeet ISON het dichts bij onze ster en dus met de blote oog te zien. Iets kunnen waarnemen is ook Mercurius en deze planeet retrograde conjunct Saturnus en in sextiel met Pluto, heeft ons naar onze eigen onderwereld gebracht en terug. Wat heb je over jezelf ontdekt? Zon driehoek Uranus ..wees bereid om verrast te worden.

Elizabeth Hathway DFAstrolS, QHP
Meer willen weten over je eigen patronen en hoe je het meest uit de huidige transormatieve energie kan halen? Voor informatie over de mogelijkheden, email hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius conjunct Saturnus en komeet ISON

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *