Astrologieblog Weekhoroscoop: Daar wordt aan de deur geklopt.. Nieuwe Maan in Boogschutter

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen vindt de nieuwe maan in Boogschutter plaats – en na een fase met Uranus in Ram als enige planeet in de vuurtekens – is deze energie stoot van harte welkom! Vuur staat voor mij gelijk aan warmte, inspiratie en enthousiasme. Er is een ‘lust for life’ bij de vuurtekens, dat ik zelf altijd heel verfrissend en verjongend vind. Bij deze nieuwe maan, staan de Zon en Maan allebei driehoek Uranus, een uitnoding in feite tot aktie en risicovol ondernemen. Boogschutter kan waaghalserig zijn en is bereid om een gok te nemen: vindt ie leuk zelfs. Deze nieuwe maan heeft ook iets heel sportiefs. Op de hei rennen… Boogschutter is half man, half paard, en houdt van de ruige natuur: de wildernis roept ! We willen gaan, daar waar we normaal gesproken nooit naar toe zouden gaan. We willen op allerlei manieren en fronten uitgedaagd worden. We willen de grens overgaan, de hemel bereiken, en de vuur van de goden afpakken!! De grenzeloze daadwerkelijk in onszelf ervaren. Klinkt erg mooi… en dat is het ook. Echter.. er is een valkuil: zelfoverschatting. In zijn enthousiasme kan de Boogschutter meer toezeggen dan hij waar kan maken. De pijl valt naar de aarde! Het doel lijkt te ver weg te liggen. Het enthousiasme valt weg. Een Boogschutter in een ‘dip’ laat een triest indruk achter. Het feest is over. De uitdaging is om de energie te pakken en het vast te houden, het niet te laten wegzakken. Kijk waar deze nieuwe maan in je eigen horoscoop valt. Op dit gebied mag je nu vooruit kijken, inpiratie opdoen en vervolgens  je visie terugkoppelen aan de rest van de horoscoop. Zo kan een pijl ook de aarde vinden! Beloof niet meer dan je waar kan maken. Sta open voor nieuwe manieren van denken en doen. Je kan plotseling (Uranus) door religieuze of  filosofische ideeën worden geboeid. Niet alles hoeft tot in de detailles uitgewerkt te worden. Dit is een periode van inspiratie opdoen!

Astrologieblog weekhoroscoop: Wie klopt daar aan de deur? Op Sinter Klaas komt Mercurius, de boodschapper van de goden, bij Boogschutter op bezoek!!  Vanuit de traditionele astrologie staat Mercurius vernietigd in Boogschutter. Er gebeurt zoveel dat het geest overstroomt. Het idee van geestelijke drukte komt bij mij in gedachten. Wat de situatie niet verhelpt is dat vrijwel direkt naar binnenkomst, maakt Mercurius een vierkant met Neptunus. De aspect is exact op vrijdag. Mijn advies voor vrijdag? Let goed op je spullen, sleutels, portemonnaie, sport pasjes, noem maar op. Als je post onvangt, lees de kleine letters. Als je ergens heen gaat.. niet vergeten telefoon op te laden of het adres mee te nemen. Neptunus is net een dolhof, en je weg door de mist vinden niet makkelijk. Het zou best kunnen dat er letterlijk mistbanken ontstaan !! Alles heeft gelukkig twee kanten. Mercurius/Neptunus maakt wel erg open en ontvankelijk. Emoties stromen. Intens van muziek kunnen genieten. Los gaan op de dansvloer. Op gaan in het grotere geheel. Extase.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag, maakt Mars de overstap naar Weegschaal. Zo komt er een einde aan de receptie tussen Mercurius in Schorpioen en Mars in Maagd. Dit is een zeer prettige en dynamieke samenwerking geweest -zeker wat de praktische uitwerking van zaken betreft. Eenmaal in Weegschaal, pakt Mars zijn koffers uit: dit wordt geen korte vakantie maar een lang verblijf!! Mars blijft bijna 8 maanden tot 26 juli 2014 in Weegschaal ! Het plek waar deze planeet in je geboorte horoscoop valt, krijgt als het ware de Mars behandeling. Dit gebied wordt gestimuleerd en verdient nu aandacht. In die blogpost gebruik ik mijn eigen horoscoop als voorbeeld voor hoe het lange verblijf van Mars in mijn huizen 11 en 12, zou kunnen uitpakken. Dit is kennelijk een thema die veel mensen boeien. Mijn artikel – gisteren op astrologieblog geplaatst – heeft nu al 108 Facebook likes!! Niet te geloven.

Wil je zelf ideeën en inzicht hebben m.b.t. deze lang verblijf van Mars? Wat zal zo’n lang verblijf in  je eigen horoscoop teweeg kunnen brengen ? Voor meer informatie over alle consult mogelijkheden, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Daar wordt aan de deur geklopt.. Nieuwe Maan in Boogschutter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *