Astrologieblog Weekhoroscoop: Daar wordt aan de deur geklopt.. Nieuwe Maan in Boogschutter

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen vindt de nieuwe maan in Boogschutter plaats – en na een fase met Uranus in Ram als enige planeet in de vuurtekens – is deze energie stoot van harte welkom! Vuur staat voor mij gelijk aan warmte, inspiratie en enthousiasme. Er is een ‘lust for life’ bij de vuurtekens, dat ik zelf altijd heel verfrissend en verjongend vind. Bij deze nieuwe maan, staan de Zon en Maan allebei driehoek Uranus, een uitnoding in feite tot aktie en risicovol ondernemen. Boogschutter kan waaghalserig zijn en is bereid om een gok te nemen: vindt ie leuk zelfs. Deze nieuwe maan heeft ook iets heel sportiefs. Op de hei rennen… Boogschutter is half man, half paard, en houdt van de ruige natuur: de wildernis roept ! We willen gaan, daar waar we normaal gesproken nooit naar toe zouden gaan. We willen op allerlei manieren en fronten uitgedaagd worden. We willen de grens overgaan, de hemel bereiken, en de vuur van de goden afpakken!! De grenzeloze daadwerkelijk in onszelf ervaren. Klinkt erg mooi… en dat is het ook. Echter.. er is een valkuil: zelfoverschatting. In zijn enthousiasme kan de Boogschutter meer toezeggen dan hij waar kan maken. De pijl valt naar de aarde! Het doel lijkt te ver weg te liggen. Het enthousiasme valt weg. Een Boogschutter in een ‘dip’ laat een triest indruk achter. Het feest is over. De uitdaging is om de energie te pakken en het vast te houden, het niet te laten wegzakken. Kijk waar deze nieuwe maan in je eigen horoscoop valt. Op dit gebied mag je nu vooruit kijken, inpiratie opdoen en vervolgens  je visie terugkoppelen aan de rest van de horoscoop. Zo kan een pijl ook de aarde vinden! Beloof niet meer dan je waar kan maken. Sta open voor nieuwe manieren van denken en doen. Je kan plotseling (Uranus) door religieuze of  filosofische ideeën worden geboeid. Niet alles hoeft tot in de detailles uitgewerkt te worden. Dit is een periode van inspiratie opdoen!

Astrologieblog weekhoroscoop: Wie klopt daar aan de deur? Op Sinter Klaas komt Mercurius, de boodschapper van de goden, bij Boogschutter op bezoek!!  Vanuit de traditionele astrologie staat Mercurius vernietigd in Boogschutter. Er gebeurt zoveel dat het geest overstroomt. Het idee van geestelijke drukte komt bij mij in gedachten. Wat de situatie niet verhelpt is dat vrijwel direkt naar binnenkomst, maakt Mercurius een vierkant met Neptunus. De aspect is exact op vrijdag. Mijn advies voor vrijdag? Let goed op je spullen, sleutels, portemonnaie, sport pasjes, noem maar op. Als je post onvangt, lees de kleine letters. Als je ergens heen gaat.. niet vergeten telefoon op te laden of het adres mee te nemen. Neptunus is net een dolhof, en je weg door de mist vinden niet makkelijk. Het zou best kunnen dat er letterlijk mistbanken ontstaan !! Alles heeft gelukkig twee kanten. Mercurius/Neptunus maakt wel erg open en ontvankelijk. Emoties stromen. Intens van muziek kunnen genieten. Los gaan op de dansvloer. Op gaan in het grotere geheel. Extase.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag, maakt Mars de overstap naar Weegschaal. Zo komt er een einde aan de receptie tussen Mercurius in Schorpioen en Mars in Maagd. Dit is een zeer prettige en dynamieke samenwerking geweest -zeker wat de praktische uitwerking van zaken betreft. Eenmaal in Weegschaal, pakt Mars zijn koffers uit: dit wordt geen korte vakantie maar een lang verblijf!! Mars blijft bijna 8 maanden tot 26 juli 2014 in Weegschaal ! Het plek waar deze planeet in je geboorte horoscoop valt, krijgt als het ware de Mars behandeling. Dit gebied wordt gestimuleerd en verdient nu aandacht. In die blogpost gebruik ik mijn eigen horoscoop als voorbeeld voor hoe het lange verblijf van Mars in mijn huizen 11 en 12, zou kunnen uitpakken. Dit is kennelijk een thema die veel mensen boeien. Mijn artikel – gisteren op astrologieblog geplaatst – heeft nu al 108 Facebook likes!! Niet te geloven.

Wil je zelf ideeën en inzicht hebben m.b.t. deze lang verblijf van Mars? Wat zal zo’n lang verblijf in  je eigen horoscoop teweeg kunnen brengen ? Voor meer informatie over alle consult mogelijkheden, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Daar wordt aan de deur geklopt.. Nieuwe Maan in Boogschutter

 1. Lenie zegt:

  Toch altijd leuk om deze energieën te volgen. Laat ik beginnen met de Nieuwe maan in huis 4 bij mij. Cheiron staat daar op 9 graden, dus de Nieuwe Maan is daar al aan voorbij gegaan. Huis 4, wat wil ik allemaal? Eigen huis opknappen ben ik mee bezig, hout vervangen door kunststof, de rest schilderen. Tijdens de storm is een deel van mijn platte dak weggewaaid, alles nu vernieuwd. De lekkage binnen wordt aankomende week door de schilder onder handen genomen. Morgen een afspraak bij de makelaar, leuk huis gezien waar ik samen met mijn vriend wil gaan wonen, 2014/2015 ingeschat dat het klaar is. Pand van de sportzaak wil ik verkopen en mijn eigen huis verhuren. Uranus staat in huis 8 ?????? Zeg het maar, hij is heer 6, dus wel op de kleine lettertjes letten.
  Dan die 8 maanden van Mars door Weegschaal, dat is bij mij huis 2. Hij heerst over 8 en 9, weer een aanwijzing voor contact met banken en hypotheek verandering? Zo, een spannend jaar komt eraan, ik laat me verrassen, 🙂

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Lenie, Druk zat in ieder geval. Die storm was inderdaad heftig. Durfde mijn eigen keuken niet binnen te gaan. Bomen aan de overkant waaide alle kanten uit. Maar goed.. ja die Mars in huis 2 – die speelt op alles in. De oppositie met Uranus – op den duur – plus de vierkanten naar Pluto/Venus en Jupiter. Enorm veel inspanning – en de uitdaging natuurlijk om goed te weten wat je wil. Vier of meer planeten doen hier aan mee. Samenwerking is heel belangrijk. De rol van de transiterende planeten kunnen door mensen in je leven gespeeld worden. De oppositie – bijvoorbeeld – een koper die aarzelt (opp. Ur. door 8)- of, die je op de een of ander manier aan de lijn houdt. Dit kan zijn omdat de koper de hypotheek niet rond krijgt, of andere financieele verplichting heeft of eisen stelt. Mars retro – in 2 – let ook goed op je lijf, je eten, enz. enz. Waar ligt je grens? Maar goed.. nu hebben we het uitsluitend over planeten in transit – die collectief zijn. Punt is… welke verbinding wordt er naar je eigen planeten gemaakt. Jupiter driehoek Zon misschien 🙂

 2. Gala zegt:

  Niemand lijkt geschokt door al die onthullingen over afluisterpraktijken van inlichtingendiensten. Onze grote goeroe Google die zijn boekje ver te buiten gaat met het verhandelen van de giga informatie die hem geschonken wordt door gewillige onderdanen. De as 3/9 in volle werking, de lage geest tegenover de hogere geest. Het fladderen en het ware vliegen!
  Het negende huis heeft overzicht en inzicht. Het derde huis zend mega veel kleine signalen van behoefte uit.
  De Goeroe Google WEET wat de waarheid is. Google hoort het per muisklik persoonlijk. De gebruikers zeggen niets te verbergen te hebben, maar Mercurius van Tweelingen WEET wel beter! De geschiedenis op de computer van site bezoekjes spreekt voor zichzelf. Vaak is Mercurius in ontkenning.
  Is Mercurius een geboren leugenaar of zijn we ons teveel bewust van wat ons gedrag en schamen we ons voor bepaalde behoeften. Ontkenning tot het tegendeel bewezen is. Volhouden totdat je het zelf gelooft.
  Ook de AIVD, de Nederlandse geheime dienst maakt er een potje van. AIVD ronselt zelfs Studenten (3/9)
  om op de hoogte te blijven van wat er bij de hoger opgeleide speelt. De geheime dienst doet nu zoveel stiekem
  dat er van alles naar buiten komt! Van een goede geheime dienst behoor je niets te WETEN!
  De Roy van Zuyderwijn EX van Magarita beweert al 13 jaar dat hij werd afgeluisterd, ontkenning alom! Nu pas
  komt er bevestiging voor het leed hem aangedaan.
  Ook Rafael van der Vaart en Nikkie Plessen riepen in alle toonaarden geen relatie te hebben gehad en nu is
  weer alles anders. Het was toch waar maar… zoiets ga je toch niet zeggen!
  Sylvia sliep toen allang met een KLM piloot maar toch beweerde ze in de Media dat hun huwelijk een match was gemaakt in de hemel. Een polygame hemel lijkt ook meer een waarheid dan een monogame hemel…
  liefde moet je delen! Het is maar net van welke kant je het bekijkt.
  Dat dacht de Burgemeester van Maastricht ook, hij moest zijn verdriet ook delen met een toyboy van 24!
  Albert Verlinde de echtgenoot van Onno is met stomheid geslagen. De foto’s van een zoenende burgervader met een jong hengstje doet het bestuur steigeren. In publieke ruimte nog wel!…de lobby van een hotel.
  Onno vindt het zelf ook een onhandige zet maar drank en verdriet doen rare dingen met de mens.
  Wat vinden we zo leuk aan al die onthullingen, zit de wortel al in het kind dat hurkt op de trap of stiekem
  met de oortjes tegen de deur staat om geheime informatie op te vangen. Willen we niet alles weten van vrienden, kennissen en familie de meest pikante details het eerst!
  Is dat de reden dat al die afluisterpraktijken ons niets doen…we doen het zelf ook. Gsm nasnuffelen, computer
  uitpluizen, dagboeken lezen, brieven openen en wat al niet meer.
  Als Huub Stabel zijn vrouw na 40 jaar huwelijk meer als genoeg gezien heeft mag ik eindelijk zelf ook
  toegeven dat ik al jaren blind ben voor eigen man of vrouw! Een BV als reden om de knoop door te hakken! Als Onno zijn verdriet wil delen mag ik dat ook! Als Sylvia Meis een piloot leert vliegen, mag ik dat ook!
  Oh… als die dit en dat doet is dat van mij zo erg niet meer! We minimaliseren ons eigen gedrag heel graag!
  De waarheid ligt als je een ge”weten” hebt vanbinnen. Om je sociaal staande te houden “lieg” je.
  Zoals Helene Mees het topvrouwtje uit New York die haar man stalkte en eindeloos sms-jes stuurde vele
  met erotische teksten. Mentaal hoog begaafd maar emotioneel out of control! Er zit een gat tussen weten
  en gemis voelen. Ze WEET zich alleen geen raad…haar instincten zijn sterker dat het verstand.
  We kunnen ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel ontwikkelen de een heeft van het ene veel en
  weinig van het andere, de combinaties zijn eindeloos.
  Nu de Zon door Boogschutter loopt moeten we duidelijk de grens aangeven. Het huis waar Boogschutter staat of de heerser gaat het vaak over onze grenzen. Boogschutter op huis drie… 7 zussen is echt teveel!
  Boogschutter huis 1, vaak maatje meer! Pluis in je eigen horoscoop het negende huis principe uit, kijk
  waar Jupiter staat, let op de verbindingen.
  Ik ken iemand die zei; “ik heb niets met Boogschutter”, moet je luisteren… Scorpioen ascendant met Zon in 1 opposite Jupiter! Pluto heerser 1 conjunct de Maan onderschept in 9e huis in Leeuw!) Heerser negende
  huis KREEFT! De Zon en Maan heersers Negende huis! Uranus staat op cusp 9 driehoek zon in 1!
  Boogschutter staat op cusp 2 en hij heeft geld…veel geld!
  Dus indirect is er mega veel 9e huis aanwezig, woont in buitenland nog huisje in Spanje. Eigen paard,
  paardrijden zie je veel bij Boogschutters! Zoek het uit in je eigen horoscoop misschien levert het wat inzichten op. Soms zijn zaken duidelijk, soms moet je wat meer zoeken en anderen moeten diep graven!
  Maar bij Jupiter, Boogschutter en het 9e huis is het altijd de bedoeling iets te WETEN te komen, je bewust te worden dus … enjoy yourself!

  • Lenie zegt:

   Gala, we weten het allemaal al, het is niks nieuws. We verschuilen ons er alleen maar achter, we oordelen en zo halen we de schuld bij onszelf weg. Doe schaduwwerk en je zult een stuk wijzer worden en zonder oordeel kunnen leven. Geniet van wat er wel voor jou is en geniet van wat je ziet om je heen, volgens mij heet dat proces LEVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *