Astrologieblog Weekhoroscoop: Boogschutter, Chiron, een hemel vol wonder

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat fijn gelost te zijn van de opstapeling van planeten in aarde en water! Eind november was Uranus de enige planeet in een mannelijk, positieve element (d.w.z. de vuur of lucht tekens). Wat visie, inspiratie en ideeën betreft, kwam ik steeds als het ware in de modder vast te zitten, . Aarde en water zijn zgn. negatieve tekens, en zien te veel beren op de weg!!  Nu stroomt het voor mijn gevoel. Dit is klassiek beweegelijke Boogschutter energie… Boogschutter met heerser Jupiter verhoogt in Kreeft. De centaur schiet zijn pijl en gallopeert achter zijn doel aan. Vooruitstrevend is ook een woord dat bij mij opkomt. ‘Think big’… toekomst gericht en goedhartig. Geweldige energie.. Nogmaals de ondersteuning komt vanuit de prachtige Jupiter in Kreeft, die nu weliswaar retrograde loopt, maar de belofte zit er wel in. Zo’n Jupiter heeft wat in huis om te geven. We worden (op den duur) voor onze inspanningen rijkelijk beloond.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Inspiratie kunnen we deze komende week ook uit Mercurius halen. Mercurius in driehoek met Uranus versnelt het verstand en maakt de geest wakker. Gisteren kon ik het ook voelen (aspect is dinsdag exact). Ik had een flink aantal akademische papers en een paar boeken gedownload. Normaal ga ik hier heel zorgvuldig door heen en ervaar het sorteren hiervan als een klus. Gisteren… ging ik met een rap tempo doorheen. Mijn geest stond op scherp: ‘deze wel… die niet… deze wel… die niet.’  Dit is hoe Mercurius/Uranus verbindingen werken: het is alsof je bent ‘plugged in to the cosmic mind’ ! De intuitie draait op volle toeren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Woensdag staat Mercurius vierkant Chiron – wat een uitnodiging kan zijn om stil te staan bij wat je zegt en denkt. Aan het einde van vorige week, kwam ik dit interview met Zane Stein tegen. Zane Stein was een van de eerste astrologen om iets over Chiron te schrijven. Super interessant gesprek. Vooral het idee dat Chiron buiten de normale tijd staat. Zijn afkomst – is de Kuyper belt – wat betekent dat Chiron stamt van het prille begin van ons solaar stelsel. Woorden hebben kracht – en wat woorden triggeren – stemt ook van ons eigen pril begin. In sommige opzichten.. zijn wij geprogrammeerd om te horen wat wij willen horen, of denken te horen. Zo’n Mercurius/Chiron verbinding maakt ons attent op de communicatie in brede zin van het woord!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Chiron heeft met healing te maken. De laatste maanden ben ik opnieuw begonnen met crystals te werken. Ik ben ook een aantal mensen tegengekomen die mij behoorlijk in deze reis ondersteunen. Omdat ik nu beter op mijn communicatie wil letten, draag ik of een amethyst of een turkoise crystal op mijn keel chakra. Dit zijn geweldige crystallen voor het bevorderen van zuivere communicatie.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Boogschutter staat in driehoek met de Maan in Ram op donderdag (dubbel vuur) terwijl op vrijdag, voor de tweede keer,  staan Jupiter en Saturnus in driehoek met elkaar (dubbel water). De eerste driehoek tussen Jupiter en Saturnus was op 17 juli: Nelson Mandela is geboren op 18 juli. Dus deze driehoek zat in zijn solaar voor dit jaar. Dit weekend zullen de emoties overal in de wereld hoog oplopen. De dood en straks de begrafenis van Nelson Mandela, biedt de mogelijkheid voor reflectie. Aan het begin van deze week is de Mercurius vierkant Neptunus nog binnen orb, wat duidt op een collectieve (Neptunus) ervaring van diepe gevoelens. Ik zie de Boogschutter kant als de viering van het leven van Mandela. De centaur is ongeremd, en het zingen en dansen van het Zuid-Afrikaanse volk vol expressie en vreugde. Het water element, zie ik als een viering van het nalatenschap, de erfenis van Mandela. Hoe dan ook komt de comet ISON in gedachten, gezien de verband die astrologen leggen tussen kometen en de dood van leiders. Wereld nieuws – Zon/Mercurius/Boogschutter.

Astrologieblog weekhoroscoop: In het weekend, gaat de Maan naar Stier en op zaterdag staat zij in oppositie met Saturnus in Schorpioen. De afscheid van Nelson Mandela komt erg dichtbij. Volgens velen, wordt dit het grootste begrafenis dat de wereld ooit gezien heeft. We lopen richting volle Maan – en de maan staat te schitteren hoog aan de hemel. In de winter maanden in de noorderlijke halfronde, staat de Maan veel hoger aan de hemel dan in de zomer maanden. Als ik met mijn hond s’avonds laat langs de dijk loop, zie ik de maan elke nacht steeds groter en hoger worden. Ik besef dat ik de voetstappen van de oude Babyloniërs loop. Als astroloog, ben ik erfgenaam van kennis dat duizenden jaren in de tijd terug gaat.  De hemel zit vol wonder… ik word er stil van ! Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Meer over je eigen horoscoop voor 2014 willen weten? Vragen? Voor meer informatie over consulten met Elizabeth, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Boogschutter, Chiron, een hemel vol wonder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *