Astrologieblog Weekhoroscoop:Over de Volle Maan, Uranus vierkant Pluto en het belang om zelf de lont aan te steken

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de aanloop tot de Volle Maan (morgen om 10.28) komen we naar een voorlopig hoogtepunt. Voller dan vol bestaat niet. Booschutter en Tweeling zijn allebei  beweegelijke tekens, die zich allebei vanuit verschillende invalshoeken met de abstract wereld van ideeë en filosofieeën bezig houden. Boogschutter ziet graag de toekomst, ’the big picture’, de grote lijnen die ergen naar toe leiden. Morgen voor de Boogschutter kan beter worden gemaakt, kan anders zijn, als we maar de reis beginnen en daarin geloven. Tweeling, is betrokken bij het onderzoeken en verspreiden van ideeën en met het verbinden van concepten en gedachtegoed. Boogschutter staat achter zijn visie, Tweeling ziet de betrekkelijkheid ervan. Allebei zijn ze onderweg, bezig, aktief, communicatief, en nogal speels. Een volle maan kan een aspect van polariteit zijn, maar het kan net zo goed als een brug fungeren, een brug die door bewustzijn letterlijk de verschillende meningen kan overbruggen. Mijns inziens, is de periode tot en met vrijdag erg belangrijk. Jupiter beheerde Boogschutter is joviaal, hoe meer zielen hoe meer vreugde, hoe anders wordt de energie rondom het weekeinde. Brainstormen of een plan bedenken dat kunnen we beter in de eerste helft van de week doen. Welke koers we gaan varen, of welke beslissing we moeten nemen, wordt pas echt duidelijk na  zaterdag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag maakt de Zon de overstap naar het teken Steenbok. Dit is een belangrijke verandering in richting, een keerpunt. Vanaf deze tijd begint de druk vanuit de hoofdtekens zich weer op te bouwen. Dit is ook makkelijk af te lezen aan de positie van Mars, nu in Weegschaal. Mars nadert zijn oppositie met Uranus en zijn vierkant met Pluto. Venus bereid zich voor om retrograde te gaan lopen, aanstaande zondag, is het zo ver. De Zon in Steenbok legt extra gewicht in de schaal.

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik merk – zowel prive als in mijn praktijk – dat veel relaties in diepe crisis verkeren of abrupt eindigen. Soms gaat het om stellen die 30 jaar of langer samen zijn. Uranus staat al sinds maart 2011 in Ram. In die tijd stond Saturnus in Weegschaal. De combinatie Uranus met Ram kan storend zijn – vooral wat de relaties betreft. Met vechtlustige Mars, ingenesteld voor een lang verblij in relatie teken Weegschaal, neemt de hitte onder de pan toe.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto, Uranus, Jupiter Venus, Mars, Zon, straks Mercurius, wat een planetaire cocktail in de hoofdtekens (die altijd op verandering uit zijn). En oh oh oh wat een ruimte worden we aangeboden om het veranderen te omarmen. Ik denk zelf dat Uranus/Pluto prima kunnen samenwerken als we zelf de gebieden kunnen identificeren die rijp zijn voor transformatie. We moeten zelf de lont aansteken. Een creatieve explosie ruimt troep uit de weg, en maakt de weg vrij voor de nieuwe groei. Problemen ontstaan als mensen zelf niet centraal in hun eigen  veranderingsproces staan, want dan lijken de veranderingen plotseling, ongewenst, en van buitenaf te komen. Ik wens al mijn lezers een hele fijne week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwsgierig naar wat 2014 voor jouw in peto heeft? Mail Elizabeth voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Over de Volle Maan, Uranus vierkant Pluto en het belang om zelf de lont aan te steken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *