Astrologieblog Kersthoroscoop: Met kerst, geen oude koeien uit de sloot halen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week staan veel planeten in het teken Steenbok: Zon, Venus, Pluto en vanaf dinsdag ook Mercurius. De geit is bekwaam in het overwinnen van obstakels maar zelfs de meest agiele klimmer moet nu goed opletten: er staan namelijk heel wat beren op de weg. Het stormt letterlijk en figuurlijk!

Astrologieblog Kersthoroscoop: Met de overstap van Mercurius naar Steenbok, neemt de behoefte om een vastomlijnd doel te hebben toe. Het hebben van een plan is belangrijk voor de Steenbok, want dit maakt het uitvoeren mogelijk. Concreet, tastbare resultaten geven een Steenbok plezier en succes. Het maakt niet uit of dit een plan is voor de volmaakte kerstmaal, of voor je business in 2014.

Astrologieblog Kersthoroscoop: Op 1e kerstdag hangt veel spanning in de lucht. Mars in Weegschaal loopt richting vierkant de Zon, en is in exacte oppositie met Uranus. Dit maakt nogal prikkelbaar. Je wordt geadviseerd om niet je gelijk te willen halen want wie wil nou ruzie op zo’n feestdag? Let ook op met hete pannen. Verbrand je vingers niet… !! En wees extra voorzichtig in het verkeer. Mars en Uranus kunnen tot ongelukken leiden. Later op de 1e kerstavond, staat de Maan in Weegschaal vierkant de Zon, en in oppositie met Uranus. Deze cocktail heeft een bepaalde aanpak nodig. Vermijd onderwerpen waarvan je weet dat deze gevoelig kunnen zijn. Dit is een t-vierkant van formaat: onderschat het niet! Leg de nadruk bewust op de Jupiter en Kreeft kant van de medaille. Schenk wat extra in. Wordt melig en joviaal. Geef Uranus spelenderwijs de ruimte ! De Maan vierkant Pluto is een lichte waarschuwing om vooral met de kerst… geen oude koeien uit de sloot te halen! Wees ook bereid desnood een taxi naar huis te nemen, of neem genoegen met de slaapbank! Onderschat de situatie niet.

Astrologieblog Kersthoroscoop: Ik weet niet hoe jullie het ervaren, maar ik heb zelf zowel plezier als last van het einde van het jaar. Oude vrienden en familie nemen bijna verplicht contact op, herinneringen worden opgehaald, en slapende geesten worden wakker geschud. Vanochtend belde SBS6 met de vraag of ik (gratis) voorspellingen voor 2014 wilde doen, waarop ik, voor het eerst, nee heb gezegd. 2013 is bijna voorbij en we weten wat we hebben…We De Romeinse god Janus, waar de maand januari zijn naam aan ontleent, komt spontaan bij mij in gedachten op. Janus was afgebeeld met twee hoofden, één die naar voren en één die naar achteren keek. Janus was de god van het begin en het einde, van het openen en het sluiten. Op de eerste dag van januari vermeed men alles wat een kwade betekenis kon hebben voor de toekomst. Zo daar staan we weer, aan het bres van het nieuwe, wat spannend en wat onrustig tegelijk!

Astrologieblog Kersthoroscoop: Aan het einde van 2013 loopt Jupiter retrograde in Kreeft en er zit een grote brok sentimentaliteit in mijn keel. Kreeft staat voor de warmte en gezelligheid van familie en vrienden en voor al die mensen die ik moet missen, voor welke reden dan ook. Kreeft staat voor wat bij mij hoort en wat mij een positief gevoel over mijzelf geeft en wat ik graag altijd veilig wil houden. Het heeft een beschermend invloed die wij bewust kunnen toelaten.

Astrologieblog Kersthoroscoop: Ik wil ieder bezoeker van dit blog hele fijne feestdagen wensen. Proost….. Elizabeth

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Astrologieblog Kersthoroscoop: Met kerst, geen oude koeien uit de sloot halen

 1. Gala zegt:

  Op 1 Januari 2014 staan de planeten slechter dan slecht, alleen Venus is ongeaspekteerd in Steenbok.
  Na jarenlange voorspellingen zou er dan eindelijk iets met het financiële systeem gebeuren!? Ook nog eens
  een Zon/Maan/Pluto conjuctie op die dag.
  Zelf heb ik weer “dood”angsten “mogen” beleven (Saturnus transit conjunct Mercurius in 2) een simpele
  verkoudheid liep uit de hand, om 1.30 uur naar spoed, alleen. Kon niet meer slikken dacht waarlijk te stikken.
  (Keel, tweede huis) Niet meer zo bang geweest sinds de gewapende overval hier aan huis!
  Volgende morgen 10.30 uur al bij neus, oor en keelarts, recept cotisonen 12 dagen, antiboticum want zat virus in bloed en nog wat voor de maag.
  Bij terug naar huis rijden, achterop andere auto gebotst. Niets bijzonders maar andere bestuurder claimde
  1200 euro! Ik zou zijn hele trekhaak beschadigd hebben en ik had buiten zeer lichte lak-schade zelfs geen
  mini deukje links of rechts van lak-schade. Zijn trekhaak dubbeldik! Ik was niet full focus en trok gelijk
  het boetekleed aan vond de “klap” best hard. Volgens mijn garage is het onmogelijk dat mijn schade die
  van hem heeft bezorgt maar soit, ik heb nog een joker bij de verzekering maar anders is het toch jarenlang
  extra premie betalen. Heb de heer wel gebelt en gezegd dat ik de verzekering verzocht heb om mijn auto ook te bekijken
  omdat dan alleen duidelijk is dat het onmogelijk is wat hij zegt. Misschien bezorg ik hem zo de poepers…
  dat hoop ik graag! Hééééééél veel poepers!!
  Tja Liz ik vind de planeten in Januari echt gruwelijk en dan te bedenken dat mijn dochter 14 Januari uitgeteld
  is van een baby-girl! Kindje met veel spanningen!

  Omdat het bijna Kermis nog een gedichtje van lijn hand…

  Mirre, wierook en goud,
  kerst en Koningen.
  Vertellingen religieus en oud,
  Jesus en engelen die zingen.

  Diep in het brein verankerd,
  begrippen van goed en kwaad.
  Sat de zoon van God mens werd,
  voor het voeding geven aan geestelijk zaad.

  De mens en zijn maag,
  het alledaagse knagen.
  Pas na vulling ruimte voor de verheven vraag,
  besta ik uit meer als stoffelijke lagen!?

  De Geest van Kerst levend en vitaal,
  verlossing van de zwaartekracht.
  Een bliksemstraal in ieders taal,
  Maar eerst het gedonderd voor de lichtpracht!

  Voor de lezers van je blogg wens ik;
  De wijsheid uit het Oosten,
  een briesje Westenwind,
  vele Zuiderse zonnestralen
  een Noorden om nooit te verliezen!

  Met dit recept zullen ze eind 2014 wel halen…op een interessant Nieuwjaar… Santé!

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala,
  Wat een catastrofe !! Te gruwelijk gewoon. Ik hoop van harte dat het inmiddels stukken beter met je gaat ?? Ik kan me ook voorstellen dat de schrik er goed in zit. Op het engels gezegd: “it never rains but it pours!!”. Je verhaal is een klassiek voorbeeld hiervan.

  Maar om helemaal eerlijk te zijn, maak ik me geen zorgen over de planeet standen – niet echt. Zoals je weet Gala, ben ik zelf een Steenbok… met Venus en Mercurius ook nog in dit aardse teken, daarnaast staan Jupiter in Weegschaal, Mars in Ram, en Maan in Kreeft in mijn horoscoop. M.a.w. mijn eigen horoscoop is helemaal ingetuned op deze hoog trillende cardinal cross. Mercurius komt de komende twee jaar aan de beurt – Venus en Jupiter heb ik achter de rug. Het is een energie die gericht is op veranderingen. Vandaag liep ik door park Frankendael. Tijdens de vorige storm, vielen er vier grote bomen om – allemaal rondom dezelfde plek. Het was een ravage… en het landschap ziet er nu heel anders uit. Er is meer licht en deze zomer komt er hierdoor veel nieuwe groei. Onder de huidige stand van planeten… wat zwak is, valt om. Wat sterk is wordt sterker.

  In alles is angst een slechte raadgever. Ik vind dat ene gedicht zo leuk… ‘men lijdt het meest, van het lijden dat men vreest, en dat niet komt opdagen..” De rest ben ik vergeten.. maar je weet welk ik bedoel, denk ik.

  Fijne dagen. Wat een leuk vooruitzicht Gala… een kindje in het nieuwe jaar. Lucky You… Warme groet en fijne dagen…. Lizx

 3. Gala zegt:

  Weet je Liz wat zo bizar is, dat het weer 18 december was! Dezelfde dag als de gewapende overval.
  Dacht ook direct terug aan toen.
  Met mij gaat het nu redelijk, de verkoudheid was overslagen naar het strottenhoofd en een bijkomende
  zwelling sloot de opening gevoelsmatig geheel af. Het slikmechanisme leek niet te werken maar als je
  3/4 flink doorduwde ging er wat vocht in. Extreme focus en rustig door de neus ademen, maar de slijmen
  maakte dat je wilt slikken! De cortisonen hebben de zwelling redelijk snel tot weer kunnen slikken
  gebracht zodat de medicatie met voeding er weer in kon. De pillen voelen niet prettig maar ook dat zal
  wel weer overgaan.
  By the way, half Maart krijgt mijn zoon en zijn vrouw ook een baby-girl. Een Steenbok en een Visje dus.
  Veel roze dit jaar. Big Mama van 3 meisjes want ik al al 1 “klein”dochtertje.

 4. Bregje zegt:

  Mooi Liz, die Janus-ingeving. Had eergister nog zitten kibbelen met mijn moeder omdat ik het niet over ouwe koeien wilde hebben. Ik probeer dus voor mezelf alleen naar de toekomst te kijken, maar ik zie nog niks. Voel misschien wel sterk die Mercurius bijna in Bok, wie weet krijg ik Het Plan in mijn hoofd als Mercurius conjunct mijn eigen Mercurius staat (6 graden Bok).
  Ook ineens een heel ander inzicht/gevoel over Jupiter RETRO in Kreeft door jouw woorden, ineens dacht ik ja, juist die retro stand nu, met de feestdagen, zal voor veel mensen betekenen: het gemis van degenen die er niet meer (bij) zijn. Zelf voel ik dat best wel zwaar, ik mis mijn vader. Het wordt een sobere kerst, bescheiden dineetje met mijn broer en moeder. Met verder familie hebben we geen contact. Aan de andere kant vind ik het ook niet zo erg, ik verheug me ook op in mijn huistaxido rondhangen en hopelijk een beginnetje te maken met schrijven, en daarvoor moet je nu eenmaal geconcentreerd en alleen zijn!
  Verder beetje onrustig over mijn Solaar voor dit jaar, die zo ongeveer eind van vandaag ingaat. Dat grand cardinal cross geldt voor mij dus het hele jaar, en zit me niet zo lekker. Naast alle pittige opposities, zie ik dat Pluto (met Jupiter aan de overkant, maar Boogschutterteken is onderschept, dus Jupiter kan geen kant op) over mijn vierde huis heerst, en als ik ergens rust nodig heb, is het wel thuis. En Pluto is bij mij altijd: onrust en troubles. Ook maakt Pluto geen enkel prettig aspect, alleen nog vierkanten naar Mars (in huis 2) en Uranus in huis 8. Misschien toch nog even nadenken over het gebruiken van mijn huis (Pluto in 4) voor werk (Mars in 2), dus bijv tarot of astro-consulten gaan geven, en schrijven. Mars heerst ook over huis 9, dus misschien is er meer kans op publicatie?
  Of het betekent dat mijn jarenlange burenlawaai tot een climax komt en ik er wat mee moet (Pluto vierkant Uranus).
  Ik merk wel dat ik een onrustige energie heb, en enorme moodswings. Maar praktisch komt er geen flikker uit mijn handen. Vandaar, het wachten is op de inspiratie! Uranus, doe eens wat leuks 🙂

  Liefs en fijne feestdagen allemaal!
  Bregje

  • Lenie zegt:

   Mooie krachtige standen om vanaf nu eens te kijken naar WAT IS ER WEL, wat kun je met deze power teweeg brengen. Volgens mij zijn het kansen, dus benut ze en ga ervoor. Zet structuur en kwaliteit neer voor jezelf en de rest om je heen zal mee genieten. Doe of je een Steenbok bent en beklim die stevige berg stap voor stap. Soms weer even naar beneden om te zien waar jouw lijn en structuur zit. Kijken, voelen, horen, dus waarnemen.
   Fijne feestdagen en een mooie start voor 2014

 5. willeke zegt:

  De planeten mogen dan slechte aspecten maken, maar ik blijf vertrouwen houden in de medemens.

  Vanmorgen iets prachtigs gezien bij BBC Breakfast geloof ik (het kan ook op RTL4 geweest zijn). Een klein meisje in USA/Canada (?) met een terminale ziekte zal deze keer haar laatste Kerstmis vieren en haar werd gevraagd, wat haar wens zou zijn voor deze laatste Kerstmis. Ze gaf simpelweg aan, dat ze het heel mooi zou vinden als een koor buiten voor de voordeur van haar ouderlijk huis (waar zij boven in bed ligt) kerstliederen zou komen zingen. De ouders gaven deze wens door aan iemand anders, die ervoor zorgde, dat buiten een koor begon te zingen en in een mum van tijd kwamen steeds meer mensen naar het huis toe om kerstliederen te zingen. In een korte tijd stond er een zee van mensen te zingen.
  Het meisje kan helaas niet meer praten, maar gaf wel aan met haar twee duimen omhoog hoe mooi ze het vond.

  Liz, ik heb vanmorgen van ontroering zitten huilen – wat kunnen mensen mooi en lief zijn !
  Gelukkig Kerstfeest !
  groet
  willeke

 6. korinna zegt:

  Grappig!!! Even een staaltje synchroniciteit: heb paar dagen geleden een reactie geplaatst bij een blog over paus Franciscus van 13 maart j.l. Zocht dat vandaag weer op om te kijken of daar op was gereageerd, want had ook een mooie link geplaatst van een artikel over hem. Ik zocht die blog via Bing met ‘astrologieblog maart’ en kwam op 25 maart terecht bij het kopje ‘Mars in Ram, de Volle Maan en oude koeien uit de sloot halen’. Leuk, toch?
  En toen was het een eitje om bij het gezochte blog te komen op 13 maart ‘Pluto and the Moon’s Nodes, underpin the Uranian Reign of Pope Francis I’.

  Hierbij dan ook maar mijn reactie op dat blog want het artikelin de NY is de moeite waard:
  ‘Net bezig met een lang artikel betreffende paus Franciscus. Ben nu halverwege. Heel inspirerend. Keek even op jouw blog voor een horoscoopinterpretatie van hem, om te zien hoeveel Uranus en zon/neptunus en zo. Grappig om te lezen wat je allemaal over hem geschreven hebt, komt wel overeen met hoe hij inderdaad te werk gaat. En Uraanse horoscoop is ook apart, want jij had nog geen geboortetijd van hem, astrodatabank inmiddels wel: 21.00 uur en daarmee staat zijn Uranus in huis 10. Hierbij het betreffende artikel in The NY Post.
  http://www.newyorker.com/reporting/2013/12/23/131223fa_fact_carroll?currentPage=all

  groeten

 7. korinna zegt:

  P.S. Dit is dus wel een oude koe van maart, maar het is nog geen kerst en de pope staat weer even in de belangstelling, dus een actuele oude koe.

  • Bregje zegt:

   Nouja, een jonge koe is de paus ook niet 😉 Ik vind die Uranus in 10 heel passend, juist in zijn nederigheid en onconventionaliteit is hij een uitzondering tussen de pausen, en zijn sociale houding vind ik heel Uranisch, grote groepen verenigend in gelijkwaardigheid en elkaar helpen.

   • korinna zegt:

    Ja, Bregje, hij is heel uranisch met zijn huidige opstelling t.o. homoseksualiteit en andere hervormingen binnen de kerk. En oprecht in zijn menslievendheid en andere idealen, getuige z’n venus-maan en zon-neptunus verbindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *