Astrologieblog Grote Eindejaarshoroscoop:

Astrologieblog Grote Eindejaarshoroscoop: Als ik naar de planetenstanden voor de komende week kijk, krijg ik de kriebels. Er hangt een grote brok onzekerheid in de lucht en dat maakt alles super spannend. We krijgen een open ticket voor een reis dat naar alle kanten kan gaan. Het lijkt alsof het landschap opengebroken is of wordt. Het oude maakt – of wij het willen of niet – onvermijdelijke ruimte voor het nieuwe. In de stoet die voorbij macheert, loopt Uranus voorop!! Pluto slaat de trommel!

Astrologieblog Grote Eindejaarshoroscoop: Er zijn astrologen die naar de horoscoop voor 1 januari 2014 kijken, en hun adem inhouden, even slikken om zich vervolgens af te vragen.. “wat zal dit kunnen betekenen?”. Een grote kruis – in wording – die in zijn verschillende gedaantes de sfeer in het collectief tot juni 2013 gaat bepalen.

Astrologieblog Grote Eindejaarshoroscoop: Voor mijn gevoel, raken we langzamerhand gewend aan de energie van Uranus vierkant Pluto. Neem deze kerst als voorbeeld… uit het niets dook de figuur van Krampus op. Krampus speelt de schaduw kant van het licht een soort archetypische Pluto figuur, die dreigt en angst inboezemt. De hedendaagse zuikerzoete traditie, kreeg met Krampus, een stuk van zijn wortels terug. Met Oud/Nieuwe, las ik laatst, krijgen we met illegale vuurwerkbommen te maken, die volgens de Politie krachtiger dan handgranaten kunnen zijn!! Met andere woorden, Uranus/Pluto dringt zich op allerlei mogelijke manieren tot het collectief door. Zelfs zo’n lied als Miley Cyrus’ “Wrecking Ball” heeft Uranus/Pluto ondertonen. De video is gedurfd en deed heel wat stof doen opwaaien!! Uranus en Pluto zijn zo een onderdeel van ons cultuur geworden dat de energie bijna als vanzelfsprekend wordt ervaren. Wordt 2014 anders?

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: Uranus vierkant Pluto is een extreem – en in dit specifiek geval – een erg langlopende aspect. En toch is het niet eentonig. Wat er een specifieke kleur aan de contact tussen Uranus/Pluto geeft, is de aanwezigheid van andere planeten die zich bij wijlen met de basispakket gaan bemoeien. Zo krijgt elke Uranus/Pluto contact een eigen drama. Je zou een parallel kunnen trekken tussen een heftige en langlopende buren ruzie (Ur/Pl), met Saturnus in beeld, komt de politie langs. Als Jupiter om de hoek komt kijken, komt de rijdende rechter polshoogte nemen. Als Venus opduikt, komt een bevriende bemiddelaar langs, en tenslotte wordt (wellicht onder dwang) aktie ondernomen (Mars).

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: De cocktail die we op Oud/Nieuw ingeschonken krijgen, is sterk, heel sterk zelfs.  Voordat ik hier wat dieper op ingaan, is het misschien leuk voor jullie om de horoscoop te zien! Deze is getrokken voor Amsterdam, om 00.00 op 1 januari 2014.

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: Acht planeten staat nu in de hoofdtekens, d.w.z. Ram, Kreeft, Weegschaal, of Steenbok. Jupiter staat prachtig mooi hier – als een soort beschermengel – stralend vanuit de midhemel. Jupiter is retrograde – en een deel van de spanning volgend jaar komt door de opposities die Jupiter met Pluto gaat maken (op 31 januari en 20 april). Jupiter/Pluto kan extreem zijn, vooral m.b.t. onderwerpen als religie, ideologie of levensfilosofie. De cocktail Jupiter/Uranus/Pluto is in staat om grote heldendaden te beramen, of een terrorist aktiviteit te plannen. Eind april 2014 – komt er een einde aan de rol van Jupiter in de grote kruis formatie. Vanaf mei, zien we Jupiter in driehoek met Saturnus en op 16 juli, maakt Jupiter een welkom overstap naar het vuurteken Leeuw. Vanaf de zomer van 2014, krijgt Uranus bijval en steun dus van Jupiter. Creativiteit, originaliteit en wat meer hoop voor de toekomst. Dit ruikt naar wederopbouw – en de zaad van toekomstige groei kan worden gezaaid.

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: In 2014 maken we de 5e (op 21 april) en de 6e (15 dec) vierkant tussen Uranus en Pluto mee. We komen niet makkelijk uit de hete brij. Toch gebeurt er zoveel goeds. Strukturen – die niet meer overeen kunnen staan – vallen om. Met Venus en Mars in beeld, tot mei 2014, als Venus in Ram in oppositie staat met Mars in Weegschaal, zullen vooral relaties onder druk komen te staan. De liefde overwint alles. Dus laat de liefde zegevieren … en kijk kritisch naar de behoefte om wraak te nemen (Pluto) of alles te laten vallen (Uranus). Uranus gooit al te vaak de baby met het badwater weg. Op 18 februari 2014, gaat ook de knopen as naar (de relatie teken) Weegschaal/Ram. Dit betekent dat het komende jaar de eclipsen de thema relatie gaat triggeren.

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: Op 23 december 2014, zien we ook Saturnus verhuizen. Hij verlaat Schorpioen voor de Boogschutter. Ergens heb ik het idee dat tot die tijd, de grote schoonmaakbuurt zich voort zal zetten. De grote uitdaging van 2014… is om op eigen kracht vooruitgang te maken. Jupiter/Pluto kan dwingend zijn… en anderen voor zijn karretje willen spannen. Mars in aspect met Uranus/Pluto voelt zich soms meegesleurd in wat anderen willen. Mars moet leren dat samenwerken betekent je stem laten horen. 2014 is het jaar van de onderhandelen.. Onderhandelen .. en nog eens Onderhandelen. Niet alle dromen zullen uitkomen… maar sommigen wel!

Astrologieblog Eindejaarshoroscoop: Een grote vierkant – kan het gevoel geven van tussen extremen of uitersten staan. Kiezen voor een partij, betekent afscheid nemen van een ander partij. Aktie a) sluit aktie b) uit. Het zijn onmogelijke keuzes steeds. De enige mogelijke uitkomst, is om de kracht van je eigen kern te ervaren. Het midpunt tussen alle uitersten is een rustplek. Van hieruit kun je je keuze mogelijkheden overzien en met overtuiging je eigen authentieke stem horen spreken. Er liggen prachtige kansen in zo’n krachtige planeten bundel. Aan ons de taak om er iets gezonds van te bakken! Ik wens jullie een prettige jaarwisseling en veel wijsheid in 2014!!!!!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Grote Eindejaarshoroscoop:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *