Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Mercurius in Waterman, Saturnus, en een volmaakt begin

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Voor mijn gevoel komt in deze tweede week van januari 2014, het nieuwe jaar pas goed op gang. Mercurius staat in sextiel met Saturnus vandaag, terwijl overal in Europa scholieren terugkeren naar de discipline en struktuur van school. De Zon in sextiel met Saturnus op zaterdag, sluit de eerste volledige werkweek  af. Jong geleerd oud gedaan. Venus (geld) sextiel met Saturnus (het werk op zich) ! Wat het werk betreft, doen we het voor “love or Money!”

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Op dinsdag staat Mercurius conjunct met een retrograde Venus in de 23e graad van de Steenbok. Venus is al een keer over dit punt heen geweest… namelijk op 4 december 2013. Deze conjunctie zou dus opheldering, nieuwe inzichten of informatie kunnen geven m.b.t. een zaak die zich begin december afspeelde. De conjunctie van Mercurius met Venus leent zich uitstekend voor zakelijke aangelegenheden – zeker hier in Steenbok, dat meest ambitieus van tekens.

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Echter… Venus is retrograde… waardoor deze conjunctie ook iets sobers zou kunnen hebben. Een rekening dat vergeten is, komt plotsklap door de brievenbus vallen of de financieën zien er een stuk minder rooskleurig uit dan men had verwacht. Venus is een planeet dat met onze rijkdom of wat we waarderen te maken heeft.  De conjunctie van Mercurius en Venus zou tevens ook kunnen duiden op een informatief gesprek met een vriendin of collega.

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Op zaterdag maakt Mercurius de overstap van praktisch, realistisch ingestelde Steenbok naar het meer onconventionele Waterman. Mercurius is onderzoekend en in Waterman voelt hij zich thuis. Waterman is weliswaar een vaste teken, maar het heeft toch iets onbegrensd.  Voor wie netwerken of het onderzoeken van mogelijkheden momenteel belangrijk is, is Mercurius in Waterman een uitstekende hulpmiddel. Deze bij de hand Mercurius laat niemand iets op de mouw spelden en ziet de zwakke plekken in de argument van anderen. Mercurius is in Waterman tot 31 januari – maar door zijn retrograde beweging – keert hij terug in het teken van 13 feb. tot 17 maart. Interessant gegeven vind ik. Kennelijk hebben wij op dit moment een sterk analytisch denk vermogen nodig !!

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Het is deze week belangrijk om de juiste balans te vinden tussen inspanning en rust, aktiviteiten buiten en binnenshuis en tussen assertiviteit en aggressie. Als je een zware klus moet klaren, doe dat aan het begin van de week. Op woensdag staat Mars in vierkant met Jupiter. Deze combinatie van planeten nodigt uit om over de eigen fysieke grens heen te stappen. Jupiter kan overdrijven en in Kreeft is dit helemaal het geval. Aan de ene kant, kunnen grote prestaties worden geleverd, maar aan de andere kant, als je doorslaat, kan het allemaal te veel en te vermoeiend worden. Nogmaals balans is het sleutelwoord!

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Vanaf donderdag ochtend vroeg tot zaterdag middag staat de Maan in Stier. Deze positie van de Maan is  bevoorderlijk voor de innerlijke rust en ontspanning. De driehoek tussen de Zon en Maan vroeg op vrijdag avond, geeft een gevoel van voldoening en is bevorderlijk voor het eigen zelfvertrouwen.

Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Dit weekend lijkt geschapen voor het sociaal zijn. De Maan in Tweeling en Mercurius in Waterman op zondag, is perfect voor het uitwisselen van informatie en voor het houden van de allerlaatste nieuwjaarsborrel. Op een vriendelijke manier wordt zowel nieuws als roddel gedeeld. Zo komt er een bijna volmaakt einde aan deze eerste week van 2014.

**** Ik wens jullie het allerbeste voor 2014 ****

Elizabeth geeft graag lezingen over specifieke onderwerpen voor kleine of grote groepen. Schroom niet om te bellen voor informatie hierover. Denk aan een koffie ochtend voor moeders, met de kinderhoroscoop als thema.

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Gelukkig Nieuwjaar Horoscoop: Mercurius in Waterman, Saturnus, en een volmaakt begin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *