Astrologieblog Weekhoroscoop:Volle Maan – Het lontje van inzicht aansteken

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Maan speelt een sleutel rol deze komende week en dit heeft alles te maken met de volle maan op donderdag. Bij volle maan, reflecteert de maan, de zon, volledig. In de noorderlijke half-ronde staat la Luna, veel hoger aan de hemel in de winter maanden dan tijdens de zomer maanden, zodoende zorgt zij voor het maximum licht tijdens de lange, donkere, winteravonden. In tijden voor straatverlichting organiseerde men hun bijeenkomsten rond de volle maan, zodat men onder haar lichtstralen de weg terug naar huis kon vinden. Maar dit spel met licht en donker, kunnen we ook symbolisch benaderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Bij een volle maan kunnen situaties helder worden omdat er meer objectiviteit te pas komt. Hoofd en hart, bewust en onbewust, denken en voelen, allerlei soorten Zon/Maan symbolen, staan zodanig tegenover elkaar opgesteld dat er een crisis kan ontstaan. Men ziet als het ware, de dingen helder. Het is niet langer mogelijk om met een grote bocht om problemen heen te lopen. Mensen die  – conform de grote overkoepelende patroon van deze tijd (d.w.z. afbraak gevolgd door diepe transformatie en verandering, veroorzaakt door de langlopende transit Uranus vierkant Pluto) kunnen plotseling een stuk verder komen in het proces waar zij nu in zitten. Dit komt, omdat de maan aspecten maakt met alle planeten die meedoen aan het grote kruis formatie: Venus in Steenbok, Mars in Weegschaal, Jupiter in Kreeft, Uranus in Ram, Pluto in Steenbok (niet op order van contact). Als je hier even bij stil staat, dan kun je je voorstellen dat deze volle maan inzicht kan geven in het diepe liggende struktuur van je leven. Dat Saturnus ook in het spel zit (hij maakt een driehoek met de Maan op woensdag) wijst erop dat:
a) iets uit het (familie) verleden (bijvoorbeeld een aangeleerd gedragspatroon of een manier van doen of denken) aandacht nodig heeft. Wat is jouw verhouding tav je eigen verleden? Of misschien is het tijd om naar het skelet in de kast te kijken! EN,
b) dat er hulpbronnen te beschikking zijn, mits je bereid zijn met je zelf aan de slag te gaan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nu wil ik alle maan aspecten op order bespreken. Op dinsdag staat de Maan in vierkant met Uranus. Een plotselinge breuk met iets of iemand uit het verleden. Een bevrijding van een oud emotioneel circuit. De Maan in Kreeft is gehecht aan het verleden in positieve en in negatieve zin: loslaten is een grote drama. Een plotselinge breuk of ruzie met een vrouw, vriendin of moeder, brengt misschien emotioneel verwijdering. Iets uit het verleden komt weer te voren. Een inzicht dat tegelijkertijd schokt en bevrijdt. Een nieuwe zorgtaak! Kind breekt erfstuk! Emotionele regels worden overtreden. Lachen in plaats van huilen! Een breuk met het verleden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Maan vierkant Pluto, conjunct Jupiter, vierkant Mars, oppositie Venus en vervolgens driehoek met Saturnus allemaal op woensdag, brengt een rijk scala aan mogelijkheden met zich mee. Het is moeilijk om deze Volle Maan in Kreeft los te zien van de Uranus/Pluto vierkant. Het feit dat de Steenbok Zon erbij te pas komt, geeft een unieke kans om met ons bewustzijn naar de kern te kijken. Maar goed.. Maan/Pluto Diep graven want daar vind je toch een schat! Pluto wijst niet alleen op afbraak maar ook op vergeten elementen van het zelf, een stuk waar je toenertijd een verkeerd oordeel over gemaakt hebt. Deze thematiek zie ik ook terug in de retrograde Venus. Er is veel in het huidige hemelsplaatje dat wijst op het verleden.. We worden uitgenodigd om daar opnieuw heen te gaan om dat schat terug te brengen. Is er een aspect van het zelf dat schreeuwt om geintegreerd te worden? De Volle Maan conjunct Jupiter is een halleluja moment in wat een drukke dag kan worden. Je zou een belofte naar jezelf kunnen doen, of een afspraak met jezelf maken. Die reis ga ik maken. Dat boek ga ik lezen. Die lezing ga ik bezoeken. Enz. Dit is mooi, reflectief. Veel water… betekent letterlijk dat veel opgelost kan worden. Vervolgens komt de Maan tussen Venus en Mars in, wat lastig kan zijn. Partij kiezen is moeilijk. Onder emotionele druk staan niet leuk. Vrouwen zaken in het nieuws! Toch is dit prettig voor Venus en Mars. De Maan bemiddelt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag is het belangrijk om eigen emoties en die van anderen te herkennen en te benoemen, maar probeer geen partij te kiezen. De volle maan staat voor objectiviteit. De eerste stap is herkenning. Mars in Weegschaal kan onderhandelen. Venus in Steenbok kent de regels van het spel. Het is de Maan die emotioneel wordt! Maan driehoek Saturnus ondersteunt de Maan. Niet vergeten… “you’ve got a friend”!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De volle maan op donderdag is de climax. Twee uur later, op donderdag, is de vierkant tussen Venus en Mars een feit. Dit is een spannend aspect. De vonken vliegen eraf, de aantrekkingskracht is groot. Dit is een drama die door de retrograde gang van beide planeten een tijdlang gaat duren, minstens tot 2 maart!!  Een relatie dat uit was, gaat weer aan! De vraag is… gaat het ook weer uit? Deze romantische drama krijgt meer dan een aflevering…

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze weekhoroscoop is terecht gedomineerd door de volle maan. Echter de sextiel tussen Mercurius in Waterman en Uranus in Ram – op vrijdag exact – dient vermeld te worden. Waterman is een vooruitstrevend teken. Mercurius in Waterman denkt goed na. Is analytisch en laat zich niet door de eigen emoties leiden. Mercurius/Uranus samen kunnen het lontje van inzicht aansteken en gezien de samenspel van planeten, is dit een niet onbelangrijk gegeven!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

22 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Volle Maan – Het lontje van inzicht aansteken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *