Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Saturnus en de lange adem..

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sinds vanochtend vroeg, staat de Zon in het lucht teken Waterman en thema’s die de komende maand meer aandacht vragen zijn werk, carrière, ambities en onze plek in de wereld.  Saturnus in Schorpioen, is de oude heerser van Waterman, en die eist nu dat we verantwoordelijkheid nemen voor wat wij in de wereld bereikt hebben. De schuld aan anderen, omstandigheden, eigen zwakheden, enz. geven werkt averechts. Schorpioen is het teken van alles of niets, van grondig schoonmaak, van afbraak ook in het positieve zin van het woord. Mest voedt de bodem en met Pluto nu in Steenbok, beide planeten ondersteunen processen die met afbraak en wederopbouw te maken hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De grote uitdaging, is om eerlijk naar jezelf te kijken en naar wat je bereikt hebt. Als je tevreden bent.. sla de rest van deze alinea over. Als je ontevreden bent, dan is nu de tijd om goed naar je eigen gescheidenis en je gedrag te kijken. De vraag is: Hoe kan ik een ander struktuur aanbrengen zodat ik mijn nog onvervulde ambities/verlangens vorm kan geven. ‘Self-defeating’ gedrag en ideeën moeten onder de vergrootglas gelegd worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een van de redenen dat de huidige crisis zo diep snijdt, heeft te maken met het feit dat de maan zich elke maand mengt in de spanningstrijd dat zich op dit moment afspeelt tussen, Venus, Mars, Jupiter, Uranus en Pluto. De maan brengt alles dichterbij en het is heel vaak raak. Op woensdag maakt de Maan in Weegschaal wederom zo’n  een fenomenale reis: opposiet Uranus, vierkant Pluto, vierkant Jupiter, vierkant Venus. Het lijkt – zeker nu Venus retrograde is en de Maan in haar teken staat, alsof een oude en nogal pijnlijke situatie, nog steeds niet opgelost is. Gezien het feit dat de laatste aspect van de Maan, een conjunctie met Mars is, heeft deze meervoudige lunar conjunctie reeks, een nogal strijdlustig karakter. In de kern gaat het nu over waardigheden, en de polarieteit tussen verschillende normen, waarden, behoeften en niet uitgesproken verlangens. Met Venus nu ook retrograde, moeten we bewust onze waarheid spreken. Authentiek zijn. Achter onszelf staan. Mid-week, speelt de Maan een sleutelrol. Een Weegschaal maan kan goed onderhandelen.. mits zij de behoefte om te ‘pleasen’ los kan laten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag staat de Zon vierkant de Maan in Schorpioen. Eveneens op vrijdag, staat Mercurius in driehoek met Mars. Hier ligt een kans om naar de kern van een zaak te komen. Vertrouwen hebben in je eigen geesteskracht. Dit is een snijerige aspect. Mercurius is nieuwsgierig, en in Waterman laat deze Mercurius niemand iets op zijn mouw spelden. Mars wil naar de kern, dingen bloot leggen. Bruggen bouwen tussen mensen of situaties, die ver uit elkaar liggen. Nieuwe communicatie methoden toepassen om dit be bereiken. Een pittig gesprek!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De intellectuele energie en drijfkracht van Mercurius driehoek Mars, komt in de geding op zaterdag. Deze interessante driehoek, wordt direkt opgevolgd door een stevige vierkant met Saturnus in Schorpioen. ‘Reality Bites”. Het sleutelwoord hier is natuurlijk… doorzettingsvermogen! Saturnus haalt de onderste steun naar boven en schiet irreële ideeen uit de lucht. Ik zie dit als een test, een proefrit. Met Saturnus in beeld.. moet je een lange adem hebben. Op 7 februari gaat Mercurius retrograde in 4 graden Vissen, en op 19 februari en 11 maart, staat Mercurius wederom in vierkant met Saturnus, maar pas op 14 maart komt de driehoek met Mars!! Oponthoud. Alles komt wel goed mits je bereid bent vol te houden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag is wederom een uitstekende dag om onder de mensen te zijn! Maan in Boogschutter sextiel Zon in Waterman. Lekker erop uit, wandelen in de natuur. Met de maan ook in driehoek met Uranus… doe iets verassends ! Lekker kokkerellen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even een voetnoot. Ineens merk ik dat ik geen melding per email krijg als mensen een ‘comment’ maken. Dit betekent dat een aantal van jullie comments pas heel geplaatst zijn. Mijn excuses hiervoor. Ik heb het nu goed in de gaten 😉

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Saturnus en de lange adem..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *