Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Saturnus en de lange adem..

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sinds vanochtend vroeg, staat de Zon in het lucht teken Waterman en thema’s die de komende maand meer aandacht vragen zijn werk, carrière, ambities en onze plek in de wereld.  Saturnus in Schorpioen, is de oude heerser van Waterman, en die eist nu dat we verantwoordelijkheid nemen voor wat wij in de wereld bereikt hebben. De schuld aan anderen, omstandigheden, eigen zwakheden, enz. geven werkt averechts. Schorpioen is het teken van alles of niets, van grondig schoonmaak, van afbraak ook in het positieve zin van het woord. Mest voedt de bodem en met Pluto nu in Steenbok, beide planeten ondersteunen processen die met afbraak en wederopbouw te maken hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De grote uitdaging, is om eerlijk naar jezelf te kijken en naar wat je bereikt hebt. Als je tevreden bent.. sla de rest van deze alinea over. Als je ontevreden bent, dan is nu de tijd om goed naar je eigen gescheidenis en je gedrag te kijken. De vraag is: Hoe kan ik een ander struktuur aanbrengen zodat ik mijn nog onvervulde ambities/verlangens vorm kan geven. ‘Self-defeating’ gedrag en ideeën moeten onder de vergrootglas gelegd worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een van de redenen dat de huidige crisis zo diep snijdt, heeft te maken met het feit dat de maan zich elke maand mengt in de spanningstrijd dat zich op dit moment afspeelt tussen, Venus, Mars, Jupiter, Uranus en Pluto. De maan brengt alles dichterbij en het is heel vaak raak. Op woensdag maakt de Maan in Weegschaal wederom zo’n  een fenomenale reis: opposiet Uranus, vierkant Pluto, vierkant Jupiter, vierkant Venus. Het lijkt – zeker nu Venus retrograde is en de Maan in haar teken staat, alsof een oude en nogal pijnlijke situatie, nog steeds niet opgelost is. Gezien het feit dat de laatste aspect van de Maan, een conjunctie met Mars is, heeft deze meervoudige lunar conjunctie reeks, een nogal strijdlustig karakter. In de kern gaat het nu over waardigheden, en de polarieteit tussen verschillende normen, waarden, behoeften en niet uitgesproken verlangens. Met Venus nu ook retrograde, moeten we bewust onze waarheid spreken. Authentiek zijn. Achter onszelf staan. Mid-week, speelt de Maan een sleutelrol. Een Weegschaal maan kan goed onderhandelen.. mits zij de behoefte om te ‘pleasen’ los kan laten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag staat de Zon vierkant de Maan in Schorpioen. Eveneens op vrijdag, staat Mercurius in driehoek met Mars. Hier ligt een kans om naar de kern van een zaak te komen. Vertrouwen hebben in je eigen geesteskracht. Dit is een snijerige aspect. Mercurius is nieuwsgierig, en in Waterman laat deze Mercurius niemand iets op zijn mouw spelden. Mars wil naar de kern, dingen bloot leggen. Bruggen bouwen tussen mensen of situaties, die ver uit elkaar liggen. Nieuwe communicatie methoden toepassen om dit be bereiken. Een pittig gesprek!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De intellectuele energie en drijfkracht van Mercurius driehoek Mars, komt in de geding op zaterdag. Deze interessante driehoek, wordt direkt opgevolgd door een stevige vierkant met Saturnus in Schorpioen. ‘Reality Bites”. Het sleutelwoord hier is natuurlijk… doorzettingsvermogen! Saturnus haalt de onderste steun naar boven en schiet irreële ideeen uit de lucht. Ik zie dit als een test, een proefrit. Met Saturnus in beeld.. moet je een lange adem hebben. Op 7 februari gaat Mercurius retrograde in 4 graden Vissen, en op 19 februari en 11 maart, staat Mercurius wederom in vierkant met Saturnus, maar pas op 14 maart komt de driehoek met Mars!! Oponthoud. Alles komt wel goed mits je bereid bent vol te houden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag is wederom een uitstekende dag om onder de mensen te zijn! Maan in Boogschutter sextiel Zon in Waterman. Lekker erop uit, wandelen in de natuur. Met de maan ook in driehoek met Uranus… doe iets verassends ! Lekker kokkerellen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even een voetnoot. Ineens merk ik dat ik geen melding per email krijg als mensen een ‘comment’ maken. Dit betekent dat een aantal van jullie comments pas heel geplaatst zijn. Mijn excuses hiervoor. Ik heb het nu goed in de gaten 😉

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Saturnus en de lange adem..

 1. Gala zegt:

  De zon in Waterman! Heerser Uranus de vliegende schotel onder de dierenriem. Onthulling, prikkeling, het bewustzijn op een ander trillingniveau brengen.
  Mooi voorbeeld de commotie, de opschudding de grote drukte over de reclamecampagne van modeketen
  American Apparel ! Deze choqueerde voorbijganger door etalagepoppen uit te dossen met witte slipjes
  waaruit links en rechts behoorlijk grote bossen schaamhaar te zien waren. Schaamhaar is een natuurwet
  zou ik zeggen. Dat het ons verontrust is ons aangeleerd door waarschijnlijk Saturnus.
  Bijna alle voorbijgangers halen hun GSM tevoorschijn om dit fenomeen nog eens extra te belichten! We schamen ons in weerspiegeling voor de paspoppen. Er zou eens een haartje onbelicht zijn gebleven met de laser…JAKKES! Welkom in de gedachten-wereld van heden.
  De modeketen American Apparel wil een dialoog ontketen over de schoonheidsidealen voor vrouwen.
  Leugentje om bestwil…”natuurlijk” willen ze aandacht (Licht) uit eigenbelang. En deze missie is geslaagd!
  Haar is hot.
  Haar is natuurlijk.
  Dat we ons schamen komt voort uit het feit dat het woord “schaamhaar” dat van ons verwacht! Je bewust worden geeft vaak schaamte, denk aan Adam en Eva, het blaadje en het Paradijs.
  Vele culturen denken over schaamhaar anders! In Korea wordt een weelderig schaamdosje als zeer
  aantrekkelijk beschouwd. Japanse vrouwen daarentegen hebben van de schepper een schepje minder
  pluis gekregen en ik lieg het niet maar schaampruikjes zijn daar hotter dan hot!
  Islamitsche culturen scheren om redenen van religie hun aangeboren kruis. Onbevlekt en rein als een kind
  vinden ze daar weer mega schoon! In Brazilië hebben ze weer een eigen look…het dun streepje recht
  omhoog. Bij ons in het westen was tot de jaren negentig een “voortuintje” doodgewoon. Je hoorde geen
  man klagen, de playboy uit de jaren tachtig met een onbehaarde schaamstreek waarschijnlijk ook
  onverkocht. Maar sinds de jaren negentig is die “jeugd”cultus die reinheid, die onbevlektheid ook bij
  de westerse vrouw mode geworden. Alleen voor Valentijnsdag mag je het wat laten groeien om er voor
  je geliefde een hartje in te scheren. Er zijn zelfs sjablonen doosjes voor een “look” tussendoor!
  Ook de man anno 2014 komt niet meer weg met veel haren! Ook hij moet zich trimmen om zijn gerief
  zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Alles moet jong/fris/rein uitstralen maar zo wordt er niet
  mee omgegaan. Hoeveel naakt er niet digitaal wordt verzonden!
  Nog een term in schaam/strekenland…the smoothy. Allles wat ooit ieders voortuintje was…ontbost!
  Zal wel milieuvriendelijk zijn, geen pluisje geen luisje, ik zeg maar wat.
  Haargroei hoort volwassenheid aan te geven. Dat we van zoiets doodgewoons zo van streek geraken iets
  om over na te denken. We vinden deze spiegeling dus hinderlijk, aanstootgevend, banaal, choquerend!
  We vinden het een alles behalve een aangenaam beeld! De jaren tachtig adoreerde een mooi belichte
  gevarendriehoek en nu is een moreel een gevaar voor mensen. Onrust versus wellust in andere decennia.
  We zijn te open geworden, we weten voortaan hoe het schaamhaar geschoren is of moet zijn. Wie durft
  er nog met een natuurlijke look op gynaecoloog bezoek. Wie is zich niet bewust van de haarmode van
  onze schaamstreek. Het leven staat weer eens op zijn kop door American Apparel, Uranus geniet na…
  de naakte waarheid van onze menselijkheid is weer belicht.

  • Bregje zegt:

   Ben het helemaal met je eens Gala, dat zo goed als verplichte kale. Ik vind het een perverse vermenging van kinderlijkheid en erotiek. Klopt niet. Een vrouw mag er dus niet volwassen uitzien. Het is allang al weer tijd voor de zoveelste feministische revolutie, want we leren het maar niet af, dat voldoen aan het ideaal wat steeds onwerkelijker wordt. Topmoeder, topsportief lichaam, topcarriere, alles moet perfect en tegelijkertijd. Uiteindelijk doen we het nog goed ook meestal, en worden de mannen er alsnog onzeker van, welk ideaal moeten zij dan volgen, metroseksueel, de gevoelige emotionele man die voor de kinderen zorgt en kookt, of juist toch liever de retro-macho, die zich holbewonerig mag gedragen omdat hij nu eenmaal een Man is en er niks aan kan doen, en zich terugtrekt in een hol om met andere mannen bier te drinken en te boeren en te scheten. In ieder geval wordt hem zijn menselijkheid niet kwalijk genomen.
   Dus we zijn allemaal enorm bezig met voortdurend dat ideaal nastreven tot we erbij neerliggen, en het beeld wat anderen van ons hebben, en vergeten waar het leven om draait: delen, gezelligheid, een goed gesprek, lekker eten en elkaar helpen, er voor elkaar zijn. Uiteindelijk willen we allemaal vriendschap en liefde, maar raken steeds verder hiervan verwijderd door alle uiterlijke en materiële/moderne cultuur-EISEN.
   Tot nu toe denk ik dat Pluto aan het langste eind trekt in het vierkant met Uranus.
   Uranus, laat je revolutionaire en broederschaps-hippie kant weer eens zien! Waar ben je?

 2. Lenie zegt:

  Volhouden, dat woord viel me meteen op toen ik je verhaal las. In mijn praktijk merk ik dat het heel lastig is voor veel mensen. Het is van groot belang met dit grote vierkant tot oktober om wel vol te houden. Het is wat je schrijft Liz, als je een focus hebt en je weet je doelen, dan komt het wel goed. Verander je gedrag, durf vernieuwingen in te zetten is en groeien zal mogelijk zijn. Fijn toch dat we de astrologie hebben, anders had ik het ook niet geweten:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *