De Verandering: Uranus, Pluto, et. al

De Verandering: Uranus, Pluto, et. al: Terwijl de temperatuur buiten naar beneden gaat, bereikt de innerlijke temperatuur binnekort het kookpunt. Jupiter in Kreeft staat klaar om op 31 januari zijn tweede oppositie met Pluto en op 26 februari zijn tweede vierkant met Uranus te maken. De planeten vormen nu een zogenaamde t-vierkant, met Uranus als focal planeet. De innerlijke behoefte, de drang, om een nieuwe richting te kiezen neemt toe. We kunnen de energie ook in het collectief waarnemen o.a. in de heftige demonstraties die nu plaatsvinden in landen zoals de Ukraine, of Thailand.

De Verandering: Uranus, Pluto, et. al: Kreeft (en de planeet die over het teken heerst, de Maan) heeft met de intieme sfeer te maken, met alledaagse patronen, eigen innerlijke belevenissen, de subjectieve ervaringswereld. Hoe voel ik me? Veiligheid. De emotionele pijler, het innerlijke kompas. Deze energie mengt zich in het spel en verhoogt de druk op Uranus/Pluto processen. De drang om op bepaalde gebieden (welke gebieden dat zijn, wordt door de positie van de transiterende planeten in de geboorte horoscoop, de huisheren aangegeven en de gemaakte aspecten) om veranderingen in het eigen leven tot stand te brengen, neemt eveneens toe. Niet vergeten, de hoofdtekens willen altijd een nieuwe richting. Ze investeren in verandering. Uranus en Pluto proberen afbraak en wederopbouw te bewerkstelligen.

De verandering: Uranus, Pluto, et. al: Dit komende jaar maakt Mars een lang verblijf in Weegschaal, een hemelsgeschenk zou ik bijna zeggen. Waarom? Een stoel met drie poten is minder stabiel dan een stoel met vier poten. Mars in Weegschaal brengt extra dynamiek en energie, en extra inzicht. Mars is, als het ware, de extra poot. Mars komt sterk naar voren in april en blijft in beeld tot eind juni. Hoe we met Mars omgaan is belangrijk. Een vier planeten combinatie kan lastig zijn – als er geen focus is.

De Verandering: Uranus, Pluto, et. al: We maken een bijzondere periode door en wat ik in mijn praktijk zie, is dat veel mensen, of zij het willen of niet, in een veranderingsproces zitten. De cd “de verandering’ (een horoscoop reading die over de plaatsing van deze planeten in je eigen horoscoop gaat), kan inzicht en ondersteuning geven in hoe deze energie zich in jouw leven manifesteert. Welke gebieden zijn rijp voor verandering? Waar zit de┬á meest weerstand? Waar kan de doorbraak plaatsvinden? Deze cd is via email te bestellen,(graag de geboorte datum, tijd en plaats doorgeven), de kosten bedragen Euro 45,- (incl. BTW; excl. verzendkosten). Voor informatie of vragen, kun je mij ook mailen: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized, Uranus en getagd, , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op De Verandering: Uranus, Pluto, et. al

 1. Bregje zegt:

  Interessant, interessant… het enige dat ik mis is wat de komende nieuwe Maan (11 gr Waterman) nog kan toevoegen, want sextiel transit Pluto-Venus en driehoek transit Jupiter… Gekke bokkesprongen (Venus-Pluto in Steenbok!) om onszelf te bevrijden (ook een sextieltje naar Uranus in Ram), er zit ook iets vrouwelijks aan, met de driehoek naar Jupiter in Kreeft, maar ook die Venus-Pluto in Steenbok, de donkere kanten van het vrouwelijke, de duistere macht van de liefde, de schoonheid of de moeder. Maar met die nieuwe Maan in Waterman misschien wel exact de goede manier om die schaduwen op een revolutionaire/originele en vredelievende manier te bevrijden… een soort yin/yang, lichte en donkere krachten zijn ALLEBEI nodig om een evenwicht te krijgen, beide mogen hun stem laten horen!
  Ik ben zeer benieuwd naar Gala’s interpretatie ­čÖé
  Fijne week iedereen, ik kijk ernaar uit!
  Lieve groet, Bregje

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Bregje,

   De nieuwe Maan is altijd belangrijk – maar wat het proces betreft waar ik nu over schrijf, niet van enorm belang. In vergelijking met de invloed van Pluto, die jaren over een teken doet, is de Maan binnen een paar dagen met een teken klaar. De Zon doet een maand over een teken. De verandering waar ik hierover schrijf, is onderdeel van een proces wat zeker wat Ur/Pl betreft, alleen al kijkend naar de vierkant, vanaf 2012 al aan de gang is – en de exacte aspekt is pas in 2015 voorbij. Er zijn dus diepere processen gaande. Wel kan de Zon/Mo gebeurtenissen triggeren, net als een lontje, eenmaal aangestoken, een vatje dynamiet tot springen kan brengen. Maar dat diepe laag wat onder zit – wat zich opgestapelt heeft.. dat is van een wezenlijk andere order dan de Zo/Mo. Dit principe zie je heel goed in de mundane astrologie door werken. De lunaties kunnen – als de bodem er rijp voor is – dingen op gang zetten. Lieve groet, Liz

 2. Bregje zegt:

  Chips, ik zie nu dat het geen driehoek is naar Jupiter, maar een inconjunct. Versterkt wel het dualistische binnen het vrouwelijke (bijv persoonlijke vrijheid of vastzitten in moederrol/gezin?). Omdat Venus na de nieuwe Maan weer direct gaat lopen, lijkt het een beetje een laatste push om jezelf ergens in te bevrijden, zodat je meteen mee kunt liften als Venus weer vooruit gaat. Dat hangen in het oude, misschien valse nostalgie of afhankelijkheid (financieel of liefde, of machtsonevenwicht in relatie) is geen optie meer vanaf 1 februari ­čÖé

 3. Lilyan van Halbeek zegt:

  Het T- vierkant van Pluto, Uranus, Jupiter in de hoofdtekens raakt bij iedereen momenteel de Zwarte Zon en de Diamant aan. Een unieke kans om meer bewustzijn in de wereld te brengen. Het valt je niet vanzelf toe, het is geen kadootje van de kosmos. De Zwarte Zon is dat wel: vrij speelveld. Maar als je besluit de overstap te maken naar het tegenoverliggende punt waar de Diamant ligt (voor iedereen rond 12 of 13 graden Steenbok), dan moet je die Diamant slijpen. Dat doe je als je iets toevoegt aan dat groter bewustzijn, maar tegelijkertijd weet je dat het geen persoonlijke verdienste is, want het is voortgekomen uit dat kosmische kadootje (het huis waar de Zwarte Zon staat). Je hoeft de overstap naar de Diamant niet te maken (het is trouwens nooit klaar, het blijft hard werken), maar volgens mij voelen steeds meer mensen dat ze zich niet langer willen verschuilen. Niet alleen maar een klein schakeltje zijn in een grote organisatie en tegen elke klant zeggen dat jij er ook niks aan kan doen. Toen Pluto over de Zwarte Zon liep in de dertiger jaren, ontstond de massaproductie. De keerzijde was dat mensen niet meer wisten wat ze maakten. In de gezondheidszorg is dat fabrieksproces helemaal uit de hand gelopen. Niemand is verantwoordelijk; ieder doet een klein stukje en dekt zich in en schuift af. En komt er mee weg. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat er een heleboel mensen zitten die vakmanschap willen leveren. Maar ze verzuipen in de bureaucratie. Toch zullen ze zelf op moeten staan. Een voor een. En hun verantwoordelijkheid nemen. Mij is wel eens perfectionisme verweten toen ik de afgelopen jaren een heleboel tochtjes maakte in dergelijke grote instellingen. Van het kastje naar de muur en weer terug. En ik wilde zo graag de boel wakker schudden. Maar ook zelf geholpen worden. Met mijn Zwarte Zon in drie dachten ze waarschijnlijk dat ik het voor de lol nog eens kwam vertellen. Ik blijf geloven dat het anders kan. Dus die lat blijft hoog. En de kelder van Pluto was diep. De vervormingen zijn er hopenlijk een beetje van af, de kwaliteit mag blijven: verantwoordelijkheid. De kunst is, volgens Loesje: “streef onbekommerd naar het ideale”.

 4. Pingback: Astrologieblog weekhoroscoop:Jupiter oppositie Pluto, Zon sextiel Uranus, emotioneel verbinding maken - Keek op de Week | Astrologieblog.nl

 5. Gala zegt:

  Wat is er over dit vierkant in de hoofdtekens Ram/Kreeft/Weegschaal/Steenbok nog te zeggen! De Hoofdas van het leven sinds geschreven geschiedenis. We zoeken een partner, bouwen een nestje moeten naar buiten om iets te schieten want meestal zijn er mondjes die gevuld moeten worden.
  Zoveel eeuwen later zijn dat nog steeds de hoofdthema’s van het leven. Met dit verschil dat we er vroeger
  zelf of met kleine groepen mensen zorgden voor de stam en dat de verzorgingsmaatschappij veel complexer
  en veel meer afstand heeft naar de behoeften van middenin en onderaan.
  Het kleine huishouden met daarin de ouderlijke macht weerspiegelt zich in de grote landelijke huishoudens,
  de EU-verbanden en de wereldorganisaties. De laatste keer dat Pluto in Steenbok stond ontstonden de eerste
  democratische regeringsvormen (1776 VS). De afbraak van de aderlijke en geestelijke macht begon zijn retour.
  In vele landen moet deze omwentelingen nog plaatsvinden! Bij ons doet het woord participatiemaatschappij
  zijn intrede. Het individu moet voor een uitkering meewerken aan een betere samenleving. Een uitkering is niet
  meer vanzelfsprekend. Subsidie voor kunst en cultuur, bedenk zelf fondsen om rond te komen. We moeten
  er weer zelf voor zorgen, onze eigen verantwoording nemen. Zelf actie ontwikkelen.
  Verandering geeft een vierkant, botsen van belangen! De idee├źn zijn er allang maar we willen zo lang mogelijk
  vasthouden en zijn bang voor vernieuwing. Veel zelftwijfel we hebben te lang het aan anderen overgelaten.
  Hetzelfde in het klein we weten dat een relatie niet werkt maar breken geeft heftige schommelingen in familie, schoonfamilie, de status van het gezin, de machtsverhoudingen. Voor een scheiding rond is zijn er ook vele
  vriendschappen kapot gegaan. Vaak waar we eigenlijk rust zochten is er veel meer onvrede ontstaan.
  Ook toen de slaven hun vrijheid kregen waren vele die vrijwillig terug in dienst gingen, ze konden de vele
  zaken die bij vrijheid komen kijken niet aan. Vele bleven hun ook als “slaven” zien!
  De cirkels van ontwikkeling lopen niet parallel. In sommige huishouden of landen werken de ouderwetse man/vrouw patronen wonderwel. Als de tijd rijp is voor opstand zie je dat vanzelf gebeuren. We pikken het niet meer. Dat is nu duidelijk zichtbaar in vele landen en persoonlijke relaties. We zijn ons bewuster weten beter
  wat past en waar we absoluut het figuur niet meer voor hebben. Dat maakt het allemaal complexer. Zit en af
  was voor honden maar ook geld niet meer. Dieren zijn leden van het gezin geworden.
  Uranus in Ram (jaren dertig) veel sociale onrust. Te sterk afzetten tegen sociale structuren vernielt onnodig
  veel. Kijk naar Irak, een democratie kun je niet afdwingen, het moet uit het volk ontstaan! Zoals een gezonde
  appelboom vanzelf appels schept en als de tijd nog niet rijp is er geen vruchtje zal ontstaan.
  In het klein de puber die het gezin terroriseert, zelf met grote mond zich een weg wil banen door zich af
  te zetten tegen de ouderlijke macht. Hij vergeet dat hij zijn voedingsbodem bevuilt, alleenstaand raakt hij
  het Noorden vaak geheel kwijt, op een enkeling na. Of hij zoekt een bende of clubje want zonder relaties
  is het moeilijk leven zelfs op straat. Jeugd wil te snel te veel (Uranus/Ram).
  Mars in weegschaal staat in val, veel praten vult weinig gaten. Uranus in Ram te fanatiek wil verandering
  gelijk en plan voor wederopbouwing ontbreekt. De jeugd denkt niet genoeg op de lange termijn zoals de
  jongeren nu niet willen meebetalen aan de ouderenzorg. Jupiter/kreeft het volk heeft teveel meningen ieder
  weet het beter er lopen teveel zaken nog doorheen. Alles aan het volk overlaten geeft oerwoudwetten!
  Als de kinderen het gezin moeten sturen is dat richting Disneyland!
  De wind waait uit alle richtingen, het oude vertrouwde heeft diepe wortels die blaas je niet zomaar omver.
  Maar als het loof, de top van de boom te zwaar wordt en niet goed is geworteld dan valt hij bij de eerste
  storm als vanzelf! De onrust hangt in de lucht zoals een huis waar spanningen hangen dat voel je bij het
  eerste binnentreden. Het vierkant loopt niet soepel, veel onnodig bloedvergieten de vechtscheiding thuis.
  We zullen er doorheen moeten, je kunt alleen zorgen dat je zelf niet de blokkade voor verandering bent!
  Angst moet je aankijken en doorleven anders lost het nooit op zoekt het andere uitwegen en uitvluchten.
  Ik ga er mee stoppen je kunt er eindeloos over filosoferen, en dat is wat je in je eigen leven moet doen.
  Wat past er bij me en wat heeft zijn beste tijd gehad. De fopspeen heeft zijn waarde ook verloren en gelukkig
  maar…dingen worden anders! Het verleden heeft nooit de toekomst maar dat is op ieder niveau van
  samenleven een ander verleden dus daardoor een ander verlangen voor de toekomst.
  Sommige zaken zijn simpel en andere onmenselijk complex en vele stadia daartussen het draai vaak
  om de heren en mevrouwen Controle en Macht.

 6. Pingback: Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon in Vissen... Op naar de lente - Keek op de Week | Astrologieblog.nl

 7. Pingback: Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius vierkant Saturnus, aandacht is de nieuwe schaarste - Keek op de Week | Astrologieblog.nl

 8. Pingback: Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de nieuwe Maan, Venus, en ingewikkelde liefdesrelaties - Keek op de Week | Astrologieblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *