Astrologieblog weekhoroscoop:Jupiter oppositie Pluto, Zon sextiel Uranus, emotioneel verbinding maken

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik zal maar gelijk met de deur in huis te vallen: maak emotioneel verbinding met jezelf. Deze emotioneel verbinding leidt tot meer diepgang en onderling begrip in relaties en dat is hard nodig deze komende week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Maan in Steenbok (vanaf dinsdag ochtend) maakt wederom een ongemakkelijke rit langs de vijf (d.w.z. Venus, Mars, Jupiter, Uranus en Pluto). Als ik kijk naar de horoscoop van de Ukraine, met Steenbok op de ascendant, maak ik me terecht zorgen over de situatie die zich daar ontwikkelt. Namelijk op vrijdag staat Jupiter, voor de tweede keer, in exacte oppositie met Pluto, waardoor een keiharde confrontatie tussen staat en volk (Jupiter is tevens in het teken van de Maan) onvermijdelijk lijkt. Terwijl in onze eigen ‘kleine’ wereld, is het belangrijk om zuiver te handelen en zicht op de eigen emoties te hebben. Pluto krijgt de overhand zodra er sprake is van onbewustzijn. Wat niet zichtbaar is, daar maakt Pluto flink misbruik van!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maar deze week, op woensdag, staat de Zon in sextiel met Uranus. Een nieuwe aanpak wordt vereist. Inzicht is nodig. Inzicht in hoe ‘het zelf’, de Zon, situaties benadert. In de kern, gaat het hier over bewustzijn (de Zon). Hoe we met onze eigen gevoelens omgaan, of wij in staat zijn onze eigen emoties te herkennen en toe te laten en niet op anderen te projecteren. Zodra we meer zicht op onze eigen gevoelens en emoties hebben, beginnen we ons ook minder te identificeren met de verdriet en emoties van anderen. Mensen en situaties worden dan minder troebel omdat er meer helderheid is. Pluto krijgt minder ruimte om zich te misdragen. En op donderdag is het nieuwe maan, een nieuwe cyclus van nieuwe kansen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat ik geweldig interessant vind in deze keiharde confronterende energie is wat er direkt na de Jupiter/Pluto oppositie in dit krachtveld plaatsvindt. Enkele uren later verlaat Mercurius het luchtteken Waterman voor het waterteken Vissen en vervolgens, om 21.50, gaat Venus in Steenbok direkt lopen. Dit allemaal op een dag.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Om bij Mercurius te beginnen. Mercurius in Waterman staat op een afstand en bekijkt zaken vanuit een intellectueele perspectief. Het is niet emotioneel betrokken, eerder zakelijk en precies. Mercurius in Vissen daarentegen, voelt dingen aan vanuit de diepte. Waterman is vasthoudend en vastbijtend. Vissen is meegaand, moeilijk te vangen, glipt makkelijk weg. Vissen is vooral in staat om zich aan te passen. Mercurius loopt richting zijn eigen tegenpool Neptunus, om vervolgens vlak voor de conjunctie van beide planeten, aan zijn eerste retrograde periode van dit jaar te beginnen. Zo kort na de hoogspannings contact tussen Jupiter en Pluto, zou Mercurius/Neptunus makkelijk met de berichtgeving van een groot tragedie, of een andere meeslepend verhaal te maken kunnen hebben, binnenlandse veiligheid, klokkenluiders, informatie lekken, enz. Maar dit wordt afgewend, Mercurius keert terug naar Waterman, en men keert terug naar de onderhandeltafel. Iets pijnlijks in een situatie, is dus ook afwendbaar. Het hoeft niet zo.. kan ook anders.

Astrologieblog Weekhoroscoop: En tja.. die Venus direkt is ook goed nieuws. Wat wij van waarde vinden krijgt meer vorm. Het wordt tastbaarder en treedt weer naar buiten. Het mag er zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie op zondag, wat de persoonlijke sfeer betreft, kan erg gemoedelijk zijn. Er is namelijk een grote driehoek tussen Maan in Vissen, Jupiter in Kreeft en Saturnus in Schorpioen. Een familie reunie, een emotioneele verbinding, een strukturele verbetering in een familie relaties. Een grote driehoek in water geeft een ‘feel good’ factor, en versnelt de aktie. Een fles wijn is gauw – onder zo’n stand – niet genoeg šŸ˜‰

Fijne week… Elizabeth

De cd, ‘de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie email mij onder: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog weekhoroscoop:Jupiter oppositie Pluto, Zon sextiel Uranus, emotioneel verbinding maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *