Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Chiron en het belang van zelfreflectie

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dit moment gaat er geen week voorbij, zonder dat de Maan zich vanuit een van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok) met de spanningsaspecten tussen Jupiter, Uranus en Pluto bemoeit. Vorige week stond de Maan in Steenbok, en tot woensdag deze week staat de Maan in Ram. We zitten als het ware op een draaimolen en omdat de buitenplaneten zo langzaam bewegen, lijkt het alsof snelle resultaten (vooral waar sprake is van chronische of diepgewortelde problemen) niet te bereiken zijn. Ik vind het tekenend dat de 5e Uranus/Pluto vierkant, dat op 21 april in 13 graden 34 Ram, Steenbok valt, eerder in de dierenriem plaatsvindt dan de 6e vierkant op 15 december 2014, in 12 graden 35 !! Het is erg plakkerig allemaal. Wat in ieder geval duidelijk moet zijn, is dat de kosmos doorzettingsvermogen en geduld van ons eist!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maar goed…Waar het altijd om draait is bewustzijn. Wat dat betreft is het interessant dat op dinsdag nadat de Maan de ‘usual suspects’ Jupiter, Pluto en Venus langs is geweest, een mooie sextiel met de Zon maakt. Met andere woorden, bewustzijn van de spanning maakt het mogelijk om een andere wending aan de energie te geven. De maan heeft te maken met eb en vloed, en met de stemming, zowel individueel als collectief. Maan in Ram is zowieso geneigd om snel tot conclusies te komen, snel in aktie te komen. Daarentegen, de Zon in Waterman is een vaste teken die verder vooruit kan kijken, en die een zekere afstand van de eigen emoties en impulsen kan nemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Later in de week, wordt dit vermogen om ‘tot tien te tellen’ belangrijk. Zelf-reflectie begint nu een grotere rol in ons individuele leven te spelen. Op Woensdag staat Jupiter in driehoek met Chiron, en de Maan staat sextiel met zowel Mercurius als Neptunus. Door te praten over eventuele issues, kan er empathie en begrip onstaan. Bruggen bouwen tussen mensen. Dat Jupiter in Kreeft staat, maakt dit een uitstekende tijd om je met je eigen verleden, je kinderjaren, bezig te houden. Jupiter maakt zijn tweede driehoek met Chiron, de laatste vindt plaats op 14 mei. Kijk in welk huizen Chiron en Jupiter transiteren. Hier kan diepe genezing plaatsvinden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Donderdag begint Mercurius met zijn eerste retrograde fase van het jaar. Volgende week donderdag, keert hij terug in Waterman. Symbolisch gezien, blijven we langer dan gewoonlijk in de rationeel sfeer, in de denk wereld. Een retrograde planeet richt zijn blik meer naar binnen. Dus Mercurius in Waterman – zeker als hij conjunct met de Zon (15 februari) staat- zou met zelfonderzoek te maken kunnen hebben. Kritisch zijn in situatie. Emoties even buiten de perken houden, er tijdelijk afstand van nemen.

Jupiter driehoek Chiron, en Mercurius retrograde in Vissen, bieden samen, een unique mogelijkheid tot zelfreflectie en groei.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf zaterdag staat de Maan in Tweeling. Met de twee lichten en Mercurius in luchttekens, een uitstekende tijd om de banden met oude vrienden weer aan te wakkeren.

Ben je benieuwd hoe dit in jouw eigen horoscoop eruit werkt? De cd, ‘of mp3 file, de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie email mij onder: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Chiron en het belang van zelfreflectie

 1. Gala zegt:

  Vrijdag Sotsji, een gebouwde droomwereld voor goud, zilver en brons! De sporters zitten vol dromen
  met Mercurius conjunct Neptunus in Vissen nu. Vele zullen uit hun droom geholpen worden en de waarheid, de realiteit van de Watermanzon in de ogen moeten kijken.
  Sport is een drug, verdovend, stimulerend het maakt dat genotsstofjes geheel vrijuit onze bloedbaan ingaan!
  Veel sporters hebben Mars/Neptunus verbanden. Mars, de mens als kleine energiebron die telkens weer alles geeft, zichzelf volledig uitput, leegzuigt om zich in “goud” te baden. Simpelweg een burn-outje op burn-outje!
  Neptunus kenmerkt zich vaak door concentratieproblemen maar echte sporters kennen de “zone” het gebied waar we gehypnotiseerd schijnen. Jezelf volledig verliezen om bovenmenselijk te presteren. De trance als vrucht van sterk getrainde, volledig opgeleide overgave!
  De Watermanzon schijnt een en al kameraadschap en vriendschap. Dat meedoen even belangrijk is als winnen de eerste leugen die Uranus ontkracht. Iedereen wil schitteren, iedereen wil de nieuwe ster aan het sportfirmament zijn! We behalen de eer voor ons land (Jupiter/Kreeft) maar we willen onze Naam nationaal en internationaal belicht zien aan hemelgewelf! Het harde werk van Pluto/Venus in Steenbok bied kansen op eremetaal voor ons moederland (Jup/Kreeft). Maar het ego wil de geschiedenisboeken ingaan.
  15 sporten met 98 verschillende onderdelen zullen vrijdag 7 februari t/m zaterdag 23 februari strijden om
  verschillende kleuren gelukzaligheid. Het is het grootste sportgebeuren iedere 4 jaar. Een olympische titel de meest gedroomde droom van sporters! We zullen zien wie er gezegend is dit jaar… kijken dus met Neptunus in Vissen beelden en foto’s in overvloed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *