Astrologieblog Weekhoroscoop: Jezelf Zijn!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Aan het begin van de week, zorgen de Maan in Kreeft en Mercurius (retrograde) in Vissen –  voor diepe emotionele onderstromingen. Beide planeten zijn open en receptief voor invloeden van buitenaf. Het gevoel kleurt het denken en beinvloedt de sfeer, in positieve of in negatieve zin. Mercurius in Vissen ontvangt signalen op, is mediumiek. Als je aan iemand denkt, gaat plots de telefoon. Maan in Kreeft wil iedereen bemoederen en speelt graag de rol van grote moeder. Echter, Mercurius is retrograde, zaterdag is de volle maan, en daarvoor maken zowel Zon  (op dinsdag) als Maan (op vrijdag) een vierkant met Saturnus. De uitdaging is om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven in plaats van je te identificeren met of je te verplaatsen in, het leven anderen. Simpel gezegd: je energie meer bij jezelf houden. De beste bijdrage die je kunt leveren aan welke situatie dan ook, is jezelf zijn!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag keert Mercurius terug naar het luchtteken Waterman en wij krijgen de kans aangeboden om een situatie opnieuw op te zoeken, iets recht te zetten, op te ruimen, of beter te begrijpen. Waterman is een rationeel denk teken. Waterman draagt water (de emoties) in een kruik op zijn schouder. Hij heeft ze onder controle, houdt van een zekere afstand. Dit thema wordt extra benadrukt tijdens de Volle Maan op zaterdag.  We kunnen dan, als het ware op afstand, de eigen ervaringen waarnemen. De Maan in Leeuw symboliseert het hart, het centrum, de kloppende kern. Maan in Leeuw geeft de emoties een sterk persoonlijke kleur. Leeuw is warm, liefhebbend en genereus. De Zon in Waterman is abstrakt, het denk teken par excellence. Als de Maan volledig zichtbaar is aan de hemel, komen we dichterbij ons gevoel te staan. Kort na Volle Maan, maakt de Zon een driehoek met Mars en de Maan een sextiel met Mars. Tegelijkertijd staat de Zon ook conjunct met Mercurius. Durven de dingen te zeggen. Durven onze inzichten te delen. Het uitspreken van onze eigen waarheid bouwt bruggen zowel in persoonlijke als in zakelijke relaties.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag, gaat de Maan naar Maagd en op zondag maakt zij een reeks harmonieuze aspecten met Jupiter, Chiron, Pluto en Venus. Thema’s die hierbij passen zijn zuiverheid, zorgvuldigheid en integriteit. Het dienstbaar zijn hoeft niet altijd ten koste van het zelf te gaan. Prachtige energie dat gekoppeld aan Mercurius driehoek Mars, ook op zondag, een doorbrak in communicatie teweeg kan brengen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik wil jullie herinneren dat mp3 readings te bestellen zijn. Voor meer informatie hierover stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Ik wens al mijn lezers een hele fijne week. Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jezelf Zijn!

 1. Gala zegt:

  Voor Nederland is Sottsje tot nog toe een droom! Zaterdag Goud voor Kramer. Zondag Goud voor Ireen Wust en Vandaag Goud voor Mulder op de 500 meter! Niet alleen Goud maar op de 5 km Goud, zilver Brons voor ons kikkerlandje!! Vandaag op 500 meter ook Goud, Zilver en Brons! De Tweeling Mulder nr 1 en 3 de familie gaat uit zijn dak. De koning glundert en Maxima jubelt mee!! Wat is er aan de hand in Sotsji Nederland staat bovenaan met gekleurde pakken en dat voor een mini landje!! Even de Horoscoop van Holland erbij halen want dat moet vuur en vonken geven! Met 1 blik zie ik het, Neptunus transitair op 4 graden Vissen staat exact driehoek de ascendant van Nederland op 4 graden Kreeft! De grote roze droom met een Oranje randje. Dat Groothuis onderuit ging vergeten we even bij de start ging het al mis, hij schaamde zich zichtbaar voor iedereen maar bovenal voor zichzelf!
  Ook dat is sport…verlies geeft vaak in de volgende overwinning die extra glans. Het besef dat het niet vanzelfsprekend is dat ons lichaam presteert onder die enorme druk. Na verlies fonkelt oogglans bij winst des te meer. Al zit ik in mijn luie stoel je voelt toch trots in je hart als het Wilhelmus weer te keer gaat! Het Volklied dat zo diep verankert in je DNA kampeert! Sinds 1977 woon ik in België maar het Belgische volkslied maakt
  geen enkele emotie bij mij los. Zo ben ik niet geconditioneerd! Oranje is mijn kleur al is dat mentaal een onnozelheid maar onze fysiek onze inprinting in den beginnne een gevoel, een emotie waar het verstand buitenspel staat maar het gevoel op reageert met een heftigheid van veiligheid, geborgenheid en heel veel liefde.
  Rood, wit, blauw een vlag als je er een moet kiezen gelijk je lievelingsvlag is. Waarom!? Als kind heb ik nooit een andere zien wapperen! Zoiets vervaagt nooit! Wilhelmus, Oranje en Rood,wit, blauw voor ieder Nederlander een “gegeven”! Iets dat je trots maakt, wat je een identiteit bezorgt, wat je moederland aanwijst. Een basispakket van kenmerken waarmee je bent opgevoed dat de het idee geeft dat het zo hoort. Later weet je beter, maar het voelt toch altijd zo vertrouwd. Het verstand kan daar niet bij, het verstand is koud en afstandelijk maar zonder gevoel, zonder emotie krijg je die saaie prof., die heel veel weet maar geen hart beroert!
  Sport is emotie en in sport laten mannen zien dat hun hart niet van steen is! Sport maakt veel los. Tot 23 februari is de beer los…genieten maar!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Leuk hoor Gala. Mooie reactie. Dank je wel.

   Op zulke momenten mis ik Ton Brakenhoff!!

   Echter.. Ik heb wel Sven Kramer zien winnen en dat deed mijn hart sneller doen kloppen. Die man heeft prachtig geschatst. Ik voelde me even een ras echte Nederlander 🙂

   Het land is natuurlijk schaats gek! Het hoeft maar een beetje te vrienzen en ja hoor… erop uit… En de hoop op een 11 steden tocht leeft weer onder het volk. Het geheel blijft mij verbazen. Denk zelf dat het met het water landschap te maken heeft. In Wales.. waar ik vandaan kom, hebben we rivieren.. en die vriezen zelden, zijn diep, met stromingen, en al. Men schaatst er nooit op. mvgE

 2. Yvonne zegt:

  Hallo elizabeth,
  Lees net dat je uit Wales komt,ben er een paar keer op vakantie geweest, maar nu staat het onder water.
  Op de bbc waren er mensen aan het woord die woest waren en gefrusteerd op de regering.
  In de horoscoop van engeland zag ik dat transit saturnus net over neptunus was gegaan en straks ook weer terugkomt over dat punt.
  Radix saturnus staat 23 gr.leeuw dus transit saturnus maakt er een vierkant mee,de as volle maan zal de situatie verergeren en volgens een deskundige op de bbc zal het probleem nog wel maanden aanhouden.
  Groetjes yvonne

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Yvonne,
  Er gebeurt veel in de horoscoop van de UK de laatste jaren. Pluto over de Zon.. Uranus vierkant de Zon, om maar de twee belangrijkste te noemen. Tr. Saturnus conjunct Neptunus was op 15 december, dus een kleine twee maanden geleden (er komen nog twee hits). Tr. Saturnus vierkant radix Saturnus moet ook nog twee keer. Ik denk dat je wel een belangrijk aspect in de horoscoop van de UK te pakken hebt. UK is ‘geboren’ onder een Saturnus/Neptunus vierkant en blijkt gevoelig te zijn voor Saturnus/Neptunus transits. Ik denk zelf dat tr. Pluto in het 4e huis vierkant tr. Uranus in 7 laat ook een belangrijke rol spelen, om dat ze een chronische situatie laten zien. Er is al jaren onvoldoende geinvesteerd in het infrastructuur langs de kust en langs rivieren. Er zijn een aantal waarschuwingen geweest de laatste jaren. Sommige plekken in England krijgen nu – voor de tweede keer in vier a vijf jaar, te maken met hoog water. Mensen zijn ontzettend boos en terecht. Ik denk dat Ur vk. Pl juist met zulke chronische problemen/issues te maken heeft. Saturnus vierkant Saturnus – interessant. Je ziet hoe hoog politici van alle partijen naar de plekken gaan die onder water liggen. Leiderschap en betrokkenheid laten zien. Volgend jaar zijn er verkiezingen. Gisteren zei Cameron alle geld over te hebben voor de getroffen gebieden. – vraag is of dat waargemaakt kan worden. De 2007 water ramp, heeft bedrijven en industrie 700 miljoen gekost!! OM de ‘flood defences’ op order te maken, is 500 miljoen nodig. In die zin.. Saturnus op Neptunus laat wel erg veel geld weg vloeien. Een blanco cheque lijkt mij niet echt mogelijk. Wat de PM wel doet, is de waterramp gebruiken om zijn eigen image op te poetsen. Gatver!! Warme groet, Elizabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *