Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon in Vissen… Op naar de lente

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met Jupiter en Mercurius retrograde, en Mars en Saturnus langzaam lopend en bijna op het punt om retrograde te gaan,  krijgen we een mooie gelegenheid om plannen grondig te herzien. Mars in Weegschaal is Saturnus goed gezind en Saturnus staat in het teken van Mars. De energie lijkt zich te richten op het creëren van een goede basis, een gedegen fundament. In feite maakt het niet uit of het om een relatie, een reorganisatie of een studie keuze gaat, de puntjes op de i zijn belangrijk. Verder denk ik dat  samenwerking steeds belangrijker wordt en dat de positieve receptie tussen Mars en Saturnus, ons in staat stelt essentieel werk te verrichten.  De energie van de grote kruis is weliswaar tijdelijk geluwd, echter in april komt het met alle heftigheid terug. Het kunnen dealen en onderhandelen met mensen en situaties die als het ware haaks op elkaar staan, vraagt een bepaalde soort kundigheid en geduld en ook daarin kan zo’n positieve receptie tussen Mars en Saturnus ons ondersteunen. Mars wordt geduldiger en alwetend dat hij steun in zijn rug heeft, gedraagt Saturnus zich eerlijk en oprecht.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat belangrijk is om te weten, is dat op 22 maart de maansknopen van teken veranderen. Straks zit de Noorderlijke Maansknoop in Weegschaal en de Zuidelijke Maansknoop in Ram. Over de as waar de maansknopen staan,  zullen de komende +/- 18 maanden, de eclipsen vallen.  Dus het idee van samenwerken wordt ook een van de grote collectieve thema’s. Of het nu om het uitsterven van olifanten, het behoud van de oerwoud, of het omgaan met grondstoffen, de mensheid moet meer bewust worden van wat ons verbindt, en niet steeds kijken naar wat ons scheidt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag gaat de Zon naar Vissen en we komen een stap dichterbij de lente. De Zon in Vissen wordt door Jupiter in Kreeft beheerd, en in mijn opinie, belooft dit veel goeds, vooral voor mensen met planeten in de water tekens. Later in het jaar (sterk voelbaar vanaf 14 mei) krijgen we een grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron, dus in sommige opzichten, zou je de Zon in Vissen als een soort voorafje kunnen zien. De Vissen Zon is vaak begaan met de grote thema’s, en heeft een filosofische inslag. ‘Morgen komt de zon ook op”. Het kunnen loslaten van gedachten, mensen, dingen, situaties, het kunnen opgaan in mediteren of muziek. Vissen kunnen heel geestig en inspirerend zijn. Op zondag staat de zon conjunct met Neptunus en de gedachten dwalen makkelijk af. De grens tussen fantasie en werkelijkheid is weliswaar dun maar creativiteit en openheid voor inspiratie neemt toe.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag maakt Mercurius opnieuw een vierkant met Saturnus. De eerste viel op 25 januari en de laatste op 11 maart. Terug in Waterman, laat Mercurius meer van zijn wetenschappelijk kant zien. Hij houdt zijn hoofd koel en laat zich niet makkelijk van stuk brengen. Ook hier krijg ik het gevoel dat het verleden een invloed heeft op het hier en nu. Iets in een argument is niet helder. De lijnen van communicatie zijn troebel waardoor het nodig wordt om nogmaals de afspraken te benadrukken. Enz. Dit kan ook simpelweg een moeilijk gesprek betekenen.

Op zaterdag staat de Maan in Boogschutter, het tweede teken waar Jupiter overheerst. De Zon vierkant Maan gevolgd door de Maan vierkant Neptunus, kan een crisis in zelf-vertrouwen geven, vooral wat het eigen gevoel over situaties betreft. De invloed van Neptunus in heel subtiel. Er hangt een wolk of een mist boven het hoofd. Maar goed.. het is weekend, een stevige kater kan ook!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik ben blij met de reacties op de mp3 recording ‘de verandering’. Deze recording is gebaseerd op de eigen horoscoop, en geeft inzicht in  de energie van de grote kruis tussen de planeten Mars, Jupiter, Uranus, en Pluto.  De cd, ‘de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon in Vissen… Op naar de lente

 1. Gala zegt:

  Angela Merel wil met retro Jupiter/Kreeft en Mercurius/Waterman BRAINSTORMEN!
  Splinternieuwe EU communicatienetwerken moeten er komen om Amerika buitenspel te zetten in het
  beheren van de mega informatiestroom! Angela heeft wellicht kennis van Astrologie om dit idee vandaag
  in de media te lanceren! Jupiter/Kreeft… de 28 EU lidstaten voor de burger moederlanden en
  Mercurius/Waterman die voor de nieuwe communicatienetwerken staat. Merkel is het zat dat al onze
  EU gegevens op Amerikaanse servers staat. Zeker nu Neptunus in Vissen huist is lekkage haar grootste
  probleem! Met Pluto in Steenbok is het tijd voor deze grondvesten aangebroken. Jupiter/Kreeft geeft de
  grenzen aan en die overschrijden ligt gevoelig bij landen. Ieder volk (Kreeft) heeft een andere LEER (Jupiter)
  en een andere geschiedenis zoals dat het geval is bij iedere familie.
  Angela Merkel (17 juli 1954, Hamburg) heeft zelf in haar horoscoop ook een conjunctie met Mercurius (9°) en
  Jupiter (12°) Kreeft. Jupiter Transit daar daar nu precies tussenin (10°).
  Letterlijk en figuurlijk veel “kopzorgen” dus! Angela zelf geen Mama is wel de BIG MAMA van de EU!
  28 lidstaten of moederlandjes draaien om haar as. Zij is de “motor” zij is de Grande Lady waarmee de andere landen thuiskomen. Ze heeft haar Zon ook in Kreeft dus ze vervult deze rol met Hart en Ziel!

  Zondag einde van de Olympische spelen met de Zon en Neptunus driehoek de horoscoop van Nederland
  een grote droom van ijs! Het wensbeeld fonkelt om de halzen van de atleten! Nog nooit was ons land zo
  succesvol! Nog nooit was Holland met schaatsen zo dominant! Natuurlijk staat de Maan Zondag in
  Boogschutter! Alle landen gaan weer naar huis. Dat Jupiter in Kreeft staat versterkt de Maan.
  De heimwee (Jupiter/kreeft) is over, terug naar land en familie. Bij het afscheid van al die atleten uit de
  verschillende landen zal er wel een traantje vloeien, het feest is over! Nog even groot vuurwerk, nog even
  knuffels en kussen in overvloed, nog even genieten van de mega aandacht en in het vliegtuig stappen naar
  eigen land, naar eigen gezin!
  Rest nog, lekker slapen…thuis!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Gala, Leuk beeld van Merkel als “Big Mama”.. Zij komt in haar rol als kanselier wel aan haar trek, ook zonder kindjes. De Nederlandse schaatsers hebben inderdaad geweldige prestaties geleverd. Interessant genoeg.. niet op het gebied van ‘figure skating’. Ik heb gisteren zo genoten van de ‘couples figure skating’ finale. Speed skating is krachtig en zit in het Nederlands bloed. Maar dat schone van figure skating heeft kennlijk minder aantrekkingskracht. MvgE

 2. Gala zegt:

  Met mijn Neptunus in Weegschaal in huis 1 is paardansen voor mij een sprookje uit duizend en één nacht!
  Mijn mond valt open kijkend naar de buis! Je kunt me bij wijze van spreken op de TV plakken!
  DE TIJD heeft voor een paar uur zijn biezen gepakt en ik waan me in een andere wereld. Ook woorden
  heeft mijn gevoel niet nodig om te genieten, om mateloos te genieten! Dat heb ik bijna nooit! Als de muziek
  start zweef ik mee en ben verloren! Een “val” zet me even terug op aarde om me vervolgens snel weer
  te verliezen in een kunstvorm die mijn hartkamers opent! Voor ballet heb ik ook een zwak!
  De man en vrouw beide draaiend om hun assen zo bekoorlijk in hun beweging…ik kan er niet genoeg van
  krijgen! Het beeld lijkt geschapen bij de gratie Gods! Het beeld houd me vast en ik volg ademloos… beweging
  op beweging! (Je snapt wel inmiddels ben ik dood)! Denk dat mijn Neptunus even te lyrisch wordt.
  Mars ook in huis 1 in weegschaal ziet weer graag die opwippende rokjes en heersers van mijn ascendant
  Saturnus die achter Venus staat met alleen een driehoek naar de MC kan als geen ander de discipline
  op volle waarde waarderen (huis 2). Al mijn planeten in huis 1 raken dus in bekoring! De sfeer, de uitstraling
  het gevoel van deze dans voor mij de ultieme relatie waar hard werk bij moet behoren!
  Dus Liz, je bent niet de enige ook ik vind het PRACHTIG, MACHTIG maar bovenal WAARACHTIG!…

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Prachtig inderdaad … maar ook zenuwslopend. Heb gisteren de dames short program skate gekeken. Wauw. Ik raak er ook helemaal stil van. GEWELDIG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *