Astrologieblog Weekhoroscoop:Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop

Astrologieblog Weekhoroscoop:Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Sinds 6 februari loopt Mercurius retrograde en op vrijdag gaat hij direkt. In de week van 3 februari, toen Mercurius bijna exact conjunct met Neptunus stond, schreef ik in mijn week horoscoop: “Mercurius loopt richting zijn eigen tegenpool Neptunus, om vervolgens vlak voor de conjunctie van beide planeten, aan zijn eerste retrograde periode van dit jaar te beginnen. Zo kort na de hoogspannings contact tussen Jupiter en Pluto, zou Mercurius/Neptunus makkelijk met de berichtgeving van een groot tragedie, of een andere meeslepend verhaal te maken kunnen hebben, binnenlandse veiligheid, klokkenluiders, informatie lekken, enz. Maar dit wordt afgewend, Mercurius keert terug naar Waterman, en men keert terug naar de onderhandeltafel. Iets pijnlijks in een situatie, is dus ook afwendbaar. Het hoeft niet zo.. kan ook anders.”

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
De afgelopen week, dacht ik dat wij op het punt stonden om die grote tragedie daadwerkelijk te zien. Ik heb het natuurlijk over de situatie in de Ukraine. Gisteren, onder de conjunctie van de Zon met Neptunus in Vissen, was de drama afgewend. In plaats van een slachting, was het kijkdag bij Villa Janoekovitsj, het luxe woonhuis van de ex-President. Duizenden stromden naar binnen. De Zon/Neptunus archetypen spreken voor zich. De emotionele terugkeer van Joelia Timosjenka (geb. 27 nov. 1960) viel onder de transit van die Zon/Neptunus conjunctie, in vierkant met haar radix Zon in Boogschutter. De tranen van intense opluchting, de hoogoplopende emoties onder de bevolking bij het terugzien van hun ouder leider, dragen de onmiskenbare stempel van Zon/Neptunus.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Mercurius direkt betekent dat er meer vaart gaat komen in de zaken die met Mercurius te maken hebben. Schrijven, denken, praten, lezen, communicatie, reizen, korte-trainingen, enz. We hebben genoeg tijd gehad om mogelijkheden te onderzoeken. Op donderdag, staat de Maan conjunct met Mercurius, waardoor wij ook gevoelsmatig een verbinding maken met de kennis. Waar valt deze conjunctie in je eigen horoscoop? Het lijkt alsof er een tijd van piekeren m.b.t. dit gebied, nu tot een einde komt. Een mogelijke emotioneel of geestelijk obstakel wordt overwonnen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Op dinsdag staat Venus voor de derde keer in sextiel met Saturnus (de vorige ontmoeting vielen op 23 november 2013, en 11 januari). De sextiel is een ondersteunend aspekt, die goed functioneert in situaties waar sprake is van samenwerking. Het is ook een contakt dat initiatief vraagt: je moet als het ware, zelf iets voor doen. Venus in Steenbok ziet Saturnus graag. Een symbolisch jonge vrouw valt op een oudere man.  De liefde die eerst verdiend moest worden. De beloning voor een taak, die veel zelfdiscipline geist heeft. De opbrengst (Venus is vernietigd in Schorpioen) van een schat (Venus) valt tegen. Een symbolische periode van rouw komt tot een einde.

Astrologieblog weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Op woensdag staat Jupiter in vierkant met Uranus. Dit zou een conflikt kunnen betekenen tussen verschillende visies of ideologieën. Jupiter in Kreeft heeft een persoonlijke kleur en de levensfilosofie is dikwijls gebaseerd op eigen ervaring en buikgevoelens. Uranus in Ram loopt warm voor het nieuwe en is best in staat om deuren in te trappen. Hij is de revolutionaire die ten strijd trekt voor de visie van een betere wereld. Er is sprake hier van grote tegenstellingen. Echter, vooruitgang komt voort uit spanningen. Het is fijn, vind ik, dat Mercurius kort hierna direkt gaat lopen. Communicatie is belangrijk nu.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Op zaterdag gaat Mars retrograde lopen. Mars in Weegschaal is een strateeg pur sang. Waar Uranus in het teken van Mars, enorm ongeduldig kan zijn, is Mars in Weegschaal in staat om te plannen en te wachten tot de tijd om in aktie te komen rijp is. Goed doordacht. Mars in Weegschaal heeft zichzelf aardig in de hand en is nu in staat om de kracht van Uranus te beteugelen. Mars in Weegschaal zoekt ook partners. Interessant in dit opzicht is dat op zondag Venus in vierkant met Mars staat. Gezien het feit dat de planeten in elkaars teken staan, kan dit een winstgevend partnership zijn. Beide planeten zien wat in een samenwerkingsverband.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop
Dit is een bijzonder interessante week. Er gebeurt veel, heel veel zelfs. De nieuwe maan op zaterdag, in Vissen, is door Jupiter beheerd en  de Zon en Maan staan ook in driehoek met Jupiter. Er is sprake van meer optimism. Zelfvertrouwen en hoop zijn heel krachtige wapens! We moeten alleen een lange adem hebben… Jupiter is retrograde, en op zondag gaat Saturnus ook achteruit lopen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus loopt retrograde tot 20 juli. Om eerlijk te zijn, heb ik hier geen enkel probleem mee. Na de grote kruis in april, komt de grote water driehoek in juli. Jupiter driehoek Saturnus, driehoek Chiron. Wat een prachtige energie voor na de storm. Genezing van lichaam en geest heeft tijd nodig. En tijd… wel nou… daar waakt Saturnus over !! Fijne week…. Elizabeth

Wil je zelf meer weten over hoe de planeten zich in jouw horoscoop manifesteren? De mp3 reading, ‘de verandering’, kan inzicht geven. Wil je meer informatie hierover, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Jupiter, Vissen, en de kracht van hoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *