Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter direkt…

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter direkt…
Jupiter gaat op donderdag direkt lopen en dit zal invloed hebben op de Zon in Vissen. Jupiter is de oude heerser van Vissen en als Jupiter retrograde loopt, heeft het invloed op ons vermogen om beslissingen te nemen. Jupiter wil graag ‘the big picture’ zien, en  met Jupiter retrograde, is de energie door eigen belang gekleurd.We zien wat we willen zien en hebben minder oog voor de rest.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter direkt…
Wat de symboliek betreft, staat de Zon o.a. voor, de leider, de Koning, het kapitein van het schip, het bewustzijn, autoriteit, invloed, macht, enz. De Zon heeft daadkracht. Jupiter wil graag van situaties leren, ervaringen opdoen, en groeien. De Maan heeft met het verleden te maken, en Jupiter staat nu in haar teken. Lering trekken uit het verleden dus! Aan het begin van de week, komt Jupiter stil te staan alvorens direkt te gaan lopen. Eenmaal weer op gang gekomen, komt Jupiter weer in ‘de zone’ van de grote vierkant in de hoofdtekens. Het effect van beslissingen die nu worden genomen, zien we rond 21 april , als Jupiter opposiet Pluto en vierkant Uranus komt te staan. De hoofdtekens zijn uit op verandering en willen een nieuwe draai aan het leven geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter direkt…
Pluto heeft met de schat te maken. Misschien hebben we iets weggegooid die we nu goed kunnen gebruiken. Inzicht is een Jupiter functie. Door het verleden op te zoeken, zijn we ook beter in staat om de lessen die we toen geleerd hebben, nu toe te passen. Dit is Jupiter in Kreeft opposiet Pluto in Steenbok werk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren ging Saturnus retrograde lopen. Er is een sterke receptie momenteel tussen Saturnus in het teken van Mars, Schorpioen, en Mars, in Weegschaal, het teken waar Saturnus verhoogd staat. Gezien de spanning rondom de Krim, is het fijn dat deze twee planeten – die samen wel een oorlogszuchtig karakter hebben – retrograde lopen. Jupiter,  heeft met onderhandelingen en overeenkomsten tussen landen te maken. Diplomatie dus – maar wel van het merk Vissen. Vissen is moeilijk vast te pinnen en kan haar autoriteit in een ‘hogere orde’ vestigen, of in iets wat niet concreet is. Vissen is beweegelijk en heeft ruimte nodig om te manoevreren. Ook hier, is het belangrijk om ‘the big picture’ te zien. Saturnus en Mars retrograde, kan ook beteken, weer van voren af beginnen. Ergens is er een struktureel probleem en dat heeft aandacht nodig. De receptie tussen Saturnus en Mars laat beide planeten samenwerken. Het is aan ons om op te sporen waar de energie op gericht moet zijn. Dit kan een heel doeltreffend, effectief planetaire ploeg zijn. De kunst is, denk ik, om nu probleem gericht te zijn. Waarom gaat het fout en wat moet er gebeuren om dit recht te trekken? Iets in de basis moet veranderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Na vier maanden (!!) in het teken Steenbok, maakt Venus de overstap van Steenbok naar Waterman. Op 11 januari maakte Venus een conjunctie met de Zon, en sindsdien komt zij voor de Zon op in plaats van na de Zon onder te gaan. Venus is nu zgn. ochtend ster en kondigt de aankomst van de Zon aan. Zij is als het ware een boodschapper. Op 4 maart staat Venus wederom op de plek waar zij op 21 december stond alvorens aan haar retrograde fase te beginnen. Venus staat nu tevens ook vierkant de maansknopen. We zijn helemaal klaar om de volgende stap te nemen. Venus in Waterman is minder lichaamelijk en gepassioneerd dan Venus in Steenbok, maar is des te meer geinteresseerd in persoonlijke vrijheid en autonomie in relaties. Dit is een heel onafhankelijk Venus, die haar eigen mening belangrijk vindt. Beheerd door Saturnus en toch…. Venus in Waterman schrijft de regels!

Wil je zelf meer weten over hoe de planeten zich in jouw horoscoop manifesteren? De mp3 reading, ‘de verandering’, kan inzicht geven. Wil je meer informatie hierover, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com
Wat anderen hierover zeggen:

‘Dank je wel voor de fantastische reading die je hebt gegeven. Ik vond het extra mooi omdat ik bekend ben met astrologie en je alles benoemt.'”

“Het blijft bijzonder wat je (astrologen) in de horoscoop kunt aflezen. Het meeste voor mij helder, verhelderend. Ook een bevestiging in wie ik mij voel en mijn processen.”

“Over het vierkant Uranus-Pluto: het is voor mij een duidelijke ‚taal’, ik herken mezelf volledig in wat je uitspreekt”.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter direkt…

 1. frans zegt:

  hoi Elizabeth,
  je schrijft: “Ook hier, is het belangrijk om ‘the big picture’ te zien. Saturnus en Mars retrograde, kan ook beteken, weer van voren af beginnen. Ergens is er een struktureel probleem en dat heeft aandacht nodig”.
  jij ‘plakt’ dat op de sterrenstand ha ha. prima!
  als je het in een nog wat breder kader wiet, gaat het, zoals altijd, om het volgende lijkt mij:
  Materie, energie, bewustzijn.
  Met de materie, onze medemensen opgaan als zijnde materiele voorwerpen is onze manier van in het leven staan. We zien onze medemens niet als een kleurrijke, actieve energie (aura, chakra’s) laat staan als zuiver bewustzijn. Toch leven we allemaal in die drie –parallelle- universums. We hebben lichaam, energie en bewustzijn. En vanwege de dominantie van ons materiele zicht en de uitdagingen die we in de materie tegenkomen, hebben we een rationele kijk op wat is ontwikkeld. Dat geeft houvast in de materie, gehecht zijn als gevoel. Door gehechtheid groeide en groeide het materiele. We zijn daardoor het universum van energie, de kleurrijke mens in beweging en het witte licht van bewustzijn uit het oog verloren. Op het moment van sterven raakt energie en bewustzijn zijn materiele lichaam kwijt. De energie die er dan is heeft zijn oorzaken in de acties die we tijdens ons leven in het materiele jasje teweegbrachten. En het bewustzijn zoekt een toepasselijke plek voor die energie; een wedergeboorte tussen soortgenoten met dezelfde energie. Waarom begrijpen mensen dit niet? In godsnaam wordt wakker manipuleerders en graaiers, je zou eens moeten weten wat je te wachten staat! Je zou in je broek doen terwijl het angstzweet uit al je openingen komt als je ziet waar het bewustzijn een plekkie voor je heeft gereserveerd. Alleen nederigheid en vrijgevigheid kan je nog redden, maar of er nog tijd is om dat in praktijk te brengen …..
  ik hoop en wens van HARTe dat de mens dat eens in gaat zien.
  fijne week!
  Frans

 2. Lenie zegt:

  Vandaag een buurjongen ontmoet, 40 jaar niet gezien. Zoveel te vertellen en langzaam vielen vele puzzelstukjes op zijn plaats. We hebben elkaar via facebook weer ontmoet. Mooi hoor zo een ontmoeting tijdens Mars, Jupiter en Saturnus nog retro en mercurius weer vooruit. Kan het zo plaatsen, leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *