Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius vierkant Saturnus, aandacht is de nieuwe schaarste

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik ben begonnen deze post te schrijven onder de conjunctie van de Maan met Jupiter. Vandaag om 13.04 staat de Maan vierkant met Uranus, en om 17.16 in oppositie met Pluto. Het is een bekende scenario geworden. Wekelijks komt de Maan – in één van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok) te staan, waardoor ze zich in de spanningszone begeeft, die door Mars, Jupiter, Uranus en Pluto veroorzakt is. Ik vraag me af of we er langzamerhand aan de emotionele roering gewend raken. Als ik de situatie in de Ukraine als voorbeeld neem, worden de emoties, de schokgolven, de protesten, de pogingen om te onderhandelen, de machtsvertoon, het hoge ‘nieuws’ gehalte gevolgd door…..stilte. De Ukraine haalt nauwelijks het voorpagina van de nationale kranten vandaag. Het lijkt alsof onze aandachtsspanne is gedaald, er zijn simpelweg teveel distracties. Aandacht is de nieuwe schaarste.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat aandacht betreft… krijgen we op dinsdag een helpende hand, dan wel in de vorm van een Mercurius/ Saturnus vierkant.  Dit aspekt houdt ons bij de les. Op 25 januari stonden de twee planeten ook in vierkant met elkaar, op 6 februari ging Mercurius retrograde lopen, en op 19 februari kwamen de planeten elkaar weer tegen. De contakt morgen is de laatste vierkant van de drie. Een definitieve stap kan worden genomen in een zaak die al langere tijd speelt. Dit kan te maken hebben met een beslissing – waar lang over gedacht moest worden. Dit zijn geen makkelijke keuzes. Saturnus loopt nu wel retrograde, wat zou kunnen aangeven dat consekwenties niet helemaal te overzien zijn.  De Zon driehoek Maan ook op dinsdag zie ik wel als een aanwijzing dat we ons gevoel moeten volgen. Echter, onder dit  Mercurius/Saturnus aspect kunnen woorden meer lading krijgen en kritiek harder aankomen. Saturnus in Schorpioen is een strenge leermeester en je zou aangesproken kunnen worden op fouten of feiten die met het verleden te maken hebben. De emoties en gevoelens zitten diep bij deze plaatsing van Saturnus. We kunnen ons gekwetst voelen of het idee hebben dat we aangevallen worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Echter op donderdag staat de Zon in driehoek met oude grijsaard Saturns. De Zon staat voor bewustzijn, en hoe je tegen een situatie aankijkt. De Zon in Vissen wijsnt naar een genauanceerde aanpak. De Zon is beheerd door Jupiter en eind mei staat Jupiter en Saturnus ook wederom in driehoek met elkaar. Ik denk dat op dit moment een positieve kijk op het leven, is belangrijk. Al hebben we niet altijd de uitkomst in eigen handen, een positieve benadering van mensen en situaties is beter dan een benadering gebaseerd op angst.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie van de planeten zijn in feite neutraal. Wij zijn net receptors of ontvangers. De energie straalt door ons en we geven het vorm. Wij zetten situaties in beweging en wij bepalen de uitkomst. Dit heet ‘co-creating’, wat in feite betekent een passende vorm geven aan de energie die ons omringt.. Zodoende lopen we in de pas met de natuur.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag staat Mercurius in driehoek met Mars. Dit is een dag om punten op de agenda te zetten omdat dit aspect het vermogen geeft om goed te kunnen beargumenteren. De zwakke punten in het argument van de ander wordt moeiteloos gevonden. Het is wel een driehoek, waardoor snel handelingen verricht kunnen worden. Een stapel correspondentie is snel weggewerkt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag maakt de Maan de overstap naar Maagd, een teken dat zich kenmerkt door zuiverheid, aandacht voor details, en dienstbaarheid. Maagd wil zo precies mogelijk te werk gaan, en kan daardoor het zicht op het geheel kwijt raken. Vissen daarentegen, is van de grote lijn, de ‘big picture’, van ‘het (in vertrouwen) laten gaan’. Er zit een diepe wijsheid in de Vis.  Zondag om 18.09, is het Volle Maan, en de Zon en Maan staan tegenover elkaar. Dit is een moment van bewustzijn. We krijgen inzicht in het standpunt van de ander. Onder de Volle Maan, is het beter om niet ons eigen standpunt te benadrukken want dit zal ten koste gaan van andere mogelijke standpunten. De uitdaging is om ons zelf te zien in verband met, of in verhouding tot, het grotere geheel. Wat de groep/ of de ander persoon wil is belangrijk.

Wenst u een consult of reading ? Ben je benieuwd hoe de energie van de kosmos in jouw eigen horoscoop eruit werkt? De cd, ‘of mp3 file, de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie email mij onder: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een AVN erkend praktiserend astroloog.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *