Astrologieblog weekhoroscoop: Zon in Ram, alle stapjes in de goede richting helpen

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Vandaag keert Mercurius, Waterman de rug toe en maakt zijn definitieve overstap naar het water teken Vissen. Dit is in feite een herhaling van  wat er op 31 januari gebeurde – maar nu loopt Mercurius direkt. Tot drie keer toe heeft Mercurius in de afgelopen maanden in vierkant met Saturnus gestaan. Onze ideeën zijn grondig getest. Waterman is een vast teken – en sterk analytisch in het denken. Vissen daarentegen is beweegelijk. Water stroomt alle kanten uit en Vissen put inspiratie uit mysterieuze bronnen. Het feit dat Mercurius nu richting de conjunctie met Neptunus loopt, onderstreept de samenwerking met onvoorziene werelden. De conjunctie van de planeten Mercurius en Neptunus heeft een hoog inspirationeel gehalte dat ook tot verwarring kan leiden. Deze energie is heel subtiel. Dit betekent o.a. dat we extra goed moeten opletten voor we ergens een handtekening onder zetten!! Neptunus kan dingen aantrekkelijk maken en speelt in op onze dromen en fantasieën. De exacte conjunctie vindt plaats op zaterdag avond om 21.22 en dit lijkt mij een opportuun moment om te mediteren. Mercurius in Vissen heeft een groot verbeeldingskracht. Met Jupiter momenteel nu direkt lopend in Kreeft – krijgt Mercurius een vruchtbare bodem voor zijn creatieve ideeën. (Update: dit bericht las ik in de Britse krant, “The Independent”, over valse munten – op zondag 23 maart.)

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Venus in sextiel met Uranus. Onafhankelijk, vrijheidlievende Venus ontmoet vooruitstrevende Uranus. De gevolgen kunnen dramatisch zijn! Verliefdheid is een vonk dat overslaat! Passie – met een hoofdletter P – maar dan wel op het gebied van het intellect. Onmiddellijk inzicht en begrip voor een ingewikkeld probleem. De sextiel is een aspect die kansen met zich mee brengt. Een goede dag om te brainstormen!

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Wat de astrologie betreft, begint de lente op donderdag met de overgang van de Zon naar het sterrenbeeld Ram. De Zon staat verhoogd in dit vuur teken en toont de kracht die nodig is om een doorbrak te forceren. Ram is een strijder in de goede zin van het woord. Hij symboliseert moed, kracht en direktheid. Met Ram is het een kwestie van WYSIWYG – ‘what you see is what you get’. De Zon in Ram brengt de energie met zich mee om iets te starten. Het element vuur symboliseert optimism en heeft een groot vertrouwen in wat het leven te bieden heeft. Alles is een avontuur, en als dingen mis gaan, wel nu, ‘morgen komt de zon ook op’.  Echter de Ram is ook ongeduldig en heeft een hekel aan situaties die te lang duren. De Zon komt eind volgende week in de ‘zone’ terecht. Hij loopt dan dicht op Uranus en zodoende raakt hij ook Pluto, Jupiter, en later ook zijn heerser Mars die nu in Weegschaal staat. De grote uitdaging is geduld op te brengen. Mars retrograde zegt, ‘hou je energie binnen en wacht op het juiste moment om in aktie te komen’.  In april zitten er grote uitdagingen aan te komen. De Zon in Ram wil alles gisteren geregeld hebben. Echter de langlopende vierkant tussen Uranus en Pluto, laten, zowel in de persoonlijke als in de maatschappelijke sfeer, situaties zien die een chronisch karakter hebben. Jarenlang zijn dingen weggemoffeld. Nu barst de hel los. Ram is in sommige opzichten een naief teken. Maar met de heerser van Ram, Mars, retrograde in Weegschaal gedurende de hele periode dat de Zon in Ram staat, speelt geduld en pragmatism een belangrijk rol in ons succes. Echter.. ‘alle kleine stapjes in de goede richting helpen‘.

Wenst u een consult of reading ? Ben je benieuwd hoe de huidige energie van de kosmos zich in jouw leven manifesteert? De cd, ‘of mp3 file, de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie email mij onder: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een AVN erkend praktiserend astroloog.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon in Ram, alle stapjes in de goede richting helpen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *