Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de nieuwe Maan, Venus, en ingewikkelde liefdesrelaties

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week begint met de Maan in Steenbok en als je in Amsterdam of Den Haag woont, dan zal dit je niet makkelijk ontgaan. Het Museumplein in Amsterdam is sinds gisteravond (Maan ging naar Steenbok om 21.03) afgesloten. Steenbok is door Saturnus beheerd, en Saturnus staat voor grenzen !! Mensen die in de buurt wonen mogen hun ramen niet opendoen, en niet op balkon staan. De beveiliging in en rond Amsterdam en Den Haag is van een geheel andere orde dan we gewend zijn. Het lijkt overdreven maar geeft ons een glimp van de macht en invloed van de Verenigde Staten. Het zijn Obama’s adviseurs die de lakens uitdelen en zeggen hoe de beveiliging geregeld moet worden. Schepen langs de kust, vliegtuigen in de lucht, de auto van de President (zgn. ’the beast’) de hele mik-mak is er. Het circus zelf begint in Den Haag om 13.30 (de horoscoop voor de nucleaire top is onderaan de tekst te zien).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Als er een plaanet is die de kernenergie weergeeft, dan is het Pluto. De Maan conjunct Pluto is een mooi symbool voor ‘massavernietigings wapens’. De Maan geeft het volk weer, de massa. Het uiteenvallen van de voormalige Sovjet Unie (dat begon onder de conjunctie van Saturnus/Neptunus in november 1989) heeft het risico dat ‘kernafval’ als het ware op straat komt te liggen – vergroot. De gevaren van een zogenaamde ‘dirty bomb’ in handen van een schurkenstaat of terroristengroep, worden mooi gesymboliseerd door Uranus in Ram. Uranus heeft een affiniteit met extremisten, gekken, en ultra-revolutionairen. Het doel van de Nuclear Security Summit 2014 ( NSS ) is nucleair terrorisme wereldwijd te voorkomen. Vandaag om 17.26 staat de Maan in vierkant met Uranus  en om 19.57 conjunct met Pluto!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Voel je nieuwe ideeën opborrelen? Naar aanleiding van mijn lezing op het AA congres in Oxford vorig jaar, ben ik uitgenodigd om een stuk te schrijven voor een engelstalig astrologie tijdschrift over astrologie en magie.  Heel mooi – want deze komende week staat de geest symbolisch open. Op woensdag staat Mercurius in Vissen in driehoek met Jupiter in Kreeft. Jupiter ziet graag het grotere geheel en deze combinatie van planeten maakt ontvankelijk voor ‘het hogere’ , creatieve invallen, dromen, ingevingen, enz.. Mercurius heeft o.a. met communicatie, praten, vertalen en schrijven te maken. De rol van boodschapper is Mercurius op het lijf geschreven en in die rol heeft hij een interessante taak te vervullen deze komende week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Later in het jaar staan Jupiter, Saturnus en Chiron in een grote driehoek met elkaar. Deze week raakt Mercurius alle drie deze planeten aan. Ik zie dit als een voorproefje van wat er later gaat komen. We kunnen nu – door middel van de Mercurius/Jupiter driehoek – een thema te pakken krijgen, die vanaf mei, met meer intensiteit naar voren zal komen. (De laatste Jupiter/Chiron driehoek vindt plaats op 14 mei.) Op zaterdag staat de Maan ook conjunct met Mercurius & Chiron en in driehoek met Saturnus. Door te praten kan er empathie en begrip onstaan. Iets in de struktuur begint te veranderen. Jupiter in Kreeft nodigt ons uit om lering uit het verleden te trekken (vooral de kinderjaren zijn belangrijk). Kijk in welk huizen Jupiter, Saturnus en Chiron transiteren, want dit zijn gebieden waar een herevaluatie plaats kan vinden, waardoor een andere kijk mogelijk wordt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat Venus in driehoek met Mars maar maakt kort daarna een vierkant met Saturnus. Wordt passie gevolgd door een koude douche ? Mars in Weegschaal is de minnaar die alleen ogen voor Venus lijkt te hebben. Maar, Weegschaal is het teken waar Saturnus verhoogd staat. Mars heeft ook oog voor Saturnus. In uurhoek vragen over relaties, symboliseert Saturnus vaak de ex-partner. En Venus zelf? Zij heeft ogen voor het tweede teken van Saturnus, Waterman!! In het weekend, zouden liefdesrelaties ingewikkeld kunnen worden!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe Maan op zondag staat op 9 gr. 59 Ram en is ingaand conjunt met Uranus. Dit is zeer impulsieve energie die door de vierkanten met Pluto en Jupiter, ook tot explosieve situaties kan leiden. Symbolisch gezien, functioneert deze nieuwe maan als de vonk, de vlam, die ons aanzet tot innoveren, en daagt ons uit nieuwe wegen in te slaan. We moeten vertrouwen in de toekomst hebben en het oude vertrouwde achter ons laten. Wij moeten ons zien te ontworstelen aan oude gewoontes, zodat we stappen in het onbekende kunnen zetten. Vergeet niet… de Ram is een baanbreker, Uranus ook!

Benieuwd hoe de energie van de kosmos in jouw eigen horoscoop eruit werkt? De cd, ‘of mp3 file, de verandering’ is nu te bestellen. Voor informatie email mij onder: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een AVN erkend praktiserend astroloog.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de nieuwe Maan, Venus, en ingewikkelde liefdesrelaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *