Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius in Ram, en de drievoudige conjunctie Venus, Chiron, Neptunus

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint onder de dynamiek van een eerste kwartier Maan (Maan in Kreeft – Zon in Ram). Als de nieuwe Maan de kiem legt – dan symboliseert de eerste kwartier een doorbrak: dit is het moment dat de eerste groene scheuten zichtbaar worden. Maan in Kreeft is heel vruchtbaar – de Zon in Ram heeft volop energie! Spontaniteit is een belangrijke kenmerk voor de eerste kwartier Maan. Om 17.35 (MET) maakt Mercurius de overstap van Vissen naar Ram. Mercurius in Ram maakt eerder doenerig dan denkerig. Mercurius is het eeuwige kind en Ram maakt heel graag plannen voor de toekomst. De samensmelting van, energie (Ram) en denken (Mercurius) kan heel creatief zijn.  Een minpunt met Mercurius in Ram is dat hij niet altijd de zelfdiscipline heeft om een taak volledig af te ronden. Hij haakt af. Echter, deze energie is fantastisch voor een brainstorm sessie! Mercurius in Ram ziet steeds nieuwe mogelijkheden.

Astrologieblog weekhoroscoop: De oppositie op dinsdag tussen Zon en Mars heeft  een duidelijk boodschap: terug naar de tekentafel. De Zon in Ram maakt haast – maar spoedige haast is zelden goed. Mars in Weegschaal is een fantastisch strateeg en ziet dat iets in het formaat of aan de organisatie ontbreekt. Vóór de volgende stap kan worden genomen moet iets gebeuren, er moeten nieuwe inzichten komen en die inzichten komen ook.

Astrologieblog weekhoroscoop: Volgende week dinsdag (15 april) vindt de eerste eclips van het jaar plaats en de eerste eclips met de noorderlijke maansknoop in Weegschaal sinds 1995. Op dezelfde dag staat Mercurius conjunct met Uranus en in vierkant met Pluto (die tevens ook op de 15e retrograde gaat lopen). Bij een maansverduistering kunnen we de Maan niet zien, wat betekent dat het verstand het van het gevoel wint. Mercurius haalt inspiratie van Uranus. Helderheid kan als een blikseminslag inslaan. Pluto deinst terug, m.a.w. als Mercurius zijn vierkant met Pluto maakt, loopt Pluto retrograde. Wordt vervolgd…

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Ram driehoek Maan in Leuw op donderdag geeft zelfvertrouwen. Ook hier is het belangrijk om aktie te ondernemen want dit is een van de sleutels tot zelfrealisatie. De spanning deze maand is om te snijden en toch aan ons de opdracht om de energie die ons omringt op een harmonieuze manier vorm te geven. Om dit be bereiken moeten we een balans zien te vinden tussen binnen en buiten, zelf en anderen, aktie en ontspanning. Het is vooral belangrijk om ons evenwicht te behouden en onszelf niet te verliezen. Jezelf blijven! Vanzelfsprekend draagt Venus in Vissen graag haar steentje bij.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus staat verhoogd in Vissen en zaterdag maakt zij een conjunctie met Neptunus. In feite hebben te maken met een drievoudig conjunctie in wording, want Chiron staat ook in Vissen. Dit is zonder meer een prachtig bundeling van planeten. In de coulissen staat Jupiter (verhoogd in Kreeft ) klaar om inzicht te geven. Door gebruik te maken van ons verbeeldingsvermogen kunnen we onze eigen interne beelden oproepen en veranderen. We kunnen als het ware met nieuwe scenario’s spelen,. De fantasie is een sleutel dat ons toegang verschaft tot innerlijke gebieden waar nieuwe mogelijkheden schuilen. Later dit jaar staan Jupiter, Chiron en Saturnus in grote driehoek met elkaar. Venus legt als het ware dit gebied nu alvast in de week!

Wil je zelf meer weten over hoe de planeten zich in jouw horoscoop manifesteren? De mp3 reading, ‘de verandering’, kan inzicht geven. Wil je meer informatie hierover, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com
Wat anderen hierover zeggen:

‘Dank je wel voor de fantastische reading die je hebt gegeven. Ik vond het extra mooi omdat ik bekend ben met astrologie en je alles benoemt.’”

“Het blijft bijzonder wat je (astrologen) in de horoscoop kunt aflezen. Het meeste voor mij helder, verhelderend. Ook een bevestiging in wie ik mij voel en mijn processen.”

“Over het vierkant Uranus-Pluto: het is voor mij een duidelijke ‚taal’, ik herken mezelf volledig in wat je uitspreekt”.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius in Ram, en de drievoudige conjunctie Venus, Chiron, Neptunus

 1. Gala zegt:

  Altijd leuk…even wat uitweiden over Mercurius in Ram of Mercurius/Mars. Deze twee krachten houden van “hoofd”zaken! Langdradig of breedvoerig iets bespreken het kookpunt van ergernis is dan zo bereikt.
  Mercurius/Mars is de pionier, de snelle denker, iets opstarten hem op het lijf geschreven maar als er teveel
  regeltjes komen is het snel bekeken. Je eigen ding doen, zoals een hardloper je eigen tempo bepalen.
  Mercurius/Mars verliest snel de interesse, men wil gisteren iets gedaan hebben wat vandaag pas aan de orde komt. Altijd in de contramine, altijd onrust zoekend wat snel tot ruzie en onvrede lijdt.
  De toon van deze twee is altijd direct. Men jaagt iemand op de kast. Een echte plaaggeest.
  Het denken is instinctief het is er voor er echt over is nagedacht. Deze Mercurius heeft een “afzet”gebied nodig.
  Wil telkens opnieuw presteren. De klusjesman altijd opnieuw een karwei. De columnschrijver telkens snel
  iets verslaan. De vertegenwoordiger die zijn handelswaar telkens opnieuw aan de man moet brengen (aansmeren). De leraar die de kids telkens op,nieuw de beginselen moet bijbrengen tot eigen ergernis!
  Dat Mercurius en Mars ad rem zijn evident! Dat het een slagvaardig koppel is daar twijfelt ook niemand aan.
  Voor de duvel niet bang! Dol op verstandsspelletjes! Vloeken als de beste. Altijd het laatste woord!
  Op een wat hoger niveau van bewustzijn, rap debater die hout snijdt! Meester in satire en ironie.
  Mercurius in Ram houdt vaak van motorraces en autorijden. We hebben deze energie al flink uitgekleed
  en ik denk dat deze prikkeling de twee wel aanstaat. Lectuur die prikkelt of lectuur waar Mars rode oortjes van krijgt altijd een gewild cadeau. Soms zegt een mens meer door te zwijgen, maar als je zwijgt is leren moeilijk. Bewustwording is een pijnlijk proces en Mercurius/Mars “openen” niet alleen eigen geest maar
  zijn tevens een spiegel voor veel anderen! Als je teveel nadenkt doe je zoveel niet. Forceren is pijnlijk maar
  ook duidelijk helder en transparant. Bij Mercurius/Mars is er altijd een versnelling extra.
  Dus doe ermee wat je te doen hebt…maar dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen! Dat is vanzelfsprekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *