Astrologieblog Weekhoroscoop:Over de Maansverduistering & Pluto Retrograde

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dinsdag (15 april) vindt er een maansverduistering plaats. Het is dan volle maan – maar als de maan verduisterd wordt, in plaats van meer licht (zoals gewoonlijk bij een volle maan) wordt het donker: ons zicht op het pad wordt ons ontnomen. Symbolisch gezien betekent dit dat we moeten leren vertrouwen te hebben in een diepere bron van wijsheid, een wijsheid die zich in de onzichtbare wereld bevindt. De maan verduisterd op de noorderlijke maansknoop is een aanwijzing dat veel van onze huidige lessen zielslessen zijn en onontbeerlijk voor de persoonlijke/collectieve groei zijn. Het is op dit moment niet de bedoeling dat we begrijpen wat er gebeurt. Op de dag van de eclips gaat Pluto retrograde lopen. Pluto sleurt de energie opnieuw de diepte in. Over twee weken, op 29 april hebben we een zonsverduistering in 8.25 Stier – echter m.i. is de maansverduistering op 8 oktober 2014 van veel groter betekenis. In oktober loopt Pluto alweer vooruit – en de oktober maansverduistering haalt de energie van NU weer aan. De oktober eclips valt in 15 graden Ram – m.a.w. precies in de zone waar Mars, Jupiter, Uranus en Pluto NU met elkaar in de clinch liggen. Pas over zes maanden zullen we de gebeurtenissen die nu plaatsvinden op de juiste waarde weten te schatten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dinsdag ochtend om 00.45 gaat Pluto retrograde lopen. Als een planeet retrograde begint te lopen, betekent het dat hij/zij eerst tot stilstand moet zijn gekomen. Een stilstaand planeet legt al zijn/haar gewicht op een plek in de dierenriem. Zo’n zwaargewicht als Pluto kan juist nu heel destructief of heel constructief zijn. Om 01.15 staat Mercurius conjunct met Uranus. Uranus is de bliksem en een plotseling flits van inzicht kan tot een doorbrak leiden. Uranus stimuleert de geest, maakt Mercurius wakker. De neiging is om instinctief en snel te handelen – waardoor situaties zich razendsnel kunnen ontwikkelen. Een bosbrand dat door een sterke wind wordt aangewakkerd. Om 06.11 staat Mercurius – de boodschapper der Goden – in vierkant met Pluto.Mercurius vierkant Pluto kan zich in een hoog oplopende ruzie uiten en veel kapot maken. Wie blind handelt vanuit het ego – zit vast aan het verleden (Pluto retrograde).┬á Mercurius vierkant Pluto kan echter ook bereidheid laten zien om iets tot op de bodem uit te zoeken. Wie meer bewustzijn heeft ontwikkeld, kan deze Pluto energie veel beter hanteren en is beter in staat om van de eigen schaduw lessen te leren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius speelt een belangrijke rol deze komende week. De vierkant met Jupiter op maandag heeft een hoog emotioneel gehalte. Jupiter in Kreeft is gehecht aan het verleden, Mercurius in Ram is een pionier die juist van het verleden los wil komen. Als Jupiter in Kreeft de overbezorgde moeder is, dan speelt Mercurius in Ram het rebelse kind. Op dinsdag in aanvaring gekomen met Uranus en Pluto maakt Mercurius op woensdag een oppositie met Mars. Teveel irritatie of frustratie kan tot een ruzie of een breuk of – tot een beter balans in een relatie – leiden. Het vermogen om zaken te zien vanuit het standpunt van de ander. Mars in Weegschaal is een strateeg, die een situate kan de-escaleren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In het weekend komt andere energie te pas. Op goede vrijdag staat de Maan in sociale Boogschutter terwijl Venus in Vissen in driehoek met Jupiter en in sextiel met Pluto staat. Deze Pasen stuurt de kosmos ons een gebaar van goede wil ­čÖé De Maan loopt richting driehoek de Zon (exact op zondag om 03.17). Vertrouwen hebben lijkt het boodschap te zijn. Hoe dan ook wordt dit een genieterig weekend en er zullen te veel paaseieren gegeten worden!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt met de overgang van de Zon naar Stier en de laatste vierkant tussen Jupiter en Uranus (om 09.11). Grote idee├źn en levensthema’s -een plek geven kost moeite. De geest wordt overspoeld. Zowel Jupiter als Uranus hebben met maatschappelijke thema’s te maken en dit vierkant duidt op een conflikt tussen ideologie├źn of idee├źn. Ook hier lijkt het verleden (Kreeft) met de toekomst (Ram) te botsen. De spanning dat door de planeten in de grote kruis wordt opgewekt, krijgt op zondag een extra lading. De kunst is om alle tegenstellingen te gebruiken om tot een hogere synthese te komen in plaats van ons zelf als slachtoffer te voelen van uitwendige omstandigheden. In veel opzichten is de Zon in Stier een geschenk. Geduld hebben is een schone zaak.

Wil je meer weten over hoe de energie zich in je eigen horoscoop manifesteert? Mail Elizabeth voor informatie over alle readings: hathway77@hotmail.com
Elizabeth geeft graag lezingen over specifieke onderwerpen voor kleine of grote groepen. Schroom niet om informatie hierover aan te vragen.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Over de Maansverduistering & Pluto Retrograde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *